Elsevier columnist Liesbeth Wytzes hekelt boze dames…

Met regelmaat lees ik de columns van Liesbeth Wytzes op de Elsevier website, hetzij dan altijd wel met behoorlijk gekromde tenen. Wytzes zit op een totaal andere planeet dan ik. Ze pakt invalshoeken op onderwerpen die niet eens bij mij op zouden komen (vooral die typische Elsevier-angst voor de Islam tergt mij). Ik ben geloof ik van een andere generatie, de in-between generatie, the lost generation, die pragmatischer is, en wikt en weegt. Hoewel, ik word soms voor net zo'n boze vrouw uitgemaakt als de dames rond Sunny Bergman, waarover Wytzes stuk deze week gaat.

 

Ze verwijt het clubje dat hun conclusies die een aanklacht tegen de beauty-industrie moeten rechtvaardigen nauwelijks tot niet gestaafd zijn met wetenschappelijk onderzoek. En daarbij verwijst ze ondermeer naar een interview dat ik had met Marieke Aafjes over schoonheidsbeleving in Argentinie. Het zou tot het onderzoeksmateriaal van Bergman behoren, maar daarvoor linkt ze in haar blog niet door naar Bergman, maar naar mijn beautyblog. Too funny! Kon ze geen betere doorverwijzing vinden? Ze heeft het toch over Beperkt Houdbaar? Het snijdt dus geen hout, Beautyblog wordt namelijk verder helemaal niet in haar stuk genoemd. Gelukkig ben ik dan wel weer zo opportunistisch dat ik denk; het levert weer hits op! Ook typisch mijn generatie…. Oh ja, mevrouw Wytzes, u weet toch ook wel dat Bergmans film een ego-document is. En daar heb je volgens mij niet echt veel onderzoek voor nodig. Daarnaast: al die door de schoonheidsindustrie onderdrukte vrouwen die reageren op haar website, leveren straks heeeeeeel veeeeeeeeel onderzoeksmateriaal op, denkt u niet?

Lees ook:Beautyblog nu ook bij VrouwOnline te vinden!
Lees ook:Bergman Kliniek opent half mei in Amsterdam
Lees ook:Sunny Bergman heeft geen liposuctie ondergaan
Lees ook:‘Dit is mijn lijf’ zoekt deelnemers met gezondheidsproblemen
Lees ook:Abonneer je gratis op Beautyblog nieuws!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Elsevier columnist Liesbeth Wytzes hekelt boze dames…

  1. Nirvana

    De groep die op de Beperkt Houdbaar-site reageert is geen representatieve steekproef. Liesbeth Wytzes is overigens één vrouw van het BH-quintet vergeten: Marije Lieuwens. Wytzes verwijst liever naar jou dan naar BH, vermoed ik.

    (Heras (http://www.heras.nl/) levert prima hekwerken om rond de redactie van Elsevier te plaatsen. Redundant, zei u? Tuurlijk, maar zo verdient nog iemand wat aan die ongefundeerde angst.)

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @nirvana, ik zal deze week even kijken of ik het DOVE onderzoek dat vorig jaar in Engeland uitgevoerd is, op het blog kan plaatsen (of ik technisch een pdfje erop kan zetten). er is nu veel discussie in de media over het feit dat velen roepen dat het mis is met het vrouwbeeld in de samenleving en in de media, maar dat gefundeerd wetenschappelijk onderzoek ontbreekt, het allemaal onderbuikemotie is.

    wellicht kan het ook niet anders. werkelijke cijfers over plsc.ch.ingrepen die louter vanuit een schoonheidsperspectief worden gedaan, zijn er niet. is allemaal giswerk.
    er zijn voldoende uitspraken van mensen die zeggen zich bedreigt te voelen door de beelden om ons heen, maar dat zijn dan weer te softe waarden om wat mee te kunnen. tsja, bewijs het allemaal maar eens he.

    maar aan de andere kant: waarom moet het bewezen worden? waarom telt het gevoel niet? het is toch ook een gevoelskwestie? iets van de psyche, waar verder geen ziekte aan vast hangt |(tenzij je BDD of anorexia) eronder wilt scharen….

    waarom zou ontevredenheid niet als valide gelden? you tell me,nirvana, als wetenschapper….!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>