Payot gaat sky high

Oh oh Payot, je gaat nu wel heel luxe doen! Het Franse merk komt met een kostbare pot creme, de AOX, een ware anti-oxidanten bom. Alle bekende stoffen zitten erin die een huid een mooier aanzien kunnen geven, hoewel, geen peptiden. Maar ach, ook omega vetten, vitaminen en mineralen kunnen veel doen. 

 

Het geheim van deze nieuwe Payot creme is een extract uit Cassia Alata, ook wel de Guajava genoemd. Het schijnt boordevol flavonoiden te zitten, een anti-oxidante stof die krachtiger moet zijn dan alle bekende anti-oxidanten vitaminen bij elkaar. Er is dan nog wel niet voldoende klinisch wetenschappelijk bewijs hiervoor bij elkaar, als je de medische bladen mag geloven, in de cosmeticawereld is men al lang overtuigd van de kracht van flavonoiden, mede omdat ze de werking van vitaminen als C en E zouden versterken. Daarnaast moet het een algemeen huidbeschermende werking hebben.

De creme is verder verrijkt met omegavetzuren 3 en 6, verpakt in nanosferen, parelextract dat het hydratatievermogen van de huid versterkt en conditieverbeterende ingredienten als calcium, avocado-olie. Natuurlij zitten er lichtreflecterende pigmentjes in die de huidtonus fraaier doen lijken.

Maar of al dit fraais de prijs van 160 euro rechtvaardigt? Waarschijnlijk wel als je fan van Payot bent en een 'rijpere' huid hebt.

 

Lees ook:Slikken omega-vetzuren helpt tegen zonnebrand
Lees ook:Glisodin: pil vermindert overgevoeligheid zonlicht
Lees ook:Beautypillen van Biodermal en Imedeen, zin of onzin?
Lees ook:Alfa liponzuur verbert de gezichtshuid
Lees ook:Gevoeliger huid naarmate je ouder wordt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Payot gaat sky high

  1. Maya

    Als ik het zo lees kun je de inhoud beter opeten :-) .

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @maya, too funny. wist je dat die voedingsindustrie nog wel eens een hele interessante wending kan gaan nemen? beautyfood wordt namelijk the next big thing. dan wel vooral met pillen, maar Whole Foods in Amerika, vergelijkbaar met onze Natuurwinkel alleen dan 100 keer beter en mooier, koppelt beauty en ‘echte’ voeding al aan elkaar op de winkelvloer, door het leuk bij elkaar te zetten, zo van: kijk, in de pot creme zit olijfolie en de verse olijfjes liggen er netjes naast…wat een geweldig idee! mijn handen jeuken om zoiets bij de Natuurwinkel te mogen gaan doen *wink*

      /   Reply  / 
  3. Maya

    Jaaaaaaaaaaaaa, Whole Foods. Ben ik een keer geweest..In Santa Monica op Wilshire Blvd. Ik had er de hele dag wel willen blijven. Wat mooi he??? En wat een goede marketing.
    Wie zou dat het eerste overnemen en zouden ze hier voet aan de grond krijgen. Ik denk het wel. “Gezond” is in!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>