Katja Schuurman bekroond

De CosmoQueen Award 2011 gaat dit jaar naar Katja Schuurman. Katja ontvangt de Award omdat zij zich inzet voor de mede door haar opgerichte stichting Return to Sender. “Daarnaast is zij een prachtige vrouw die ondernemerschap uitstraalt”, aldus Astrid Ras, founding member van CosmoQueen. CosmoQueen is een fair trade organisatie die zich inzet voor economische zelfstandigheid van kansarme vrouwen in Jordanië en Cambodja. Dit doet CosmoQueen door de prachtige handgemaakt shawls en plaids die de vrouwen daar hebben gemaakt te verkopen in Nederland. Katja ontvangt de award, een CosmoQueen shawl en een beeld gemaakt door kunstenares Caroline van Beekhoff, op 23 mei aanstaande uit handen van de vorige winnares: Annemarie van Gaal.CosmoQueen - Naast de verkoop van fair trade shawls en plaids, gaat CosmoQueen nog verder. Ze helpt vrouwen ook met de verkoop van producten voor de lokale markt in Jordanië en Cambodja. Zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van CosmoQueen, maar ook andere kansen benutten om zelfstandig rond te kunnen komen. Dit jaar probeert CosmoQueen weer veel fair trade shawls en plaids te verkopen om de vrouwen te voorzien van nieuwe opdrachten. Daarnaast zamelt CosmoQueen ook geld in voor een weefgetouw, een borduurmachine en nieuwe computers. De shawls en plaids worden verkocht via private sales. Kijk op www.cosmoqueen.nl voor meer informatie. 

Return to Sender - Katja Schuurman richtte Return to Sender op in 2006 samen met Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Return to Sender zoekt naar bijzondere producten in de armste gebieden van de wereld om die vervolgens in Nederland te verkopen. Zo genereert Return to Sender een economische impuls voor de producenten en hoopt Return to Sender bij te kunnen dragen aan een betere toekomst voor de producenten en hun families. Bovendien gaat de winst die in Nederland gemaakt wordt terug naar de lokale producenten en naar educatieve projecten in arme landen in de regio’s van herkomst. De artikelen van Return to Sender zijn onder andere te koop bij de Hema.

Lees ook:Katja met beauty award bekroond
Lees ook:Hippe herensloffen
Lees ook:Weleda wederom bekroond!
Lees ook:Babassu skin & spa winnaar Beauty Award Publieksprijs
Lees ook:hannah huidcoach Vanessa Warmerdam bekroond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>