Veel water drinken voor je huid onzin

.

…bericht het radio newsbulletin zojuist. Amerikaanse wetenschappers zouden weer onderzoek hebben gedaan naar de hoeveelheid water die we drinken voor allerlei zg. goede doeleinden..

 

De standaard van acht glazen water per dag om je huid mooi te houden is onzin zeggen de onderzoekers. Veel water drinken is alleen nuttig bij een kater. Anders leidt het subiet tot zouttekorten en dat is schadelijk voor het lichaam.

Zelf kan ik er nog aan toevoegen dat veel water drinken, of ander vocht, ook niet zo tof is voor je blaas. Die kan er overactief door worden, waardoor je een knap gefrustreerde blaasspier kan krijgen met zeurende pijn en plasproblemen tot gevolg.

Er werd trouwens jaren geleden ook al voor gewaarschuwd in combinatie met het slikken van XTC. XTC-gebruikers zouden beter water kunnen drinken ipv alcohol, zo werd in de jaren negentig aanbevolen. Tot bleek dat de slikkers wel zoveel water dronken dat er zelfs doden door vielen. Want wat gebeurt er als je erg veel water drinkt? Je krijgt niet alleen een acuut natriumtekort waardoor je kunt flauwvallen, je hersens gaan ook opzwellen. Door de druk van de schedel tegen die opzwellende hersens kun je dus een fatale black-out krijgen.

 

Lees ook:IJs in je water maakt slank
Lees ook:Verdien water voor op je buro
Lees ook:Meer goedaardige borstaandoeningen bij drinkende tieners
Lees ook:Oeps, een Milkshake is net zo slecht als 30 koekjes!
Lees ook:Yo yo, hoe zit dat met sporten en H2O?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Veel water drinken voor je huid onzin

  1. Waterontharder

    Wat de wetenschappers vergeten te vermelden, is dat de drinkbaarheid van ons leidingwater erg wordt beïnvloed door de hardheid van het water.

    Zacht water smaakt (zoals de naam al doet vermoeden) veel zachter en lekkerder dan gewoon ‘hard’ leidingwater.

    Met een waterontharder gebaseerd op ionenwisseling ben je altijd verzekerd van lekker [en goedkoop] drinkwater!

      /   Reply  / 
  2. Jules

    Dat doodgaan van het water is onzin. Dat is de combinatie van XTC & water. De XTC zorgt dat je darmen & maag enz niet meer goed vocht afvoeren, daardoor kan het vocht nergens naartoe en gaat het ook naar de hersenen waardoor de cellen kapot gaan door het teveel aan vocht. Maar als je gwn water drinkt gebeurt dat heus niet want dan kun je gwn naar de wc

      /   Reply  / 
    1. Bo

      er staat ook niet dat je dood kan gaan door alleen teveel water drinken :S het is juist de combi van xtc en teveel water, zoals je zelf ook al zei, maar dat staat dus ook in het stukje xtc/water. het staat er een beetje raar, maar wordt wel bedoeld in combinatie met de xtc.

        /   Reply  / 
  3. Callan

    Je kunt wel degelijk overlijden door een teveel aan water. Vanaf drie liter per uur wordt het al gevaarlijk en vanaf vier liter gaan mensen vaak al ‘out’.

    Je nieren draaien overuren en door zoutafvoer kan e.e.a. in je lichaam geheel ontregeld worden.

    Het gebeurt niet heel vaak, maar er zijn wel degelijk mensen overleden (bijvoorbeeld met wedstrijdjes zo veel mogelijk water drinken).

    Voldoende water drinken is gezond, maar meer is niet nodig. Al ziet de waterindustrie dat natuurlijk anders…

      /   Reply  / 
  4. Gerard

    Een goed boek om inzicht te krijgen in de zin en onzin van (meer) water drinken is : Water het goedkoopste medicijn, van Dr. Batmanghelidj ISBN: 978-90-79872-05-3. Twee tot drie liter water per dag afhankelijk van je lichaamsgewicht)is gezond. Het zoutverlies door een hogere urineproductie vang je op met een kwart theelepel zout extra per dag.
    Over teveel water praat je pas boven de drie liter per uur.

      /   Reply  / 
  5. LotLiaich

    Avalsavawleni
    ybeg

      /   Reply  / 
  6. Water Specialist

    Beetje late reactie, maar ook ik kwam nog op dit artikel, dus met mij vast nog wel wat mensen.

    Als je wilt zien wat het drinken van water met je doet, moet je eens kijken op: http://www.grazia.nl/lifestyle/grazia-water-challenge-de-fotos (onderzoekje uit 2015) Echt wel grappig om te zien, dat het drinken van water invloed heeft op de huid. Wat waterontharder zegt kan ik alleen maar beamen. Zacht water smaakt beter. Maar het drinken van hard water is op zich ook prima.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>