Baanbrekend: iovera reduceert rimels met kou

Move over Botox! Een paar weken geleden mocht beauty.blog een presentatie van het bedrijf ‘Bo Esthetics’ bijwonen. De uitnodiging was al veelbelovend, want er werd gesproken over een toxinevrije rimpelbehandeling, de eerste in Nederland en wat later zou blijken, Nederland heeft hiermee wereldwijd een primeur te weten ‘iovera’.

Tot op de dag van vandaag was botox (botuline toxine) de one and only effectieve behandeling tegen dynamische rimpels (onder andere fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes). Sinds vandaag mag iedereen het weten, er is een nieuw middel waarmee je rimpels kunt reduceren, althans tijdelijk, net zoals botox dat zeg maar doet. Het gaat hier om ‘iovera’.

Iovera is een antirimpelbehandeling die gebruik maakt van lichaamreacties op extreme koude. Dit noemen ze ‘Focus Cold Therapy™’  en dit werkt als volgt: door gebruik te maken van een behandeling met kou wordt het samentrekken van spieren die de dynamische gezichtsrimpels veroorzaken onmiddellijk en veilig gestopt. Je hebt dus direct resultaat en niet na vijf dagen zoals bij botox.

Hoe gaat zo’n iovera behandeling dan?

Gedurende 45 seconden wordt de aangezichstzenuw afgekoeld tot een temperatuur van -20 tot -41 graden Celsius met een hand-held stikstofhoudend apparaat waaraan drie holle gesloten naaldjes zitten. Er wordt dus niets ingespoten!! Door dit te doen wordt de prikkeloverdracht van de aangezichtszenuwen naar de spieren die dynamische gezichtsrimpels veroorzaken tijdelijk , tot ongeveer 16 weken, uitgeschakeld. De spieren trekken minder samen en de rimpels verdwijnen zichtbaar en dat zie je a la minute. Dat zie je terwijl je behandelt wordt. Een behandeling met iovera duurt ongeveer 15 minuten. Vooraf wordt je verdoofd met lidocaine injecties. Voordat je weer buiten staat, zie je al verschil aan je gezicht en dat is bij botox een geheel ander verhaal, want daar gaan er een paar dagen overheen voordat je het resultaat ziet.

Vooraf bepaalt de arts met behulp van electrostimulatie exact waar in de zijkant van je hoofd de aangezichszenuw moet worden behandeld. Hij markeert de juiste plaats met puntjes.

 

Welke rimpels kunnen worden behandeld met iovera?

- horizontale voorhoofdsrimpels

- de verticale frons

Hoe veilig is iovera?

Superveilig, want het gebruik van kou bij verdoving werd duizenden jaren geleden ook al toegepast. De medische kennis rondom toepassing van kou bij chronische pijn dateert al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. Je kunt dus stellen dat het safe is. Bovendien heeft het een USA: pijn (FDA) registratie sinds januari 2013 en een Europees CE-markering, sinds 24 januari 2013. Wereldwijd zijn er inmiddels 1500 mensen met iovera behandeld. Artsen die speciaal opgeleid zijn mogen deze methode gebruiken, dus niet zomaar iedereen kan ermee aan de slag, bovendien moet men over het speciale apparaat beschikken en daar kan men niet zomaar aan komen.

En wat kost het dan?

Een behandeling met iovera is niet goedkoop, maar het is wel zo dat het veilig is en dat er niets giftigs in je lichaam gespoten wordt. Een behandeling kost rond de 600 euro afhankelijk van de kliniek die je kiest.

Kortom een mooi nieuw alternatief i.p.v. botox!

Wie werken er momenteel mee?

- Amstelzijde kliniek in Amstelveen

- Kazem Aesthetica in Leimuiden

- Berne kliniek in Oss & Veghel

- Acura Medisch Centrum in Weert

- Vlietland ziekenhuis in Schiedam

meer info:

http://www.bo-esthetics.com/iovera/.

 

 

 

 

 

Lees ook:Zweetvoeten? Dan laat je ze toch botoxen!
Lees ook:Hier kreeg Gerard Ekdom nieuw haar
Lees ook:Jonger zonder facelift
Lees ook:Acupunctuur net zo goed als botox !
Lees ook:Botox niet reuze populair in Nederland….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>