Veelbelovend medicijn tegen acne

Spannend, want in Engeland wordt momenteel een nieuw veelbelovend medicijn getest dat het sebumgehalte in de huid met maar liefst 70% kan terugbrengen, waardoor acne tot een minimum gereduceerd kan gaan worden.

 

 

 

 

Acne ontstaat wanneer de huid teveel talg produceert en de talgklieren geinfecteerd raken door de huid-eigen bacterie Propionibacterium acnes. Deze bacterie leeft van het talg, de afscheidingsstoffen veroorzaken ontstekingen: de welbekende puist.

Zo'n 80% tot 90% van de pubers krijgt last van acne, en zo'n 30% daarvan krijgt weer op nieuw of houdt last van acne op volwassen leeftijd. Rond het veertigste levensjaar heeft nog 1% van de mannen en 5% van de vrouwen last van acne. Lees hier het Engelse artikel erover.

Lees ook mijn blog over het waarom van acne bij volwassen vrouwen. Want het is opvallend dat juist meer vrouwen dan mannen op volwassen leeftijd last kunnen blijven houden van acne, danwel het weer opnieuw krijgen.

Lees ook:Wetenschap: acne door roken bij vrouwen
Lees ook:Minder pukkels dankzij botoxinjecties
Lees ook:De beste anti-acne stoffenlijst!
Lees ook:Acne, weg ermee
Lees ook:Je bent 29 jaar, dus je voelt je oud…. of juist niet?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veelbelovend medicijn tegen acne

  1. ricardo

    Wanneer komen ze met de resultaten van de testfases naar buiten? En weten dermatologen al om welk geregistreerd medicijn het gaat, m.a.w. kan het al “niet officieel” voorgeschreven” worden?
    Het klopt toch dat het al op de markt te verkrijgen is, maar als medicijn tegen andere symptomen?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    dag ricardo, ik heb nog geen nieuws over de tests van de werkstof gevonden. ik denk ook nog niet dat dezze al naar buiten zijn gekomen. ik weet ook niet waarop je het baseert dat het al om een bestaand medicijn zou gaan, in de eerste regel van de intro in het engelse artikel wordt dat wel gesuggereerd maar meer niet eigenlijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>