Vanavond op Canvas: docu over de zin en onzin van anti-rimpelcremes.

Wat precies bedoeld wordt met 'de heropleiding van de huid' of 'een interventie in het verouderingsproces' is ons niet helemaal duidelijk, maar deze reclames voor antirimpelcrèmes verkopen wél. De Britse professor Leslie Regan, zelf net vijftig, klonken de slogans ook intrigerend in de oren.  Voor het BBC-programma Horizon zocht zij naar de waarheid achter de talloze zalfjes die oudere vrouwen en  ook steeds meer mannen tegenwoordig massaal aangesmeerd worden. De documentaire over de zin en onzin van cosmeticaproducten in de strijd tegen rimpels en andere verouderingsverschijnselen is vanavond om 22.15 te zien op de Belgische tv-zender Canvas. Het is de beroemde docu van de BBC waarin het Boots no 7 serum zo de hemel in werd geprezen vorig jaar en wat binnen no time in de westerse wereld uitverkocht raakte daardoor.

Bekijk hier inmiddels de gehele uitzending!

Lees ook:Docu: Marc Jacobs & Louis Vuitton
Lees ook:Philips scheerapparaten in docusoap over Formule 1 raceteam
Lees ook:Boots producten eind september 2008 niet meer te koop
Lees ook:Geobsedeerd door Yolanthe
Lees ook:Britney Spears docu slechte reclamespot voor nieuwe cd

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Vanavond op Canvas: docu over de zin en onzin van anti-rimpelcremes.

  1. Adinda Postumus

    Hallo,
    Ik heb ook gekeken naar de docu over de zin en onzin bij anti verouderingsproducten.
    Zelf gebruik ik sinds mei Planet Skincare.
    Het wordt verkocht als een antirimpelcreme omdat er een stof inzit die een alternatief is voor botox. Maar de crème zit ook vol met antioxidanten. Wat een heel goed antiverouderings effect heeft. Al na een week merkte ik al de verbetering van mijn huid. Fijne poriën en gladdere huid. Dit had ik nog nooit eerder gehad met een crème. En hij ruikt nog lekker ook. Echt een aanrader.

      /   Reply  / 
  2. Treintje

    Hoi Monique,
    Ik zag gisteren een tv spotje van Olaz waarin jouw blog voorbij kwam. Was dat nou spontaan of ga jij ook al op de commerciele tour??

      /   Reply  / 
  3. redactie, monique

    Hoi Trein, dit is een geheel spontane actie geweest. Als gespecialiseerd journaliste deins ik er zowel niet voor terug om merken en handelswijzen aan te pakken als merken en handelswijzen een positieve pluim te geven. Ik sta simpelweg achter de prijs/kwaliteitverhouding van de Olaz producten en vindt dat er niets mis mee is om dat kenbaar te maken als beautyjournalist. En zo zijn er trouwens wel meer merken hoor. Als je mijn blog volgt, zul je regelmatig merken dat ik ook in in hogere sferen kan geraken om nieuwe productintroducties. Vergelijk het maar met recensies die muziek- en literatuurjournalisten maken, en dergelijke.

    Daarnaast beschouw ik het als een geweldige pr voor mijzelf, en mijn ambitie om de beauty-expert van Nederland te worden. Ben journalist, maar ook zakenvrouw. Mooie combinatie he?:-)

    Hartelijke groet, Monique

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @adinda, ik geloof je heel graag, dat producten van dit merken fijn werken. Er worden werkstoffen gebruikt die door chemieconcern DSM worden geproduceerd. Hoogwaardige stoffen. Heb vorig jaar eens een perspresentatie van ze bijgewoond en ik was behoorlijk onder de indruk over wat ze allemaal produceren nu voor de cosmetica-industrie. Voor mij is het absoluut een anker van herkenning geworden.

    Planet is voor zover ik weet niet in de Benelux te koop. Waar koop jij het? Ik ken wel twee andere merken die ook werkstoffen van DSM gebruiken, dat zijn Ericson Laboratoire (http://www.ericson-laboratoire.nl/) en DermaQuest (http://www.dermaquestinc.com/). De laatste wordt gedistribueerd door het bedrijf van de bekende huidtherapeute Els van Gogh in Huizen (http://www.elsvangogh.nl/).

    Lees hier ook nog maar eens mijn blog dat ik schreef nav de presentatie van DSM:
    http://beauty.blog.nl/zakelijk-nieuws/2007/10/03/dsm-breidt-uit-als-cosmetica-producent

      /   Reply  / 
  5. Treintje

    OK Moon. Geen kritiek hoor, alleen is zo’n commerciële samenwerking vaak gestoeld op het nodige geld door fabrikant. En een goede journalist is immers niet te koop. Pleit voor je dat dit bij jou niet het geval lijkt. Succes met je ambitie. Gaat vast en zeker lukken!!!
    Groetjes Treintje.

      /   Reply  / 
  6. Adina

    Dag Monique,
    Planet Skincare bestel ik via http://www.dekkercosmetics.nl. Ik kwam ze tegen op de Hairstyle beurs in april in Ahoy. Ik heb toen een potje gekocht(ziet er ook erg mooi uit)maar ben het pas gaan gebruiken toen mijn oude creme op was. Op hun folder stond hun www. adres. Op de beurs begreep ik dat ze nog maar net in Nederland en Belgie waren begonnen. Over Luxemburg weet ik niet. Wat ook handig is dat het een dag en nachtcreme in een is, dat scheelt weer ruimte! (in mijn mini-badkamerkastje in ieder geval.)

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    Leuk om te weten Adinda, maar let wel, hoe mooi de terminologie ook wordt gebracht, deze stofjes hebben vooral een licht ontspannende uitwerking op de huidzenuwen. Het is en blijft een uitglijer om te beweren dat het op spierniveau een werking heeft. het Hoofd R&D van DSM in Basel heeft me dat ook verzekerd nadat ik het hem herhaaldelijk had gevraagd. Marketingafdelingen zijn er meesters in om technische info van een researchdept in wonderbaarlijke taal om te zetten. Het kromt de tenen van R&D-mensen echt vaak:-))

      /   Reply  / 
  8. Sharon

    Beste

    kunnen jullie me mischien even helpen? Ik heb binnenkort een presentatie over de high-end luxury producten en zou graag deze uitzending van canvas willen bekijken, maar de link werkt niet meer. Kan iemand me misschien helpen om de juiste link te geven opdat ik deze uitzending zou kunnen zien?

    Het zou me enorm helpen.

    gr
    Sharon

      /   Reply  / 
    1. redactie, monique

      sharon, dit is inderdaad heel jammer, maar het is een auteursrechtkwestie, vandaar de filmpjes van you tube zijn gehaald.

      leg me eens uit waar je precies naar op zoek bent voor je presentatie? wellicht dat ik je heel goed verder kan helpen, ook zonder die filmpjes. in die filmpjes ging het niet zo zeer over peperdure producten als wel over cosmeticaclaims in het algemeen.

      en waar is je presentatie voor?

      cheers, monique

        /   Reply  / 
      1. Sharon

        Dag Monique,

        In mijn onderzoek heb ik bepaalde feiten ontdekt van de grote cosmeticareuzen. We zijn niet zeker of deze grote reuzen eigenlijk wel over een eigenlaboratorium beschikken , zelfs als ze dat wel beweren. Want alles wordt uitbesteed. L’oréal heeft als enige wel een eigen labo. Kan ik hierover met u privé coresponderen ?

        mvg
        Sharon

          /   Reply  / 
        1. Bureau Monique Lindeboom

          tuurlijk sharon, maar het is ook helemaal niet erg om het openlijk te doen hoor. ik pleit juist altijd erg voor openheid, om fabels te ontzenuwen en om feiten kracht bij te zetten. zullen we het openlijk doen? mail me anders gewoon op [email protected]

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>