Voor mannen: zo verwen je je Valentijn die wil afslanken

google-free

14 februari is een speciale dag, en dat kan je als man maar beter niet vergeten. Is je geliefde aan het afslanken maar wil je haar toch graag verrassen met een etentje? Twijfel je nog?  Weight Watchers heeft onderzoek* gedaan naar wat vrouwen willen als ze bezig zijn met afvallen en schiet je te hulp met enkele tips.
TIP 1: Laat haar het restaurant kiezen
Vrouwen die willen afvallen, zijn terwijl ze eten vaak onbewust bezig met de hoeveelheid calorieën die ze binnenkrijgen (44,9 %). En jij wilt natuurlijk haar volledige aandacht op Valentijnsdag! Dus laat haar het restaurant kiezen met het menu waarbij zij zich prettig voelt, zodat ze helemaal bij jou aanwezig is en niet bij de calorieën. 15 % van de ondervraagde vrouwen laat haar partner overigens liever niet beslissen wat er gegeten wordt, omdat ze vindt dat er dan meestal niet zo gezond gegeten wordt.

TIP 2: Laat ’s ochtends al weten dat jullie uit eten gaan

Geef je geliefde 14 februari  in de ochtend alvast een leuke kaart als ‘waardebon’ voor het etentje ’s avonds. Ze kan dan gedurende de dag rekening houden met wat ze eet en hoeveel ze beweegt, zodat ze ’s avonds kan genieten van jullie etentje. Zonder zich schuldig te voelen over haar voedings- en bewegingspatroon van die dag (20 % van de geïnterviewden slaat wel eens een avondmaaltijd over als ze die dag al veel heeft gegeten). Oké, het etentje zal geen verrassing meer zijn, maar je zal haar een veel groter plezier doen door het etentje van tevoren met haar af te stemmen.

TIP 3: (alleen voor keukenprinsen)

Kun je geen geschikt restaurant vinden en ben je een keukenprins? Kook dan zelf een lichte maaltijd. Zo heb je alle controle over de ingrediënten en kan je geliefde relaxed in haar eigen omgeving van een romantisch diner genieten. Presenteer een salade in de vorm van een hart of kies als dessert voor een fruitsalade. Is je Valentijn een echte liefhebber van zoet? Ook dat kan best, maar kies dan wel voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Kies één speciaal chocolaatje bij de thee of koffie als ultieme afsluiting van je Valentijnsdiner.

*online onderzoek uitgevoerd in oktober 2014 door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Weight Watchers bij 1000 Nederlandse vrouwen tussen 18 en 54 jaar, representatief herwogen op leeftijd en opleidingsniveau.

 

 

Lees ook:Beter eet je thuis!
Lees ook:Je eet minder als er een man bij je aan tafel zit
Lees ook:Hoe veilig is jouw taille omtrek?
Lees ook:Merry X-mas!
Lees ook:Als we elkaar met Valentijn dan toch willen verwennen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>