Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?

Botox is een injectable maar geen filler. Een filler is wel een injectable en een injectable kan ook een filler zijn. Snap je het nog? Botox is de stof waarmee spiertjes verlamd worden, zodat de rimpeldiepte afneemt en de rimpel zelfs kan verdwijnen. Injectable is een algemene verzamelnaam in het Engels voor alles wat je in de huid kan spuiten. Dat kan Botox zijn, maar ook hyaluronzuur zoals Restylane, waarmee rimpels van binnenuit opgevuld worden, ofwel uitgedeukt, waardoor ze minder zichtbaar worden. Ook kun je er droopy mondhoekjes en beginnende onderkinnen en kinplooien mee opkrikken. Een filler is ook weer een Engelse verzamelnaam voor allerlei soorten rimpelOPvullers – geen Botox, wel Restylane en zo:-)

 

 

Lees ook:

- Symmetrisch gezicht uit de computer mist karakter

- Pas op met injectables inspuiten in het buitenland

- waarom zijn injectables zo duur?

Lees ook:Alles wat je wilt weten over Botox!
Lees ook:Velthuis Kliniek introduceert Injectable Paspoort
Lees ook:Lindsay Davenport ambassadeur van injectables
Lees ook:Het is goed verdienen aan injectables
Lees ook:Bijwerkingen rimpelfillers moeten duidelijker omschreven

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?

 1. Lou

  Yo! Tox! No kidding, ik ben sinds je er melding van maakte van die yotox oefeningetjes gaan doen. Eerst heerlijk debiele youtube filmpjes bekeken – en mijn oude Carole Maggio Facercise erbij gepakt. Ik heb ook een Engelse methode, maar die vind ik te bewerkelijk. Over de resultaten ben ik goed te spreken. De lijnen trekken al snel opwaarts (mondhoeken, maar ook die van de kaak trekt strakker, en zelfs die van het oog). Bovendien werkt het uitstekend voor de vochtafdrijving. Heel fijn, want juist waterretentie geeft zo’n onuitgeslapen hoofd. Bovendien bevordert het de algehele ontspanning: vooral de leeuw is verslavend!

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  opwaarts getrokken mondhoeken, lou? had je dat niet eerder kunnen zeggen, had ik geen filler hoeven te nemen haha….

  dat jij daar trouwens tijd voor kan vinden:-)

    /   Reply  / 
 3. Lou

  Hoezo tijd? Ik doe het terwijl ik zit te tokkelen, zit te lezen, tijdens de broodnodige micropauzes door de dag heen, én in bed! Als ik wakker word, als ik slapen ga. Héerlijk.

    /   Reply  / 
 4. Lou

  PS: ben jij dat nou op die foto?

    /   Reply  / 
 5. Lou

  Oh, nog iets. Serieus: over tijd. Dat vind ik dus de ellende met schoonheidsspecialistes en al helemaal met kliniekbezoekjes. Tijdrovend! Zonde.(afgezien nog van de pecunia). Ik ben echt helemaal van de do-it-yourself garde.

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  @lou, nee hoor, dat ben ik niet. da’s een foto die ik van flickr afhaal….

  tijd, ja dont talk me about it:-) ik heb dus geen tijd voor die gymnastiekoefeningen maar maak wel graag tijd vrij voor de schoonheidsspecialiste omdat ik daar ook gegarandeerd slaap! ook een belangrijk aspect van zo’n behandeling hoor haha

  wat bdoel je trouwens met ‘tokkelen’?

    /   Reply  / 
 7. Lou

  Ik realiseerde me te laat dat tokkelen (zeer) lokaal jargon is voor tikken, typen, het toetsenbord bedienen. :-)

  Die foto: dacht ik wel, dat jij het níet was – hoeveel gezichten kan éen mens hebben, tenslotte. Het enige wat me deed twijfelen waren die grote, blauwe kijkers…;-)

    /   Reply  / 
 8. redactie, monique

  lokaal, dus Haags?

    /   Reply  / 
 9. Lou

  Nog ietsies lokaler: laten we zeggen typisch Zeeheldenkwartier. ;-) Het komt uit de koker van een ouwe vriend, die we hier kennen als ‘de kapitein’.

    /   Reply  / 
 10. teha

  tokkelen doe je op een gitaar

    /   Reply  / 
 11. Lou

  Jawohl, Teha: maar daarom is het ook jargon. Ons eigen brabbeltaaltje. Leuk toch?

    /   Reply  / 
 12. Greetje ildeboerW

  Ik heb mijn fronsrimpels in laten spuiten met Botox, de rimpel is veel dieper geworden en de Botox zit er boven, dus een forse verdikking boven mijn neus, hoe kan dit?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>