eBay stopt met online advertenties voor Botox injecties

Op verzoek van de Engelse consumentenorganisatie Which? Stopt eBay met de clandestine advertenties die Botox aanprijzen.

De Engelse consumentenwaakhond vond maar liefst 240 uitingen voor Botox bij eBay online in vijf dagen tijd.

De wijze waarop Botox aan de vrouw werd gebracht gebeurde op illegale wijze. Volgens Which? Is het verboden om Botox met kortingen aan te bieden en consumenten te verleiden om ook vrienden aan te dragen en zo kortingen te krijgen. Andere illegale voorbeelden waren het laten zien van celeb-foto’s en dan suggereren dat jij er ook zo uit komt te zien.

Which? Waarschuwt ervoor dat Botox, ondanks de populariteit niet te licht genomen moet worden. Er kunnen serieuze bij-effecten optreden. In advertenties werd ook niet gemeld dat een consult vooraf bij de betreffende dokter verplicht is.

Jenny Driscoll, Health Campaigner bij Which? Zegt hierover:

“Some of the adverts may lead people to think that having Botox is as easy as getting your nails done, but it’s a powerful natural poison which can have serious side effects.  We’re not against the treatment, but people need a proper consultation to make sure they don’t find themselves at risk.

“We are pleased eBay responded quickly to our complaint, and look forward to seeing positive changes on the site.  The regulators need to not only clampdown on these adverts, but ensure that companies and individuals are aware that Botox advertising is illegal.  As the popularity of cosmetic treatments grows, the issue must be dealt with to protect consumers.”

Ik weet dat in Engeland de wetgeving strenger is dan bij ons, ook voor cosmetic bijvoorbeeld. Bovendien is de waakhond die advertentieclaims checkt veel actiever dan onze Reclame Code Commissie.

In Nederland zie je talloze Botox-advertenties waarin fijne kortingen worden aangeboden. Medispa in Amsterdam, onderdeel van de Bergman Beauty Clinics, biedt momenteel in advertenties in de Amsterdamse krant Het Parool tot eind december 10% korting op Botox en Restylane inspuitingen, met advertentieslogan ‘Beauty First Aid’. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Bergman met dit soort advertenties bewust de grenzen van het toelaatbare opzoekt.

Lees ook:L’Oreal verliest zaak bij eBay in Belgie
Lees ook:Geen ijs-vrij maar Botox-vrij
Lees ook:Bergman [email protected] Home: botoxcreme echt waar?
Lees ook:Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?
Lees ook:Playboyshoot tijdens programma Ruud de Wild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>