Papa’s zijn het blijst met zelfgemaakt cadeautje of een geurtje

gilsZondag 21 juni is het Vaderdag. Ruim 80% van de Nederlanders weet dat. Hoewel een derde van het Nederlandse publiek het onzin vindt om juist op deze dag vaders extra te verwennen, vinden vooral gezinnen – waarvan het jongste kind jonger is dan 13 jaar – Vaderdag een dag die gevierd moet worden. De pappa’s krijgen dan het liefst een zelfgemaakt cadeau van hun kinderen (61%), gevolgd door een lekker geurtje (31%), zo blijkt uit onderzoek van Van Gils Parfums.

Over het algemeen weten kinderen behoorlijk goed waar ze hun vader wel en geen plezier mee doen. Het grootste deel van de vaders krijgt namelijk iets wat de kinderen op school of op de crèche hebben gemaakt (46%); dit zijn logischerwijs overwegend vaders met jonge kinderen. Vooral een knutselwerkje met een foto van hun oogappel(s) wordt erg gewaardeerd. Maar ook parfum of aftershave (36%) is geliefd; deze verwennerij wordt vooral gegeven aan pappa’s tussen de 40 en 60 jaar. Een vijfde van de Nederlandse vaders wordt op Vaderdag verwend met verzorgingsproducten, gereedschap en tuinmateriaal. Kinderen doen er geen goed aan dit jaar sokken of een stropdas voor hun vader te kopen, want slechts 3% van de vaders vindt ’t leuk om zo’n cadeau te krijgen.

Kredietcrisis heeft geen invloed
Ruim 90% van de Nederlanders geeft aan dat de financiële crisis geen invloed heeft op de uitgaven aan een Vaderdagcadeau. 1 op de 10 mannelijke respondenten spendeert dit jaar zelfs meer geld aan een cadeau voor hun vader. Het overgrote deel van de kinderen (72%) geeft niet meer dan 20 euro uit; ruim 40% besteedt tussen de 10 en 20 euro en ongeveer een vijfde geeft minder dan 5 euro uit aan een presentje voor pappa. Bijna driekwart van de respondenten gaat zelf op pad voor een cadeau en 18% laat een cadeau door een broer, zus of partner kopen. Dit laatste geldt vooral voor mannen (66%) en 60-plussers (50%).

Op en top vader
Een vijfde van de Nederlandse vaders voelt zich op en top vader op Vaderdag. Hoewel het overgrote deel van de mannen geen extra aandacht aan zichzelf besteedt op deze bijzondere dag, gebruikt 1 op de 10 mannen nog net even dat extra lekkere geurtje en trekt hij iets leuks aan. Vooral 50-plussers zorgen vaker dat ze lekker ruiken op Vaderdag.

Lees ook:Pa wil gewoon chillen…
Lees ook:Barry Atsma is ‘n hot single dad!
Lees ook:Tatjana is dé Decolleté Queen
Lees ook:ADV: Koop een cadeau en steun een kind!
Lees ook:Please no Speedo!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>