Primeur: verzorging op basis van honing

Honing staat van oudsher bekend als natuurproduct met tal van positieve eigenschappen. Het is daarom geweldig nieuws dat er nu huidverzorgingproducten uit Nieuw Zeeland op basis van UMF® Manuka-honing, dat is de champagne onder de honingsoorten, in Nederland verkrijgbaar zijn. De Comvita®Manuka lijn bestaat uit diverse producten waarmee je je gezondheid kan ondersteunen en je huid kan verzorgen. De producten bevatten unieke honing en worden met veel respect voor de natuur én de mensen gemaakt. In het Noorden van Nieuw Zeeland groeit op heuvels in de kustgebieden en aan de rand van de bosrijke gebieden, een bijzondere en mooie struik met delicate witpaarse bloesems: de Leptospermum Scoparium.

De struik wordt door de Maori’s de ‘Manuka’ genoemd. Wanneer bijen nectar halen uit de bloesems van deze struik, ontstaat een bijzondere, natuurzuivere en kwalitatief zeer hoogwaardige honing met zeer sterke antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Manuka Honing wordt ook wel ‘de champagne onder de honingsoorten’ genoemd. Deze honing is niet vergelijkbaar met honing uit de supermarkt! UMF® staat voor de ‘Unieke Manuka Factor’. Dit is de maatstaf van de natuurlijke antibacteriële eigenschappen (ofwel de graadmeter voor de mate van de antibacteriële activiteit) die de Manuka Honing van Comvita® bevat! De prodcuten van Comvita®Manuka bevatten een hoge mate van antibacteriële eigenschappen. Maar liefst 18 producten van dit merk zijn nu verkrijgbaar in Nederland.

Zo zijn er een aantal Manuka honingen die worden gebruikt voor spijsverteringsproblemen en waarmee ernstig maagzuur en maagzweren kunnen worden behandeld. Heling voor je lichaam dus! Ook zijn er twee hoestdranken op basis van de Manuka honing die helpen bij vastzittend slijm en kriebelhoest. Ideaal deze dranken en ze zijn nog smakelijk ook. Echt heerlijk is de Organic Manuka Honey Comb, dit is een stuk biologische bijenkorf rechtstreeks uit Nieuw Zeeland, wat je noemt een eetbare sensatie. :)

Huni Manuka Soap zorgt voor de eerste tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Er zijn drie beeldschone zuivere zeepjes te krijgen die alledrie een zachte reinigende en kalmerende doch diepe reiniging hebben. Uiteraard afhankelijk van welke soort het beste bij je huid past. Zelf vind ik de Manuka Oil, een serum op basis van amandelolie met daarin Manuka extract een heerlijk product. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld om geirriteerde spieren mee los te masseren of als weldadig stoombadje bij een verkoudheid. Tot slot is er de ManukaCare met UMF 18+ zalf, deze zorgt ervoor dat wondjes worden gedesinfecteerd en dat ze sneller helen.

De producten zijn verkrijgbaar of te bestellen via de drogist, apotheek en reformwinkels en worden ook verkocht via de webwinkel van www.directhelp.nl

Lees ook:Hou je van je huid, dan voed je haar met Huni-soap van honing
Lees ook:Magic Manuka: wonderhoning!
Lees ook:Nieuw: ClearSkin met Manuka en Wilgenextract
Lees ook:Labello & de natuur, lief voor je lippen
Lees ook:Pel je mooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>