Hoe veilig is Thermage?

Thermage is een vrij nieuwe manier om met behulp van radiofrequente golven de huid een kleine facelift te geven. Door de warmte in de huid krimpt het collagene weefsel iets waardoor de huid weer verstrakt. Het wordt al mondjesmaat toegepast om de oogopslag te liften en de kaaklijn iets strakker te maken. De procedure luistert erg nauw, want wordt er te diep of net iets te lang in de huid gewerkt, kan het weefsel juist beschadigen. Er zijn nu aanwijzingen dat het onderhuidse vetweefsel aangetast kan raken, zelfs kan verdwijnen waardoor je er in plaats van jonger juist ouder uit komt te zien…..

 

Het is peperduur, maar voor chirurgen interessant omdat er geen mes meer aan te pas komt, dus zijn er ook geen littekens. Lees hier over de neven-effecten. Het artikel uit het medisch tijdschrift, waarnaar verwezen wordt, is ook hier vergroot te lezen.Als je algemene info over Thermage in het Nederlands wilt lezen, van de producent van het apparaat, klik dan hier.

  Dit zijn voor en na fotos van een positief resultaat. Op de Amerikaanse website van de plastisch chirurg is te zien wat er fout kan gaan.

Lees ook:Beurs New Beauty: opereren is uit!
Lees ook:Vergroot je borsten met stamcellen
Lees ook:Binnenkort met thermage ook cellulite verwijdering
Lees ook:Creme voor kankerpatienten?
Lees ook:Bergman Injectables@ Home: botoxcreme echt waar?

44 Reacties // Reageer

44 thoughts on “Hoe veilig is Thermage?

  1. Thermage

    Graag wil ik hierbij opmerken dat de bijwerkingen vermeld op de genoemde site erg oud zijn. Dit zijn bijwerkingen die gemeld zijn toen Thermage net op de markt gebracht werd en artsen een verkeerde behandelprocedure gebruikten. Inmiddels zijn er 250.000 mensen wereldwijd met succes behandeld en is er van bijwerkingen nauwelijks sprake!

      /   Reply  / 
  2. Nirvana

    @Thermage: Het medische artikel is uit 2006! Dat is niet erg oud. Je claimt verder dat mensen met succes behandeld zijn. Daarvoor geef je geen enkele bron!

    Bijwerkingen kunnen ook nog later aan het licht komen. Is het niet verstandiger om een zeer grondig wetenschappelijk onderzoek af te wachten voor je met dergelijke succesclaims komt?

      /   Reply  / 
  3. redactie, monique

    @ thermage; dag mevrouw of meneer, ik sluit me aan bij de reactie van nirvana. het nieuws is niet zo oud als u insinueert. de negatieve effecten zijn wel degelijk gegrond. er wordt redelijk diep in de huid gewerkt (tot 4 mm) en de warmte is navenant. het luistert zeer nauw dat de techniek goed wordt uitgevoerd. wie er een kei in is, zal weinig problemen hebben of ermee krijgen, maar niet iedereen is er even bedreven in. en dat geldt natuurlijk voor elk specialisme.

    afgezien dat het een zeer dure ingreep is, waardoor de vraag ook klein is, zijn er denk ik ook niet voor niets weinig artsen in nederland die ermee werken.

      /   Reply  / 
  4. Hilde Faes

    Op 23 mei van dit jaar, dus de dag dat de eerste negatieve reactie op thermage hier geplaatst is, heb ik thermage laten doen van het ganse gelaat en hals.
    1.) Ik had wel blauwe vlekken
    2.) enorme zwelling in de hals die langer dan een maand heeft aangehouden.
    Nu 2 maanden na de uitvoering van de thermagebehandeling zie ik dat het vet uit mijn gelaat aan het verdwijnen is, en mijn hals er erger aan toe is dan voorheen en mijn gelaat begint er ook ouder uit te zien dan voorheen.
    Ik ga nog wat afwachten, maar indien het zo verder gaat de volgende weken zal ik niet aarzelen stappen te ondernemen. Het is uiteindelijk DUUR en erg pijnlijk. En de bedoeling was dat ik er jonger zou uitzien. Niet ouder.

      /   Reply  / 
  5. redactie,monique

    dag hilde, wat moedig dat je het hier vertelt. wat jij beschrijft zijn nou precies de gevaren van thermage als het niet goed wordt uitgevoerd. heb je er al over gesproken met de behandelaar?

      /   Reply  / 
  6. Hilde Faes

    Hallo,
    Ik ben een paar weken geleden terug op het internet beginnen te zoeken, en heb de Amerikaanse reacties naar hem gezonden, geen reactie echter (mischien is hij in verlof).
    Maar ik moet hier wel zeggen dat de thermage is uitgevoerd door een zeer hoogstaande gekwalificeerde plastische en recontructieve chirurg.
    Hij is evenveel slachtoffer als ik, want hij heeft zich toch maar dat dure apparaat aangeschaft.
    In mijn ogen is de firma die zulk een misleidende reclame de wereld heeft ingezonden fout.
    Zowel de plastische chirurgen en de patiënten zijn het slachtoffer als men dan op Amerikaanse fora leest dat er maar een derde tevreden is. Heb ik ook pas nadien gezien, toen mijn hals zo gezollen bleef en de blauwe vlekken wel 2 weken bleven, ben ik gaan zoeken, maar op dat moment was er nog niets negatiefs te lezen in het Nederlands en ben ik bijgevolg op Engelstalige fora’s gaan kijken, ja toen schrok ik, en ik zie het resultaat zelf.
    Ik ga toch wel een advocaat contacteren want als het zo verder gaat is het zeer erg.

      /   Reply  / 
  7. redactie,monique

    hilde, hoe lang zou het herstel duren in jou verteld, hoeveel of hoeveel maanden staan daarvoor en kun je ergens een second opinion aanvragen. heb je alweer een afspraak gemaakt met de behandelend arts, ik ben toch wel benieuwd wat hij te zeggen heeft. kan er natuurlijk hier verder niet over oordelen omdat ik geen fotos zie van voor en na.

      /   Reply  / 
  8. Hilde Faes

    de verbetering zou plaatsvinden tussen de 2 en de 6 maanden, maar een 3 weken geleden was het inderdaad beter, maar sinds dan is mijn gelaat aan het vermageren, magerder dan voordien, ik heb nochttans geen gewicht verloren. En ja nu is het meer aan het uitzakken, mischien moet de nieuwe collageen zich nog beginnen te vormen daarom wacht ik nog een paar weken, maar mijn gelaat en huid is dunner in plaats van voller.

      /   Reply  / 
  9. Dokter

    Even een reactie. Tijdens de ruim 700 thermagebehandelingen die ik heb verricht, zijn er nimmer bijwerkingen opgetreden. Het verhaal zoals door deze mevrouw beschreven(blauwe plekken?), lijkt me zeer onwaarschijnlijk. In het verre verleden zijn er complicaties opgetreden (VS), maar deze waren het gevolg van behandeling onder narcose (waarbij er op een te hoge stand behandeld is). Opvallend is de trend dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van radiofrequency behandelingen, allen met systemen die enigzins in de buurt van Thermage komen. Zou het dan toch iets doen?? Eigen onderzoek laat een clienttevredenheid van 85% zien, 15% van de clienten is matig tot niet tevreden. Dit geldt m.i. voor alle behandelingen, ook bij chirurgische ingrepen. Een goede indicatiestelling en een reel verwachtingspatroon van de client, is bij dit type behandelingen van het grootste belang.

      /   Reply  / 
  10. redactie, monique

    dag dokter, fijn dat u reageert. ik begrijp dat u het anoniem doet, maar in uw geval zou het best goed zijn om uw naam te vermelden, dat geeft uw opmerking nog meer autoriteit vind ik.

    het klopt dat er steeds meer behandelingen met radiofrequentie plaatsvinden, maar dit zijn wel ‘mildere’ behandelingen dan thermage. zou het zo kunnen zijn dat daar toch de voorkeur aan wordt gegeven boven thermage? en is dat dan vanwege de effecten versus bij-effecten of is het een kostenoverweging (al die apparatuur is natuurlijk erg duur, maar wellicht is een thermageapparaat nog duurder, wat de behandeling ook vele malen duurder maakt dan de nieuwe, mildere varianten).

    hartelijke groet

      /   Reply  / 
  11. Sandrine

    Goed zo, Monique
    Dag dokter, goedemiddag dokter!

      /   Reply  / 
  12. redactie, monique

    uhhh sandrine, wat wilde je eigenlijk zeggen?:-))

      /   Reply  / 
  13. thermage

    Ik ben verrast door de reacties op mijn opmerking dat de genoemde bijwerkingen “oud” zijn. Hoewel het artikel uit 2006 stamt wordt er gerefereerd naar de bijwerkingen als gemeld TOT 2004. Zoals “dokter” ook meld zijn er in de beginperiode behandelingen uitgevoerd met Thermage waarbij de patiënt onder narcose werd gebracht. Hierdoor konden de settings zeer hoog worden ingesteld. Hierdoor ontstonden nare bijwerkingen. Na vele onderzoeken is men zich ervan bewust dat de communicatie met de patiënt over de warmtesensatie van cruciaal belang is.
    Bijwerkingen die heden ten dage nog gemeld worden zijn:
    zwellingen, roodkleuringen, oneffenheden en blaasjes op of rondom het behandelde gebied. Al deze verschijnselen verdwijnen normaal gesproken na een paar dagen of weken.
    Blauwe plekken als bijwerkingen is niet eerder gemeld. Dit dient dan ook (via de behandeld arts) gemeld te worden bij Thermage. De behandeld arts weet hoe hij dit dient te doen.

      /   Reply  / 
  14. Nirvana

    @Thermage:

    Wie beweert moet bewijzen of aannemelijk maken. Zo gaat dat in de wetenschap.

    Je zult op zijn minst moeten verwijzen naar degelijk en onafhankelijk medisch wetenschappelijk onderzoek.

    Je schrijft:
    “Na vele onderzoeken is men zich ervan bewust dat de communicatie met de patiënt over de warmtesensatie van cruciaal belang is.”

    Ik vind het ronduit verontrustend dat een medische methode zo afhankelijk is van wat de patient communiceert over de warmtesensatie tijdens de behandeling (dat lijkt me namelijk te subjectief).

    Hamvraag (ham, want het lijkt me kosjer noch halal!):
    - Is het niet gewoon verstandiger om te stoppen met behandeling met Thermage?

      /   Reply  / 
  15. redactie, monique

    dag nirvana *wink*

    het is niet voor niets dat thermage nog maar op kleine schaal wordt toegepast en er juist meer markt komt voor behandelingen met radio frequentie maar in veel lagere dosis (kun je je wel weer afvragen of dat werkt maar alla(h)….:-)

    zeg nirvana, wellicht weet jij dat als onafhankelijk wetenschapper: hoe veilig is blootstelling aan radio frequente straling eigenlijk voor de huid, de huidcellen, het dna?

    en kan het niet zo zijn dat al die warmtebehandelingen de huid op den duur juist sneller doen verouderen? denk ik maar even aan de zonnestraling….
    en daarnaast; je probeert toch in te grijpen in een natuurlijk mechanisme; het collageen te laten krimpen. maar raakt dat weefsel bij wijze spreke en wellicht nu even in overdrachtelijke zin gesteld, niet uitgeput…

    ik hoor daar namelijk niemand over…wellicht ook niet omdat men het niet weet, maar wat zou theoretisch gezien aannemelijk kunnen zijn?

    cheers, monique

      /   Reply  / 
  16. Nirvana

    @Monique: Er wordt -als ik het goed begrijp- een wisselend elektrisch veld aangelegd, met een frequentie van 6.78 MHz. Er wordt daardoor een hoeveelheid energie op de huid overgedragen. Volgens mij geen licht.

    Daardoor smelt het collageen. Wat is collageen?
    “Collageen is een lijmvormende eiwitstof die een hoofdbestanddeel (70%) van het bindweefsel in de menselijke huid is. Het vormt mede de extracellulaire matrix. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen aan gemaakt om de huid jong (stevig en soepel) te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buiten af hebben een grotere invloed op de huid.”
    (Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Collageen). Het smelt bij een temperatuur boven de 60 graden. De huid wordt aan de bovenzijde gekoeld, maar niet aan de onderzijde (ook over warmtetransport evenwijdig met de huid wordt niks gezegd). “Pijndetectie” is de cruciale beveiling. Je zou een objectievere -en veiligere- manier willen hebben.

    Voor wat betreft die schade. Thermage spreekt zelf subtiel over ‘wound-healing response’. Zie onderaan: http://www.thermage.com/canadian/physicians/overview.cfm
    Het is duidelijk dat van binnen de boel beschadigd wordt om een *eventueel* gunstig proces in gang te zetten.

    Je zou een betere procesdefinitie willen.

    @Thermage: Overigens is het onderzoek dat Thermage op de site plaatst van een congres uit 2003. Waar is het nieuwe onderzoek?

      /   Reply  / 
  17. redactie, monique

    dank dank weer nirvana! maar mijn zorg zit em in het feit dat de boel wordt aangejaagd om een gunstig proces in gang te zetten. kan dat juist op de langere termijn er niet voor zorgen dat de huid juist sneller verouderd/ een proces versnellen betekent niet per definitie dat een algehele huidconditie wordt verbeterd toch…(vergelijk: door hardlopen conditieverbetering waardoor lichamelijke fitheid etc…een mooi rollercoster effect)

      /   Reply  / 
  18. redactie, monique

    nirvana, wat ik bedoel lees je bijvoorbeeld ook over een stof die DMAE wordt genoemd, een zg. anti-rimpelstof, waarover Wim Kohler in het NRC een pittig stukje schreef. over het effect van optreden van een soort metaal-moeheid. ik vraag me af of dat niet bij allerlei methoden kan voorkomen die proberen in te grijpen op een natuurlijk proces….zie hier de url:

    http://beauty.blog.nl/cremes/2007/04/30/antirimpelstof-dmae-een-wondermiddel

      /   Reply  / 
  19. Nirvana

    Wat er op langere termijn gebeurt, is onbekend, denk ik.

    Over sport (hardlopen bijv.) gesproken. Dat zou nog wel eens redelijk kunnen werken: het wat omhoog brengen van de doorbloeding van de huid bij mensen die wat ouder zijn (bijv. door sport, maar sex mag ook ;-) ). => Verhoogde toevoer van voedingsstoffen, zuurstof en versnelde afvoer van afvalstoffen. Dat is mijn idee erachter.

    Ik vraag me wel af wat de chemische neveneffecten zijn als collageen (maar wellicht niet alleen dat en daar gaat het me ook om) tot boven 60 graden Celsius wordt verhit. Een chemische vuistregel zegt dat bij 10 graden temperatuurverhoging reacties 2 keer zo snel gaan.

      /   Reply  / 
  20. redactie, monique

    nirvana, speculeer eens, wat zouden chemische neveneffecten kunnen zijn als je collageen boven gestelde temperatuur zou verwarmen?

      /   Reply  / 
  21. Nirvana

    @Monique: Structuurverandering van het eiwit collageen. We koken of bakken allemaal wel een een ei. Nu is collageen een ander eiwit, maar collageen is wel datgene wat onze huid bij elkaar houdt.

    Misschien is dit een interessante site, smartskincare.com, voor nu met name deze pagina’s:

    1.) Over collageen: http://www.smartskincare.com/skinbiology/skinbiology_collagen.html
    2.) Klantenbeoordelingen (Reviews) van Thermage: http://www.smartskincare.com/reviews/product/brandidx/thermage/

      /   Reply  / 
  22. babs

    ik heb 3 x radio frequentie laten doen telkens 3 weken tussen dat alles is nu 6 maanden geleden, GEEN resultaat ik ben 450 euro kwijt heb dat laten doen waar dr caravani werkt een zekere huidtherapeute Annick heeft mij behandeld ,wat mij ook opviel na 10 min was dat gedaan? en ik lees overal dat het 20 tot 30 min kan duren ???
    het is daar gewoon geldklopperij ,en dan met zo ,n asistentje als ik ooit nog voor mijn gelaat ga dan toch wel ergens anders !!ondertussen wacht ik af ik wil eerst echte bewijzen dat missen we ne echt wel!!!!

      /   Reply  / 
  23. redactie, monique

    babs, heb je je ontevredenheid geuit bij deze arts en hoe reageerde hij daarop? heb je echt thermage ondergaan? wat is de naam van de kliniek waar je je hebt laten behandelen?

      /   Reply  / 
  24. redactie, monique

    babs, heb je wel thermage ondergaan, was het niet iets anders met radiofrequentie? volgens de website van de leverancier van de thermage apparatuur in de benelux komt er geen dr caravani op de lijst van aangesloten behandelaars voor. hoop dat je nog even bericht hier…ik help je graag.

    http://www.daltonmedical.nl/thermage/info.nsf/page/NL-Arts_Zoeken

      /   Reply  / 
  25. babs

    hoi! het adres http://www.carpe.be het was radio frequenty staat bij huid verslapping
    de dokter zelf doet dit niet, het is wat ze noemen een huidtherapeute,(Annick)
    ze nam me niet ernstig ,he heeft geen enkel resultaat,Hey Monique ik denk dat je gelijk hebt ik heb waarschijnlijk its anders laten doen ,grts

      /   Reply  / 
  26. hilde faes

    DOKTER,
    Indien u hier schrijft dat u 700 behandelingen hebt uitgevoerd en dat er geen enkele bijwerking was, geloof ik echt niet, misschien bent u wel een dokter of een PR die is aangesteld door Thermage.
    In elk geval mijn zaak is schrijnend en erger en erger geworden, ik heb alle foto’s en heb me goed ingedekt.
    Thermage houdt mij aan het lijntje, maar morgen gaat heel mijn dossier naar het ministerie van volksgezondheid (via een minister, een persoonlijke kennis).
    Het is een schande, mijn behandelende Arts Dokter Theunis uit Antwerpen werkt ook niet mee.
    Vanaf nu, omdat ik een beetje sterker ben door de medicijnen voor de depressie waarin de thermagebehandeling mij heeft gebracht, ga ik er echt tegen in.
    Ik had mijn hoop gesteld op eerlijkheid vanwege mijn Arts en de mensen van Thermage, maar dat was duidelijk een ijdele hoop. Men zou toch denken dat een dokter die de desastreuze resulaten heeft gezien bij mij, en tegenover mij beweert dat hij haast geen Thermage meer toepast, geen reclame meer zou maken voor Thermage, wel op zijn website is nu nog meer publiciteit voor Thermage.
    Het feit dat het zeer aannemelijk is dat al mijn vet verdwenen is uit mijn gelaat, en ik er bijgevolg 15 jaar ouder uitzie, wordt door THERMAGE ZELF BEWEZEN. WANT ZE GEBRUIKEN HET NU VOOR VETOPHOPINGEN OP HET LICHAAM TE LATEN VERDWIJNEN!!!!!
    En DOKTER wat die studies aangaat, u schrijft daaromtrent gewoonweg echte leugens.
    Huidige Thermage klachten zijn legio op de Amerikaanse en Canadese websites.
    Google maar even.
    Zelf zal ik zo ver gaan tot aan het Amerikaanse FDA, zo’n volksoplichting moet maar eens dringend stoppen.
    Ook zal ik laten nagaan (via rechtelijke weg)of u wel degelijk een DOKTER bent of iemand verbonden aan thermage, die hier even misleidende reclame komt maken.
    Ieder die meer wenst te weten over thermage en mijn foto’s wenst te zien kan bij mij terecht op [email protected].
    Vooraleer ik foto’s en dergelijke zal zenden, vraag ik wel meer gegevens. Want ik ga niet in de kaarten spelen van degenen die al meer dan een jaar mijn leven verwoesten
    Hilde Faes

      /   Reply  / 
  27. hilde faes

    Hallo Monique,
    Indien u mijn foto’s voor en na wenst te zien laat u maar iets weten.
    Ik moet er nog even over denken, maar in principe heb ik zelfs met publicatie ervan geen problemen, de meeste personen uit mijn vriendenkring weten het wel, ja de plotse veroudering maakte dat men vragen stelde, dus ik heb gewoon de waarheid gezegd.
    Ik kan ook foto’s van mezelf bezorgen uit mijn privéleven van een paar maanden voor de Thermage en van 3 maanden na de Thermage.
    Het verschil is op beiden, dus de officiële voor en na foto’s en de foto’s uit mijn privéleven, gewoon afgrijselijk.
    Ik ben verouderd van een stralende vrouw in een oude vrouw.
    Hilde Faes
    [email protected]

      /   Reply  / 
  28. redactie, monique

    beste hilde, ik ben nog even op vakantie, 15 sept weer terug. wellicht moeten we eens contact opnemen met het de europese vestiging van thermage om jouw kwestie te bespreken?

    ik mail je als ik terug ben, hartelijke groeten, monique lindeboom

      /   Reply  / 
  29. Anoniem

    Beste Hilde,
    Jouw verhaal is voor mij zo herkenbaar. Ik ben een vrouw van 35 jaar. Ook ik liet zo’n 1,5 jaar geleden mijn gezicht behandelen met thermage, niet omdat het nodig was, maar omdat ik dacht dat het geen kwaad kon en een iets stevigere huid mij wel “leuk” leek. De arts presenteerde het ook als iets heel onschuldigs. Het is ook voor mij echt een nachtmerrie geworden. Ik had altijd echt volle wangen. Daarvan was na de thermage – die overigens ook echt pijnlijk was – niets meer over. Ik ben ook vrij hoog behandelend. De arts spoorde mij ook daartoe aan omdat het effect dan volgens hem beter zou zijn. Mijn gezicht werd na de behandeling steeds smaller en ingevallener. Iedereen vroeg ook of ik was afgevallen of ziek was. Dat was niet zo. Anders dan jij heb ik maar enkele mensen verteld over de thermage, Ik schaamde mij ervoor. Volgens mijn behandelend arts was dit het bedoelde effect van thermage. Ik heb wel een klacht laten indienen bij thermage. Dat is nu bijna een jaar geleden. Ik heb nog steeds geen enkele reactie. Ik wacht nog even af. Pas veel later – nadat mijn klachten waren ontstaan en het vet in mijn gezicht grotendeels was verdwenen – ben ik ook engelstalige sites gaan bekijken over thermage. Daar las ik ook over het verdwijnen van vet en zo. Mijn arts houdt echter bij hoog en laag vol dat dat niet mogelijk is.

    Ik ben werkelijk een hele tijd echt woedend geweest dat zoiets in Nederland kon en dat de arts maar volhield dat dit normaal was. Omdat ik er echt ongelukig van werd, ben ik p een gegeven moment gaan zoeken naar een oplossing en heb ik een afspraak gemaakt voor lipofilling in het MSC bij dr. Stevens. Eind mei van dit jaar was de behandeling. Die is echt heel goed verlopen. Ik heb weer een vol gezicht dat er ook heel natuurlijk uitziet. Misschien is dat ook iets voor jou. Ik kan het je in ieder geval echt aanraden. Net als jij ben ik ook van plan om van deze situatie werk te gaan maken, al is het alleen maar om te voorkomen dat ook anderen de dupe worden van de verkoopparaatjes over thermage. Zo onschuldig is het nl. niet. Maar dat gaat wel, denk ik, wat beter als jezelf weer wat lekkerder in je vel zit, zoals ik nu na de lipofilling. Ik hoor graag over de stappen die jij al hebt ondernomen. Misschien dat ik je daarin kan bijstaan. Met zijn tweeen sta je denk ik toch sterker. Ik heb ook een dossier aangelegd voor mezelf met foto’s en zo en ben zelf jurist. Dus dat moet lukken.

    Ik hoor het wel. Voor nu veel sterkte. Ik weet hoe moeilijk het is.

    Groet,

    Anoniem

      /   Reply  / 
  30. redactie, monique

    Beste Anoniem, wat goed dat je je verhaal vertelt, maar er blijft wel een vraag: waarom wacht je nog steeds met stappen ondernemen? Je kunt toch in alle redelijkheid aannemen dat als degene bij je je klacht hebt ingediend na een jaar nog niet heeft gereageerd dat ook echt niet meer zal doen? En bij wie heb je je klacht ingediend? Bij de behandelend arts – wie was dat? Of ook bij Thermage, de producent zelf?

      /   Reply  / 
  31. hilde faes

    Hallo Anoniem,

    Zelf heb ik wel bij Thermage Nederland mijn klachten gedaan, maar zij verwezen mij doodleuk door naar mijn Arts, die op zijn beurt zei dat hij WEL de aanbevolen regels gevolgd had.
    Ook heb ik klacht ingediend bij Thermage Canada, die mij na een jaar aan het lijntje te hebben gehouden nu plots wel met een (belachelijk) voorstel zijn afgekomen, toevallig 2 dagen na mijn laatste schrijven hier op deze blog.
    Misschien kan u mij even mailen want ik zit echt niet stil wat deze zaak aangaat.
    Dit mag echt niet blijven gebeuren, in de VS en Canada zijn er ook vele slachtoffers, maar zij hebben een “consent” moeten ondertekenen vooraleer ze de behandeling ondergingen.
    Maar de FDA mag zoiets niet laten gebeuren, dat “consent” vanwege de slachtoffers vervalt wanneer de fabricant NIET de echte bijwerkingen heeft vermeld.
    Gebundelde klachten kunnen heel wat bereiken.

    nogmaals mijn e-mailadres
    [email protected]

      /   Reply  / 
  32. hilde faes

    Hallo Anoniem,

    Ik stel mij dan ook de vraag hoe dat het komt dat thermage hun apparaat de eerste jaren enkel gebruikte om “zogezegd” de huid strakker te maken, en nu het laatste jaar om vet op het lichaam weg te smelten, waarom dat niet van bij de start???
    Hebben ze die kennis opgedaan bij al hun slachtoffers???
    Het lijkt erop, en het is niet enkel het vet dat wegsmelt in het gelaat, de huid op zichzelf wordt ook dunner.
    Wat lipofilling aangaat denk ik dat u binnen een aantal maanden zal moeten teruggaan daar het lichaam de getransplanteerde vetcellen voor een deel opslorpt, de verscheidene artsen waarmee ik contact heb opgenomen hebben me gezegd dat na een 6-tal maanden de behandeling opnieuw moet gebeuren en misschien nog een derde maal ook.
    Het is wel een algemeen bekend feit aangaande lipofilling, meen ik.
    En eerlijk het zijn allemaal geen aangename behandelingen, en thermage leert daar zo maar van….waar zit de ethiek in al dit???
    groetjes
    Hilde

      /   Reply  / 
  33. redactie, monique

    Hilde, met wie heb je contact gehad bij Thermage Nederland? En wat zijn de gegevens van de arts die jou behandeld heeft in Antwerpen, naam en kliniek? En zou je hier ook willen vertellen welk voorstel Thermage Canada jou heeft gedaan?

      /   Reply  / 
  34. hilde faes

    hierbij het e-mail adres vanwaar de mail van Thermage afkomstig was na mijn klacht

    Wiechert ten Dolle”
    De mail dateert van begin augustus 2007.
    Zolang is het al gaande.

    Mijn Arts heb ik al hoger vernoemd, maar ik wens wel te zeggen dat hij machteloos staat, hij heeft de zaak ook besproken, heb juist een mail terug gevonden van hem waarin hij mij meedeelt dat hij het dossier met de mensen van Thermage Nederland heeft besproken.
    Het voorstel dat Thermage Canada gedaan heeft is belachelijk, maar aangezien ik Thermage zelf nog niet heb geantwoord (daar ik eerst al mijn mogelijkheden aan het nagaan ben, o.a. Amerikaanse Advocaten werken voor een percentage en vermits er zovele internationale klachten zijn) ga ik hun belachelijk voorstel niet vermelden, heb nu met het opzoeken van de naam van de persoon die u vroeg, gezien hoeveel mails ik al besteed heb aan dit onderwerp, het maakt me nog bozer, maar wel met mijn voeten op de grond.
    De “smaad en schade” had ik zelfs niet gevraagd, enkel herstel en daarvan hebben ze het bestek in hun bezit, daar stellen ze dan nog geen derde van voor. Dit geeft u reeds een idee.
    Maar…ik weet wel wat doen…dat derde deeltje hoef ik niet indien ik de schade voor anderen, zoals “de lekkende silliconenborsten” kan voorkomen (voor de goede orde, ik heb GEEN siliconenborsten :-) en heb dat ook nooit gehad).

    groetjes
    hilde

      /   Reply  / 
  35. hilde faes

    Excusus, zag net dat e-mail adres er niet helemaal opstaat.

    Wiechert ten Dolle [email protected]

      /   Reply  / 
  36. redactie, monique

    Hilde, biedt Thermage geld aan als pleister op de wonde of een behandeling die schade weer enigszins ongedaan kan maken (denkend aan fillers oid)?

    En had je zelf een financiele schadeloosstelling geeist?

      /   Reply  / 
  37. Hilde faes

    Hallo Monique,
    ben weer even in een depressie verzonken geweest door heel die affaire, aangezien Thermage niet meer reageert, na mijn niet ingaan op hun belachelijk voorstel.
    Enfin, ik heb terug mijn stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen met alle thermagebehandelaars aan te schrijven over mijn barslechte resultaten met blijvende negatieve gevolgen. Heb België reeds gedaan en reeds 6 in Nederland.
    Wat mij enorm verwondert is dat de Thermageprocedure nu reeds veel gebeurt in gewone schoonheidssalons, dat is tegen de europese wetgeving, want men gaat dieper dan de opperhuid. Dat mag enkel gebeuren door een erkende medische dokter.
    Begin volgende week starten we met alle Franstalige beoefenaars in belgië, Frankrijk en Canada aan te schrijven (ik ben een tweetalige Belg). Nadien de rest van de wereld daar mijn partner een Britse journalist is, dus ze zullen me wel begrijpen in alle landen.
    tegelijker tijd ga ik de exclusieve internationale damesbladen mijn dossier overmaken. In dat dossier geeft Thermage na het zien van de voor en na foto’s de ernstige schade toe, maar ze doen wel niets echt concreets…
    Monique bent u misschien benaderd geweest door Thermage?
    groetjes
    Hilde

      /   Reply  / 
  38. Hilde faes

    hallo Monique,
    ik hoop antwoord van u te mogen ontvangen.
    vriendelijke groetjes
    Hilde

      /   Reply  / 
  39. redactie, Monique

    Dag Hilde, ik ben nog niet benaderd door Thermage. Ik zal je vandaag even mailen.

      /   Reply  / 
  40. redactie, Monique

    Over THERMAGE: Hilde, wat ik je alvast zou willen meegeven: je zei eerder dat het moederbedrijf van Thermage een schadevergoeding heeft voorgesteld, die jij niet in verhouding vindt staan. Doe een tegenvoorstel, eis dat je een behandeling kunt krijgen die je gezicht weer voller maakt, met bijvoorbeeld lichaamseigen vet. Heb je daar wel eens van gehoord?

      /   Reply  / 
  41. hilde faes

    Hallo Monique

    Ik heb een tegenvoorstel gedaan aan thermage maar ze laten niets meer van zich horen, dus ik moet mijn hogergenoemd plan verder zetten.
    Lippovulling ken ik en dat was één van de behandelingen die beide artsen voorstelden, minimum 2 X te doen met een interval van 6 maanden daar het lichaam een deel absorbeert.
    Maar daar ik een volledige gelaats en halsthermage heb gehad is dat niet voldoende, daar er plaatsen zijn waar het vet enkel een dun laagje was en niet echt terug te brengen is, maar dat vet gaf wel ondersteuning, volgens beide artsen is er meer nodig.

    P.S. Ik heb vannacht uw foto’s gezien van uw injecties en de reactie’s erop, wel ik vind wel dat het duidelijk positief zichtbaar is.
    Zelfs echt goed, maar ook ik vind de prijs echter nogal hoog.
    groetjes
    Hilde
    groetjes

      /   Reply  / 
  42. Bissen

    Ik heb het in Istanbul thermage laten maken voor €1500 euro en ben er tevreden mee, ik adviseer het iedereen.
    bisen

    groetjes

      /   Reply  / 
    1. roos

      kun je wat meer info a.u.b. geven over de behandeling in istanbul, daar ik ook geinteresseerd ben in thermage. dank alvast

        /   Reply  / 
  43. Monique

    Ik vind het heel eng, dat je overal leest hoe goed het is, en dat de huid er steviger van wordt.
    Denkt iedereen op korte termijn?
    Wat als de vrouw in de overgang komt? aanmaak collageen verminderd enorm, daarbij wat gebeurd er als collageen verhit wordt,trekt samen, verliest vocht, en het kan zelfs ontbinden, reden ttot nadenken op lange termijn!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>