Verband tussen eczeem en graan-overgevoeligheid

Uit onderzoek onder 302 kinderen met eczeem in het Hopital Pellegrin-Enfants in Bordeaux zou blijken dat er een aanwijsbaar verband is tussen huidallergie (uitmondend in eczeem) en overgevoeligheid voor graanproducten, ook in cremes!.

 

Eenderde van de kinderen, in de leeftijd van 4 maanden tot 15 jaar-bleek overgevoelig. Er zijn diverse tests gedaan, van afplaktests tot prikken, het gebruik van huidproducten waarin graanextracten zitten.

Met name wordt benadrukt dat kinderen tot 2 jaar niet ingesmeerd mogen worden met cremes waarin stoffen uit graan zijn opgenomen. Het is dus raadzaam op verpakkingen te kijken naar werkstoffen als 'oat'.

In Nederland kan ook meer informatie bij stichtingen voor coeliaki-patienten verkregen worden. Er is hier namelijk sprake van een gluten-allergie. Hier vind je ook een lijst van goede en verboden voedingsmiddelen.

Lees ook:Mag Chris Zegers jou ook insmeren?
Lees ook:Kinderen worden veel te weinig ingesmeerd
Lees ook:UV-filters lossen je acrylnagels op!
Lees ook:Uitslag beautypoll ‘Dure cremes’
Lees ook:Is een cosmetica-vrije dag zinvol?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>