Georgia May Jagger onthult het geheim achter Rimmel

Rimmel is een 100% Londens merk en op dit moment in Nederland het hardst groeiende A merk en marktleider in stuks. Het is daarom niet meer dan logisch dat al die fantastische producten op minder dan een uur reizen van de eclectische hoofdstad worden gemaakt. Alleen make-up die in Engeland wordt gemaakt, kan je natuurlijk die echte London-look geven! Georgia May Jagger, idd de dochter van Jerry en Mick Jagger én de Rimmel London girl, bezocht de fabriek in Ashford om te zien wat het geheim is achter de Rimmel-producten.

Georgia begon haar dag met een rondleiding langs de productielijnen en kon live meekijken hoe haar lievelingsproducten van Rimmel, zoals Scandaleyes Mascara, Match Perfection Foundation en Moisture Renew Lipstick, van de band rolden. Georgia hielp ook zelf een handje mee: ze assisteerde het personeel bij het mengen van pigment voor lipsticks en draaide dopjes op mascara’s. Dankzij Georgia’s hulp wist het personeel hun indrukwekkende productie van één Scandaleyes-mascara per 0,8 seconde op peil te houden!

Georgia is altijd wel in voor een uitdaging. Haar bezoek werd vervolgd in de R&D-laboratoria van de fabriek, waar ze samen met vicepresident R&D Alan Farer haar eigen Match Perfection-kleur samenstelde. Als een pro ging ze in het lab aan de slag en mengde ze ingrediënten om haar eigen kleur te maken. Zo ontdekte ze de fascinerende, ingewikkelde processen en technologie achter de Match Perfection Foundation. Ze mocht zelfs alvast een blik werpen op de nieuwe formule die begin 2013 wordt onthuld.

‘s Middags stond Georgia journalisten te woord tijdens een persbijeenkomst in de fabriek in Ashford. Journalisten kregen de exclusieve kans een kijkje te nemen bij de productielijnen van Rimmel en werden uitgenodigd voor een labsessie met Alan Farer. De dag werd afgesloten met een masterclass make-up met Georgia en visagist Kirstin Piggott en een informele bijeenkomst waar vooral gepraat werd over schoonheid, tips, trends en wat Rimmel zo uniek maakt als het gaat om die enige echte London-look!

“Nooit gedacht dat scheikunde zo leuk kon zijn!”, zei Georgia, als een echte make-up fan. “Het was voor mij een geweldige kans om achter de schermen mee te kunnen kijken en ook nog eens zelf een product te mogen maken. Ik vond het geweldig om mijn ervaringen met de pers te delen tijdens de persconferentie die middag en om over de oogtrends voor komend seizoen te kunnen praten.”

De Coty-fabriek in Ashford beslaat ruim 68.000 m2 en produceert naast Rimmel-producten nog vijf andere cosmeticamerken van Coty. Jaarlijks worden er 130 miljoen make-up producten gemaakt, waaronder foundation, mascara, lipgloss, oogschaduw, gezichtspoeder, lipstick, vloeibare eyeliner en concealer. De producten worden naar meer dan dertig verschillende landen verscheept. Ashford is een van de zeven productielocaties die Coty in de EU en de VS heeft.

Lees ook:Georgia May Jagger steelt show premiere the Great Gatsby
Lees ook:Georgia May Jagger
Lees ook:Dochter Mick Jagger is hét gezicht van Rimmel
Lees ook:Nieuwe beautyklus voor Georgia May Jagger
Lees ook:Get Kate’s look

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>