Filmpje! MAC’s David Stella vertelt waarom de loose mineral poeder zo fijn is

Oops, ik heb ook een keer de filmcamera ter hand genomen. Ik vond het wel eens leuk om wat beeld te produceren, als video-leek (jaja, te lang, te donker, lukraak geknipt etc..). En wel bij de presentatie van topvisagist David Stella van MAC cosmetics over hun waanzinnig mooie minerale gezichtspoeders. Hoe confronterend zo'n perspresentatie kan zijn voor journalist en interviewee, blijkt wel als ik David erop wijs dat er wel degelijk een conserveringsmiddel in de poeder zit, terwijl hij eerst meende dat het volledig conserveringsmiddel-vrij is. Heel handig laat hij uiteindelijk zien hoe je met dit soort stuivende poeders het best te werk kan gaan. Dank Dominique (!) dat ik je mocht filmen tijdens deze uitleg:-) Aan het eind legt hij nog uit dat je minerale oogschaduw ook nat kan opdoen, waardoor de kleur 'opaquer' hihi..wordt, zoals hij dat noemt. En zoals al eerder gezegd, ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik van alle tot nu toe geteste minerale poeders MAC veruit het beste vind. Geen overdadige glans en geen verstopte porien, en in heel mooie tinten, van superlicht tot donker, voor alle huidkleuren! Bekijk het filmpje hieronder (en luister eens naar het orgelmuziekje op de achtergrond, heel Amsterdams!)

 

copyrights: www.moniquelindeboom.nl

Lees ook:

De mooiste oogmake-up dozen bij de nieuwe wintermode

Black-Up gave make-up voor de donkere huid (bij Douglas o.a.)

Zelfplakkende oogschaduw-pads, handig of niet?

 

Lees ook:Hoe breng ik een mineraal poeder aan?
Lees ook:Ook de hypergevoelige huid is gebaat bij ALIMA Pure
Lees ook:Poll-uitslag over claim van minerale make-up
Lees ook:Minerale make-up niet goed voor vette huid
Lees ook:Meer voordelen met Minerale Make-up

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Filmpje! MAC’s David Stella vertelt waarom de loose mineral poeder zo fijn is

  1. Lou

    Wat een heerlijk getut! Ik was vooral gebiologeerd door de artist’s mustachio. Indrukwekkend! Macnum versus Magnum. :-)

    Maar leuk zo’n filmpie!

    Zelf moet ik ook gauw weer eens aan de Mac. Helaas nog altijd niet verkrijgbaar in de Haagse Bijenkorf. Afgang, vind ik. Met een relatief grote expat gemeenschap zou Mac hier gewoon verkrijgbaar moeten zijn. Toch? ;-)

      /   Reply  / 
  2. teha

    maar lou, dat is toch geen bijenkorf wat jullie daar hebben, ik moet er altijd een beetje om lachen, vind Den Haag een heel leuke stad, maar die bijenkorf….

      /   Reply  / 
  3. redactie, Monique

    den haag, ben er ooit geboren…..ken het nu alleen nog van het kurhaus om een slaapje te doen en saunagangetje in vitalizee te nemen:-)

      /   Reply  / 
  4. redactie, Monique

    zeg lou, je mag wel een keertje mee hoor:-))

      /   Reply  / 
  5. Lou

    Teha – haha! Nou ja, van buiten vind ik het wel een imposant gebeuren (Amsterdamse school – net een cruise schip uit een Jules Verne verhaal), maar inderdaad, de winkel zelf en met name de cosmetica afdeling, nah…duffe boel. Al is het nog altijd mijn favoriete hangplek, beken ik meteen.

    Olé, Monique, graag! Een high tea en beauty-talk in het Kurhaus, dat lijkt me wel wat…:-) maar de saunagang sla ik over. Brr, en public in mijn nakie! (Vandaar dat ik – decadentie ten top en overal een antwoord op – zelf een saunaatje heb staan.)

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    Wordt nieuwsgierig Lou: je kijkt niet graag in de spiegel bij de kapper, gaat liever niet naakt de sauna in….wat is er mis met die exposure naar anderen en naar jezelf?

    by the way: steeds meer sauna’s hebben tegenwoordig zg badkledingdagen. dat is me wel ff schrikken hoor, vind ik. teloorgang van een cultuur!

      /   Reply  / 
  7. Lou

    Jaja, I’m your mystery woman! :-)

    Mijn ouders waren (tuin)nudisten, dat zal niet geholpen hebben.

    Maar zonder dollen, ik ken veel al dan niet beeldige vrouwen die de pest hebben aan de kapper én het strand én de sauna. Volgens mij is daar niks bijzonders aan.

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    @ lou, ik ook, ben er zelf in zekere zin ook een, maar ik ga wel, omdat ik er ook van geniet en dat genot laat ik me niet afpakken. want wat is dan de werkelijke reden dat ‘die’ vrouwen, beeldig al dan niet, er niet van zouden houden, volgens jou?

      /   Reply  / 
  9. teha

    ik ga wel naar strand maar de laatste jaren altijd in een hemdje en korte broek ipv bloter en ik ga wel naakt naar de sauna want dat voelt gevoel lekkerder maar moet altijd wel even ergens doorheen en ik hou NIET van de kapper omdat je al die tijd naar jezelf zit te kijken!

      /   Reply  / 
  10. redactie, monique

    maar tee, dat heeft dat toch het met niet exposed te willen zijn, te makken. (sorry, kan ff niet op het nederlandse woord komen, te verkouden haha). dus wat ligt daar dan aan ten grondslag? schaamte voor het lichaam?

      /   Reply  / 
  11. teha

    ja, ik denk een soort ongemak, kan het nooit helemaal helder krijgen voor mzelf en loop ik eenmaal bloot rond dan zie ik zoveel verschillende lijven en daar ben ik er dan één van, maar idd heeft misschien niet zo met het onderwerp te maken, maar trof me omdat lou percies noemt wat ik altijd noem, nl kapper, sauna en strand.

      /   Reply  / 
  12. redactie, monique

    tee, het heeft inderdaad weinig met minerale poeders te maken, hoewel….beetje bodyfoundation? *wink*

    heb jij dat pas de laatste jaren of altijd al gehad? merk bij mezelf dat het van de laatste jaren is, lijf veranderd na het kinderen krijgen, ouder worden, slappere huid. terwijl ik zoveel mensen zie lopen die nog veel meer zouden kunnen klagen, de huidige schoonheidsnormen indachtig.

      /   Reply  / 
  13. Lou

    Als ik voor mijzelf spreek. Strand: totaal gebrek aan privacy, en geen zin in ‘keurende’ blikken en al dat gedoe erom heen. Het is meer een markt – zo ervaar ik het althans – en ik ben geen waar.
    Sauna: ik houd niet zo van dat wereldje, denk ik. Ik associeer het met de jaren zeventig, en met een ‘terug naar de natuur’ vibe die me niet ligt. Ik heb een voorkeur voor gecultiveerd en voor het artificiele, formele – voor decorum ook. Dat ontbreekt in de sauna, en trouwens ook op het strand. Voila. Noem me maar een snob! ;-)

      /   Reply  / 
  14. redactie, monique

    haha…ja die saunacultuur. kan me er nog eentje ergens boven amsterdam herinneren, in de middle of nowwhere, waar je echt van die dikbuikige sigaarrokende onderaannemers uit de bouw zag zitten, maar da’s meer jaren’80.

    ik vond het trouwens een hele verademing dat eind jaren negentig de lounge cultuur op het strand opkwam. gewoon in leuke jurkjes in lekkere kussens hangen. zonnen was niet per se meer nodig, topless werd al helemaal taboe. vanaf die tijd ben ik zelf de strandjurkjes weer stevig gaan omarmen. ik ga nog graag naar naaktstranden maar heb gek genoeg altijd mijn witte kaftanjurkjes aan. alleeen, alleen…niet als ik even een duik neem. prettig ook omdat ik zo toch minder snel verbrand – ben namelijk ook niet zo happig op zonnebrandmiddelen.

    ken jij geen plekken dan waar je toch gekleed kunt zonnehangen?

      /   Reply  / 
  15. Lou

    Oh, ik bespeur een heerlijk ranzig kort verhaal: beetje louche dikbuikjes uit de bouw nabrommend en ronkend in de sauna, temidden van de beeldige blondines. Smulluh!

    Zonnehangen, die houden we erin. En witte kaftanjurkjes, helemaal goed. Ik vind dat dus een geweldig idee. Dat roept het ouderwetse flaneren in herinnering (uit grootmoederstijd). Ik zie meteen Cannes voor me of een Portugees havenplaatsje als Marina Vilamoura (om in snobsferen te blijven), maar in onze regionen komt me werkelijk niks voor de geest.

    Maar eigenlijk, als ik er nuchter over nadenk: ik ben gewoon niet zo dol op warmte, op de zon en de zomer. Het is haast blasfemisch om te zeggen, maar zo is het. Ik heb eens een paar jaar in Californie gewoond, en wat ik daar het meest miste waren de seizoenen. Dat gure, ruige van de herfst, die milde, sobere kou in de winter, dat frivole, opgewekte van de lente. Je had daar altijd en eeuwig van dat zoete zomer-achtige weer en drie keer per jaar stond de hele godganse natuur weer stralend in de bloei, te pronken en te pralen met al zijn weelde. Het weer als onverbeterlijke ‘blije eikel’. (Zo hoorde ik Renate Verbaan haar Winston eens noemen). Daar krijg ik, anders dan Renate, dus compleet een punthoofd van! ;-)

      /   Reply  / 
  16. redactie, Monique

    Bloemendaal, Lou, geen ouderwetse grandeur, maar een moderne kaleidoscoop van Gooise meisjes (leeftijden 15+/40+: wie ziet het verschil nog?), grootstedelijke hangjongeren, loverboys en babyboomende mannen met matjes in hun nek die last hebben van het pikstaanderige weer. Ojee!

      /   Reply  / 
  17. Lou

    Hahaha! Het pikstaanderige weer! Bedankt – ik moest het opzoeken – nooit eerder gehoord. Dat maakt mijn dag goed! Pikstaanderig weer…:-)))

      /   Reply  / 
  18. redactie, Monique

    *My pleasure, Lou

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>