Zonnebank niet goed voor roodharigen

roodMensen met rood haar gaan veel onder de zonnebank, in de hoop sneller een bruin tintje te krijgen. Stikgevaarlijk want zij lopen een groter risico op huidkanker….Een Brits onderzoek, uitgevoerd door de vereniging van Dermatologen, toont aan dat zonnebanken vooral populair zijn onder mensen met de moeilijk te bruinen huidtypes.

Van al deze types, blijken roodharigen en types met sproeten, het vaakst onder de zonnebank te kruipen.  “Vrouwen met een zeer lichte huid kunnen nooit bruinen door UV-licht, maar zullen enkel rood verbranden. Wie erg bleek is en toch een tintje wil, kan zijn of haar heil beter zoeken bij de zelfbruiners”, aldus de dermatologen. Ook smeren blijft de boodschap. Onbeschermd in de zon zitten, kleurt de huid na 20 minuten rood. Bij lichte huidtypes duurt dat slechts 10 minuten.

Te veel zonlicht is slecht, maar te weinig evenmin. Recent Brits onderzoek toont aan dat de helft van alle Britten een serieus vitamine D tekort hebben. Een tekort leidt tot osteoporose op latere leeftijd, zelfs bepaalde vormen van kankers zouden aan een tekort toegeschreven worden. Onderzoek toont aan dat vitaminesupplementen het gebrek niet voldoende opvangen, zonlicht  wel.

bron: Ad.nl

Lees ook:Groter risico hartproblemen bij vitamine D tekort
Lees ook:H2O is niet het voornaamste….
Lees ook:Safe zonnen doe je zo!
Lees ook:Scoor Vitamine D dankzij de zonnebank
Lees ook:Mannen tutten méér & langer !

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>