Vrouwen scoren qua beweging beter dan mannen

Ongeveer 1 0p de 7 volwassenen heeft een te hoog cholesterol. Hierdoor hebben zij meer kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van wetenschappers van de universiteit van North Carolina is naar voren gekomen dat vrouwen die wekelijks één uur aan milde lichaamsbeweging doen, sneller het cholesterolgehalte in hun bloed verlagen dan mannen die dat ook doen. Het directe verband tussen lichaamsbeweging en verlaging van het cholesterolgehalte is middels dit onderzoek opnieuw zichtbaar geworden. We kunnen het je dus niet vaak genoeg zeggen: beweeg, beweeg en beweeg.

Een te hoog cholesterol kan een familiekwaal zijn, maar je kunt het ook als gevolg van slechte voeding krijgen. Als je vaak voeding met veel verzadigde vetten eet dan kan dit het cholesterol in je bloed verhogen. Stress kan het cholesterol halte eveneens verhogen.

Je kunt het beter te vaak dan niet horen: Beweeg voldoende, eet gevarieerd en zorg dat je stressvrij bent.

Lees ook:Koolhydraten schrappen is niet altijd goed
Lees ook:Beautyfood: Alfalfa!
Lees ook:Pistachenoten zijn super gezond
Lees ook:Aardbeien beschermen je tegen welvaartsziekten
Lees ook:Groter risico hartproblemen bij vitamine D tekort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>