Hoe werkt een olie-vrije moisturizer?

Zitten er dan echt geen vetstoffen in? Olie- of vetvrije cremes worden speciaal aanbevolen voor de vettere huid. Omdat ze geen vet bevatten glimmen ze dus minder op je huid en zouden ze beter voorkomen dat de porien verstopt raken en puistjes geactiveerd kunnen worden. Maar is vetvrij echt vetvrij?

 

De chemici van The Beauty Brains werpen weer een verhelderend licht op deze zaak. Als er werkelijk geen vetstoffen in de creme zouden zitten zou zo'n creme helemaal niet lekker aanvoelen. Bovendien zitten vetstoffen in een creme om een laagje te kunne vormen op de huid waardoor vocht uit de huid minder snel verdampt.

Dus wat doet men? Er worden andere stoffen in gedaan die dezelfde 'feel' geven, maar niet zo vet zijn. Ik noem hier een paar stoffen die ervoor gebruikt worden: Hydrogenated polyisobutene (functie: huidverzorger en verzachter en een smeuiigmaker in de creme), isodecyl laurate (huidverzachter en smeuiigmaker), dimethicone (siliconen: huidverzachter). Het zijn stoffen die niet als olie-of vetstof te boek staan, maar dus wel dezelfde functie op de huid en hetzelfde gevoel kunnen geven. Maar of ze dan ook gegarandeerd geen glim of verstopte porien geven, daarover blijven de chemici nog onduidelijk. Met andere woorden: dat zal wel niet 100% hard te maken zijn.

Lees ook:

Marieke is dol op Lancaster's matterende poederfoundation

Minerale makeup; gunstig of niet bij een vette huid?

Heel goede schoonheidsbehandeling voor elke huid

copyrights: www.moniquelindeboom.nl

 

 

Lees ook:Hydrateren cremes beter dan serums?
Lees ook:Waaraan moet een goede creme voldoen?
Lees ook:Payot gaat sky high
Lees ook:Wat te doen als een antirimpelcreme niet werkt (2)
Lees ook:Gevoeliger huid naarmate je ouder wordt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>