Pa wil gewoon chillen…

Vaders willen het liefst chillen op Vaderdag. Wie aan de wensen van vader tegemoet wil komen, laat hem op 19 juni aanstaande uitslapen, niks doen en borrelen. Knutsels scoren het hoogst op het Vaderdagverlanglijstje, gevolgd door cadeaus. In deze laatste categorie zijn verzorgingsproducten, drank en een cadeaubon een schot in de roos. Maar kom niet aanzetten met sokken of een stropdas, want daar worden vaders niet blij van. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van Gall & Gall naar de Vaderdagwegwensen van Nederlandse vaders.

Chillen

Nederlandse vaders doen het graag rustig aan op Vaderdag. Alle goede bedoelingen van moeders en kinderen ten spijt zijn lekker thuis borrelen (58%), helemaal niets doen (54%) en uitslapen (53%) veruit vaders favoriete ‘bezigheden’. Bij de borrel wordt vader het liefst in de watten gelegd met (speciaal) bier (40% van de vaders die alcohol drinken), rode wijn (15%) en witte wijn (8%). En tijdens het Vaderdagdiner pak je hem in door rode wijn (37%), (speciaal) bier (27%) en witte wijn (15%) te serveren.

Knutsels & cadeaus

Vaders zijn vooral dol op de knutsels van hun kroost. 40% vindt tekeningen of knutselwerkjes het leukst om te krijgen op Vaderdag. Cadeaus zijn bij een kwart van de vaders favoriet. De drie cadeautoppers op het Vaderdagverlanglijstje zijn verzorgingsproducten (55%), drank (43%) en een cadeaubon (41%). Populaire drankencadeaus zijn (speciaal) bier (33%), rode wijn (13%) en whisky (12%). Kleding daarentegen wordt  niet op prijs gesteld als Vaderdagcadeau.

Faken

Alhoewel relatief weinig vaders (25%) vooraf hun wensen kenbaar maken, zijn negen op de tien vaders meestal wel blij met de Vaderdagcadeaus die ze krijgen. Valt een cadeau niet in de smaak dan doet bijna 2/3 van de vaders of hij het leuk vindt. Het gros van de minder geslaagde Vaderdagcadeaus verdwijnt vervolgens naar de zolder. Een op de tien vaders gooit het weg.

Zonen voor vaders

Veel mannen zetten op Vaderdag graag hun (schoon)vader in het zonnetje. Opvallend is dat de meeste zonen (26%) in dat geval hun (schoon)vader het liefst drank cadeau doen. 18% geeft een verzorgingsproduct en 10% houdt het op een cadeaubon.  

De leukste thuis

Frans Bauer is de leukste vader van Nederland. Daar is 20% van de Nederlandse vaders het over eens. Robert ten Brink staat met 13% van de stemmen op de tweede plaats, direct gevolgd Guus Meeuwis (10,9%).

Gall & Gall

Gall & Gall heeft een breed assortiment voor iedereen die aan vaders wensen tegemoet wil komen op 19 juni aanstaande. Van ruim 450 verschillende rode en witte wijnen tot bubbels, whisky en veel soorten (speciaal) bier. Daarnaast zijn er verschillende speciale Vaderdagcadeaus verkrijgbaar in de Gall & Gall winkel. Wie niet kan kiezen, kan uit de voeten met de Gall & Gall digitale kadokaart.

Over het onderzoek

Het onderzoek naar de Vaderdagwensen van Nederlandse vaders is in opdracht van Gall & Gall uitgevoerd door Panel Wizard onder 559 Nederlandse vaders tussen 23 en 84 jaar die dit jaar Vaderdag vieren. De onderzoeksresultaten zijn representatief voor de mening van Nederlandse vaders.

Lees ook:Barry Atsma is ‘n hot single dad!
Lees ook:Papa’s zijn het blijst met zelfgemaakt cadeautje of een geurtje
Lees ook:Please no Speedo!
Lees ook:Witte wijn is ook slecht voor je tanden
Lees ook:Nick & Simon zijn de ultieme verleiders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>