Age Reversal Eye Complex werkt zeer intensief

Age Smart is een superfijne lijn van het gerennomeerde huidverzorgingsmerk Dermaglogica. Sinds februari dit jaar is de lijn uitgebreid met Age Reversal Eye Complex, een oogcrème dat belooft de tere huid rondom je ogen te beschermen tegen de vele factoren die bijdragen aan zichtbare huidveroudering rond je ogen.

De huid rond je ogen is het dunst van ons hele lichaam. Het heeft ook minder talgklieren dan de rest van ons gezicht. Het is daarom erg gevoelig voor externe invloeden, zoals UV stralen. In combinatie met mimische bewegingen zoals glimlachen en fronsen, leidt dat easy tot kleine rimpeltjes, de welbekende kraaienpootjes. Tel daarbij op dat de huid van je gezicht in de  loop der jaren dunner wordt en dat de veerkracht van het onderliggende weefsel afneemt als gevolg van verlies aan collageen en elastine en je beseft je maar al te goed dat de huid rondom je ogen EXTRA verzorging blieft.

Age Reversal Eye Complex, we korten hem even af naar AREC voor het gemak, bevat een mix van retinol, peptides, vitaminen en plantenextracten. Deze beloven het onderliggende steunweefsel te versterken en de veerkracht van de buitenste laag te herstellen. We hebben de AREC uiteraard zelf uitgeprobeerd en kunnen je volmondig bevestigen dat de huid rondom je ogen er na gebruik frisser, strakker en gladder uitziet. Volgens Dermalogica verhoogt het mengsel van plantenextracten in combinatie met peptides de doordringbaarheid van de haarvaatjes onder de ogen. Hierdoor verbetert de microcirculatie, verminderen zwellingen en wordt de lymfe afvoer bevordert. Wist je trouwens dat een vertraagde lymfe afvoer de grootste oorzaak is van de zwarte schaduwen en wallen onder je ogen???

Vitamine A ook wel retinol genoemd is het hoofdingrediënt. Het belooft je lijntjes te verminderen, de donkere kringen lichter te maken en vochtophopigen aan te pakken.

0,1% retinol

Nu kun je misschien denken ja leuk hoor die Vitamine A, maar ik heb ook weleens gelezen dat retinol een allergische reactie kan oproepen zoals vervellen, roodheid, jeuk en overgevoeligheid voor zon. Dat is waar. Maar in de AREC zit een percentage van 0,1% retinol, dat is niet veel, maar het heeft precies voldoende kracht om UV schade teniet te doen en de celdeling, dus huidverjonging te activeren, zonder ook maar enigzins je huid te irriteren.

UGL complex

Een ander belangrijk ingrediënt in AREC is het UGL complex, dat bestaat uit Ureum, Glucosamine HCI gist- en algenextract. Dit complex heeft een buitengewoon zachte exfoliërende (scrubbende) werking, zonder de huid te irriteren. Het niet irriterende zuurvrije en gladmakende UGL complex tast de natuurlijke barrière van de huid niet aan. Met als gevolg dat vocht minder snel verloren gaat, je huid steviger wordt en dat de fijne lijntjes fijner en mindaar zichtbaar worden.

Vitamine C en nicainamide

Een derde bijzondere werkstof in deze oogcrème is Natrium Ascorbyl Phosphate, een gestabiliseerd vorm van vitamine C. Deze krachtige antioxidant (antioxidanten zijn dé bom voor je skin! zo goed!) beschermt je tere huid rond je ogen tegen UV stralen en tegen vrije radicalen. Vrije radicalen maakt je lichaam zelf aan als gevolg van verkeerde voeding, luchtvervuiling, stress, alcoholgebruik en het gebruik van geneesmiddelen. Het zijn atomen en moleculen die zich graag ergens aan vastgrijpen. Ze beschadigen je gezonde moleculen en ondermijnen dus ook de gezondheid van je huidcellen. Ze worden gezien als de fundamentele veroorzaker van vroegtijdige huidveroudering.

Andere ingrediënten zijn: extract van de bast van de es, niacinamide (vitamine B3), dipeptide, sojapeptides en zemelen van rijst. Deze combi van unieke ingrediënten belooft dat wallen en verslappingen bij de ogen worden tegengegaan.

Prijs in Nederland: € 69,00

www.dermalogica.nl

Lees ook:Weg wallen, weg kringen, welkom frisse blik
Lees ook:Liefde in een tube , voor frisse ogen
Lees ook:Superfijn oogserum
Lees ook:Tover je lijntjes weg!
Lees ook:Effectieve oogserums laten je blik stralen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>