Modellenbureau Elite boycotje waard

Is dat bureau nou helemaal van de pot gerukt om dit graatmagere kind, Louise Maselis, van 15 tot nieuw toptalent in een wedstrijd uit te roepen? Twee Vandaag ging vanavond op onderzoek uit naar de reden voor deze keuze, maar kwam bij mw Derks van Elite NL niet verder dan een uitspraak met de strekking dat het echt wel meeviel, dat een bureau als Elite echt geen anorectische meisjes kan aannemen. Zeg mw Derks, je HOEFT niet eens anorectisch te zijn, je MOET dit soort kinderen gewoon niet willen hebben voor je handel. Ga je schamen dat je zo weinig sociale betrokkenheid hebt en niet durft te gaan staan voor menswaardige normen. En het lieve kind? Ach, laat de pers nou juist haar slechtste foto hebben gepakt, zegt ze, waarop ze ongelukkigerwijs haar buikje inhoudt omdat ze zenuwachtig was. Get a life, darling. Je kunt de uitzending hier bekijken.  En bekijk hier nog meer foto's van het magere schaap.

Lees ook:Maak tanden poetsen prettig
Lees ook:Ze bemoeien zich tegenwoordig ook met je WhatsApp-foto…
Lees ook:Man moet smeren voor een goede baan
Lees ook:Stop extreem magere modellen. Teken de petitie!
Lees ook:Superleuk! Livia, dochter van Robert en Claudia Schoemacher vlogt nu ook

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Modellenbureau Elite boycotje waard

  1. Luna

    Onbegrijpelijk en ongelofelijk.

      /   Reply  / 
  2. marie

    ZE IS MOOI EN DA ANOREXIA IS DIKKE DIKKE DIKKE ZEVER!!!!NEDERLAND IS ZODANIG JALOERS DAT ZE GROEN UITZIEN!!!!
    BOYCO ZOVEEL GE WILT HET IS EEN PRACHTIG MEISJE EN HET IS NIET AAN JULLIE OP TE GAAN OORDELEN OF ZE ANOREXIA HEEFT of niet!!!!!!!

      /   Reply  / 
    1. Bballer10

      Helemaal juist!!!

        /   Reply  / 
      1. Marco

        Volledig AKKOORD!!
        Het is een prachtmeid en ja… mager… maar dat is juist MOOI en SEXY, so what???

          /   Reply  / 
  3. lovegood

    Hmm Marie, je gebruikt zoveel hoofdletters dat het lijkt alsof je je aangevallen voelt. Waarom?

    Dat meisje is vergeten haar borsten om te doen. Ze heeft een mooie bouw, zonde dat die botten zo uitsteken. Maar ze is vast heel gelukkig.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    beste marie, ‘wij’ zeggen niet dat ze anorexia heeft. wij zouden alleen liever zien dat er andere normen op na gehouden gaan worden als het gaat om de omvang van het vrouwelijk lichaam in de modeindustrie. wij zouden liever zien dat er meisjes (maar nog liever volwassen vrouwen) te zien zijn met een gemiddeld gewicht, een lichaam zoals de meeste vrouwen hebben. dat zou ons veel meer aanspreken. mede omdat wat de mode industrie blijkbaar de schoonheidsnorm noemt zeer afwijkt van het gemiddelde en dat veel meiden en vrouwen daar last van hebben. we worden zo bestookt met beelden die zo ver van de werkelijkheid afstaan dat we bijna beginnen te geloven dat dat de norm is. kun je het nog volgen? ik hoop het.

    groetjes, monique

      /   Reply  / 
  5. Maya

    Ze heeft een mooi gezichtje maar over het lichaam wil ik het en durf ik het geeneens te hebben. Nu ben ik 42 en verslond in mijn tienerjaren ook de Viva, Cosmo, etc. en knipte daar modefoto’s uit die ik vervolgens op mijn kamermuur plakte. Toch kan ik me niet herinneren dat A. de modellen ZO dun waren en B. dat ik vriendinnen had die zo dun waren en die extreem aan het lijnen waren. Lijd ik nou aan geheugenverlies of zijn de tijden echt zo veranderd?

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    maya, het schoonheidsideaal is absoluut veranderd. het is steeds slanker geworden. de generatie topmodellen in de jaren’90 (crawford, cambell etc) waren heus nog wat ‘voller’. ik vind het absoluut the limit wat hier gebeurt, en al helemaal als je het heel realistisch zou bekijken vanuit het oogpunt dat WIJ volwassen vrouwen met geld dit soort kleding kopen die deze meisjes tonen. (reken mezelf ook even tot die doelgroep van kopers van designkleding). tieners en twintigers hebben daar helemaal geen geld voor! waarom moet ik dan wel naar een kind met in mijn ogen teveel ondergewicht gaat zitten kijken? ik wil gewoon volwassen vrouwen zien! zoals de nederlandse modeontwerpers zoals visser, molenaar, de vries ea ze inzetten. ik vind het een gotspe. de modeindustrie is wel zo’n eng totalitair systeem, ik ril ervan.

    zo’n mevrouw van dat elite bureau in nederland lijdt volgens mij zwaar aan tunnelvisie en is daarnaast totaal niet met de wereld om haar heen bezig – althans daar geeft ze geen blijk van

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>