Nieuwe ontdekking kan ‘grijs worden’ stoppen

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar volgens een nieuwe ontdekking door professoren van de Bradford University in England kan het proces van grijze haren krijgen worden gestopt of teruggedraaid. Ik vind het groot nieuws! Volgens de wetenschappers wordt een haarzakje grijs door de aanwezigheid van hoge waterstofperoxidewaarden. Deze concentratie wordt hoger naarmate we ouder worden. Waterstofperoxide blijkt de proteinen te beinvloeden die onze haarkleur bepalen. Zodra de werking van waterstofperoxide op de haarpigmentatie afgeremd kan worden, kan het krijgen van grijze haren worden gestopt of misschien zelfs wel worden teruggedraaid.

De Britse wetenschappers zijn er al in geslaagd om de concentratie van waterstofperoxide in de huid te verminderen. Zij hopen binnenkort ook de aanwezigheid in de haarzakjes zelf te kunnen remmen/verwijderen.

Bron: gva

Lees ook:Touch up stick
Lees ook:Thom Hoffman is de knapste vijftig plus man
Lees ook:Teveel stress maakt Barack Obama grijs
Lees ook:Beyoncé heeft het mooiste haar
Lees ook:Concealer voor je haren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>