De BOTANICEUTICALS komen eraan!

Waren we nog maar net aan de term cosmeceuticals gewend, een marketingaanduiding voor cremes met een meer medisch imago – hoewel totaal misleidend want creme mag nooit medisch worden, dan is het een medicijn – nu spreken trendwatchers alweer van een nieuwe ontwikkeling, de botaniceuticals. Smeersels waarin doses plantaardige stoffen vermengd worden met hi-tech dingetjes als peptiden, DMAE (foute boel!) en andere stoffen. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt? Haha, de cosmetische wereld wordt zo steeds onoverzichtelijker. Het wordt tijd dat marketeers pas op de plaats gaan maken. Want dit moet toch werkelijk een doorn in het oog van de serieuze chemicus zijn….

 

De dame in kwestie die dit verkondigt heet Nica Lewis, ze werkt bij onderzoeksorganisatie Mintell en is een van de sprekers op de beurs In Cosmetics die in april in Amsterdam wordt gehouden.Natuurlijk, als trendwatcher wil je altijd iets nieuws te melden hebben, maar hoe ver kun je gaan? De wereld van groene producenten ligt nog steeds overhoopt om eenduidige richtlijnen voor plantaardige cosmetica te krijgen en dan komt zo'n dame doodleuk vertellen dat groen en synthetisch fantastische vrijages aan gaan.

En verder…what's new? Het bestaat toch al, er zijn al zoveel merken die botanische leer met high tech vermengen. Met Chanel als een van de koplopers. Ergelijk vind ik het ook dat ze rept over DMAE terwijl het een schadelijke stof is. Maar daar weet die mevrouw natuurlijk weer niets van. En zo gaat het zo vaak, de cosmetische wereld is zo veelzijdig, en al die beroepsbeoefenaars die erin bezig zijn weten van elkaar nauwelijks wat er speelt. Ze preken voor eigen parochie. Zucht…..aan de journalist de nobele taak om het uit te zoeken….en helderheid in de chaos te brengen voor de enkele consument die het wil weten;-)

 

 

Lees ook:Let’s celebrate CHANEL Day
Lees ook:Chanel no 5 triomfeert met oude commercial Nicole Kidman
Lees ook:Hip: Nagellak in groentinten
Lees ook:Maak een statement met je nagellak
Lees ook:Antirimpelstof DMAE een wondermiddel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>