Sem en Tess populairste namen in 2013

fotoDe Top 20 kindernamen van 2013 is bekend. De populairste jongens- en meisjesnaam zijn Sem en Tess. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk bij de jongens Levi en Bram en bij de meisjes Sophie en Julia. De Sociale Verzekeringsbank (SVB), verantwoordelijk voor de uitvoering van de kinderbijslag, heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Elk jaar publiceert de SVB een overzicht van de meest populaire kindernamen. De SVB keert ieder kwartaal de kinderbijslag uit en is daardoor op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen. In 2013 zijn circa 168.000 kinderen geboren, waarvan ongeveer 86.000 jongens en bijna 82.000 meisjes. In totaal keert de SVB ruim 3,2 miljard euro kinderbijslag uit aan ruim 3,4 miljoen kinderen.

Kindernamen Top 20
Sem is al een aantal jaren een oude getrouwe in de top 3. Grote verrassing is de naam Tess op de eerste plaats bij de meisjes. De laatste tien jaar heeft Tess een flinke opmars gemaakt van positie 52 naar positie 10 vorig jaar en nu dan met stip op 1 voor het eerst in de top 3. Sophie en Julia blijven onveranderd populair en hebben hun tweede en derde positie gehandhaafd. Nieuw in de top 20 zijn de namen Zoë (tevens grootste stijger van 22 naar 10) en Evi (van 23 naar 16).
Bij de jongens is Sam op positie 20 terug van weggeweest in de top 20 sinds 2008, op dezelfde positie. Daan, die vorig jaar nog zijn eerste plaats prolongeerde, is nu gezakt naar de 4e positie. Grootste stijgers zijn Jesse (van de 16e naar 9e plaats) en Finn (van 12 naar 6).

Volledige lijst
De kindernamenlijst top 20 en een overzicht met kindernamen uit 2013 en 2012 vindt u via www.svb.nl/kindernamen

Lees ook:Heb jij modellenlooks? Ben jij de nieuwe Doutzen?
Lees ook:Nederlandse tienermeiden kunnen niet zonder make-up
Lees ook:Vruchtensap net zo slecht als frisdrank
Lees ook:Iedereen houdt van Nivea!
Lees ook:Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…Tess Milne is de mooiste secretaresse van ‘t land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>