Ultrashape vervangt de liposuctie?

Laatst was ik bij Slimmer! in Amsterdam, een nieuw centrum waar je contourverbeterende behandelingen kunt ondergaan waar geen mes aan te pas komt. Op zich een goed uitgangspunt, en hun peperdure Ultrashape machine waarmee op basis van geluidsgolven overtollige vetcellen wordt kapot gemaakt en door het lichaam zelf worden afgevoerd, klinkt veelbelovend. Maar….

 

 

Maar na wat onderzoek blijkt er nog erg weinig wetenschappelijk bewijs te zijn voor deze methode. Na wat googlen vind ik veel enthousiaste verhalen met patienten. Er valt niet te controleren of dit reacties van Ultrashape-aanbieders zelf zijn (wat heel goed mogelijk is!), verder worden er veel meningen gevraagd over de behandeling, maar niemand lijkt ze te geven. In Amerika vind ik wat reviews die melding maken van positieve resultaten maar ook aantekeningen dat er nog geen dubbelblind onderzoek is geweest en er ook geen resultaten op de lange termijn bekend zijn. Op de website van Ultrashape vind ik de enige verwijzing naar een recent gepubliceerd onderzoek (1 sept 2007) waarin gemeld wordt dat omvangvermindering van zo'n 2 cm realistisch haalbaar (bewezen) is, uit tests bij een 100 tal mensen.

Het is een spannende ontwikkeling, maar afgezet tegen de prijs per behandeling, 600 tot 900 euro voor 1 behandeling, terwijl je er toch vaak meerdere nodig hebt, en de uiteindelijk haalbare resultaten (zie het onderzoek) kun je je vraagtekens er vooralsnog bij zetten. Het is dus ook alleen geschikt voor hele kleine, lokale ophopingen, een minimaal zadeltasje, een uitstulpend buikje of wat vet rond de heupen en knieen. Neemt niet weg, als het je echt zo hindert dat het ook de prijs waard is dan moet je het wellicht uitproberen. Er wordt immers niet, zoals bij liposuctie in je huid gesneden. Je huid blijft onbeschadigd.

Lees ook:Biologisch rimpelvrij…
Lees ook:Spa capsule belooft wonderen voor je lichaam
Lees ook:CoolSculpting it is in 2013
Lees ook:E-Matrix, de natuurlijke vervanger voor injectables
Lees ook:Haartransplantatie populair onder BNers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ultrashape vervangt de liposuctie?

  1. Marianne M

    Voor plaatslijke vetophopingen kun je nog altijd beter liplyse doen. Er is nu een soortgelijk app. op de markt als ultra shape, genaamd Proslimelt. Het is iets goedkoper, maar ook nooit aangetoond dat de vetcellen ook echt vernietigd worden. Op zich wel jammer dat het wel wordt beloofd in de reclames.Met liplyse weet je waar je aan toe bent en is niet duur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>