Soap Treatment Store: vier handen aan je lijf!

Vandaag was ik uitgenodigd om een Power of Five beautytreatment te ondergaan in de Amsterdamse beautysalon The Soap Treatment Store. Hij blijkt er al twee jaar te zitten, alleen ik wist nog van niets. Maar ik ben helemaal bijgepraat en gepamperd. Lees het verslag…

 

The Soap Treatment Store in de Amsterdamse Spuistraat begon twee jaar geleden naar goed Amerikaans voorbeeld als een walk-inn beautysalon, opgezet door twee Brabantse vrouwen die verder niet in het vak zitten, maar wel dol zijn op beauty. Het  concept is bedoeld om ff snel je nagels, een Brazilian, een korte facial et cetera te laten doen. In werktijd natuurlijk. Maar de salon kreeg het zo druk met al die baasjes – mannen en vrouwen uit de buurt, vooral expats – die neerstreken dat ze nu nog nauwelijks op inloop behandelen, maar vooral op afspraak.

Als ik daar om tien uur in de ochtend binnen kom is het dan ook al lekker druk. Een zestal jonge meiden in witte jasjes loopt rond, waarvan een aantal schoonheidsspecialisten en een aantal die alleen voeten en handen doen. Ze zijn jong, en dan ben ik bij voorbaat altijd al een beetje sceptisch over hun vakkundigheid, die rijpt nou eenmaal met de jaren in dit vak. Maar goed, ik ga naar het sousterrain waar de facials worden gegeven, ik krijg vandaag Britt en Aine aan mijn lijf. Britt voor voetjes en handen en Aine voor de facial met Dermalogica. Prima merk, dus dat stemt al beter. Ook de ruimten, klein maar netjes ingericht zien er goed uit.

De Power of 5 de ik onderga, bestaat dus naast handen en voeten verwennen (ze doen geen probleemklussen, dus geen allround pedicure), een standaard facial met uitgebreide reiniging, ook wenkbrauwen verven en epileren en uit wat harswerk van de kin.

Zodra die meiden me aanraken, voel ik al snel dat het goed zit. Ze hebben de juiste greep, aaien niet zomaar wat. Aine vertelt met veel kunde en kennis over wat ze gaat doen, wat ze aan mijn huid ziet en wat er zoal bezig houdt bij haar klanten. Pittige tante. Ik geef me over. Aina werkt secuur en voorzichtig. Na bijna twee uur (de power moest max 70 minuten duren) sta ik met een veel te vet hoofd, maar helemaal opgeknapt weer buiten.

Tevreden. De ambiance is lekker fris, de bediening is vlot en deskundig. De inrichting is erg leuk, met op de winkelvloer aparte hoeken voor nails en feet. Je kunt lekker met elkaar gaan zitten kletsen. De merken zijn goed: Dermalogica en dr Murad, en wie er toch behoefte aan heeft kan ook wat zwaardere treats krijgen zoals dermabrasie en dergelijke.

Het concept is erg leuk, heel wat anders dan we gewend zijn in de traditionele salon waar je vooral komt om te rusten. Dit is voor in between. Enig minpuntje is dat ze je dan niet met zo'n vet hoofd weg moeten laten gaan, want zo kun je niet terug naar de zaak! Er is geen kapper aanwezig en het ontbreekt ook aan spiegels -gek genoeg. Ik had dus geen idee hoe ik eruit zou zien (vergat het ook te vragen) , dat ontdekte ik pas in een andere winkel waar ik aan het shoppen was. Even goed om rekening mee te houden dus.

 

Lees ook:De trillende scheermesje van Gillette werken goed
Lees ook:Zijn jouw benen Rokjesdagproof?
Lees ook:Armbandjes blijken het geheim van het Nederlands elftal
Lees ook:Lekkere handverzorging bij Douglas
Lees ook:Ongelooflijk zachte handen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>