LED-licht helpt bij acne en huidverslapping, maar is te duur

Al eens gehoord van LED-therapie (light emitting diode)? Het is een lichttherapie waarbij gewoon licht met een bepaalde frequentie wordt gebruikt om de huid te verfraaien. Het blijkt dat het acne iets kan verminderen en een verslapte huid iets kan verstevigen….

 

In Nederland kennen we het onder meer onder de naam GentleWaves, en als ik even Google in Nederland onder 'wat is led-therapie' begint het me werkelijk te duizelen van de handelaren die duizend-en-een soorten led-jes aanbieden. Het is een lichtvariatie, wordt zelfs tegenwoordig al in gewone lampen gebruikt. Alles draait om de doseringen van licht, en de kleur. In dit specifieke geval praten we over rood en blauw licht. Voor een gewone leek is het nauwelijks te volgen en ik als journalist wordt er ook helemaal kriebelig van omdat er geen eenduidige, eerlijke en onafhankelijke informatie over te verkrijgen is in ons land. Er blijkt wel een clubje van artsen in Nederland te bestaan die zich erover buigen, waaronder initiators Claudia van der Lugt en Leo van Rozelaar, zo las ik onlangs eens in een vakblad voor schoonheidsspecialisten, maar die communiceren niet naar de reguliere pers erover.

Kortom: het is een wildgroei-onderwerp en je zal de apparatuur steeds vaker tegenkomen bij schoonheidsspecialisten in vele soorten en maten. Het is namelijk heel toegankelijk, zelfs zo, dat er al producenten zijn die apparaatjes voor de thuismarkt maken. Je kunt dus ook al zelf aan de slag.

Maar goed, wat moet je ermee bij acne en een slappe huid? Op (de wel zeer informatieve websites!)  van The Beauty Brains en FutureDerm wordt een tipje van de sluier op gelicht:

Bij acne blijkt het een licht onstekingsremmende en licht anti bacteriele werking te hebben, en de bacterie P.acnes schijnt gevoelig te zijn voor het licht.

En ook blijkt dat LED zonschade iets kan herstellen, wat inhoud als het verminderen van pigmentvlekken en het laten toenemen van de collagene en elastiene productie. Uit het artikel blijkt dat LED veruit het beste at-home apparaat is tegen acne en huidverslapping en zonschade, maar afgezet tegen andere procedures die je bij een huidarts kunt laten doen, zoals een chemische peeling en een laserbehandeling, is het effect weer te minimaal en in verhouding te duur.

Dus: leuk voor thuis en wellicht ter ondersteuning bij je huidverzorging met cremes, maar te duur met de te weinig resultaat als je het afzet tegen een zwaardere (dat zeker wel!) behandeling bij de huidarts, maar dan krijg je wel meer waar voor je geld, zo stelt men.

 

Lees ook:Veelbelovend medicijn tegen acne
Lees ook:De beste anti-acne stoffenlijst!
Lees ook:Dag 3 In-Cosmetics: hoe gewoon licht je huid veroudert
Lees ook:Freeze 24.7 zonnefilter was je ‘erop’ in plaats van ‘eraf’
Lees ook:Matterende hydrator geschikt voor acne en een vette huid

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “LED-licht helpt bij acne en huidverslapping, maar is te duur

  1. linda

    Interessant artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>