Minerale make-up niet goed voor vette huid

Phew, ik weet nog dat ik vorig jaar een bericht plaatste over een onderzoek dat de Amerikaanse cosmeticacriticaster Paula Begoun op haar site had gezet over alle wonderen die minerale make-up volgens producenten verrichten – ze liet er geen spijker van heel, en ik kreeg een storm van protest over me heen. Alsof het mijn bevindingen waren…hihi. Maar ik quote alleen iemand anders! Daarbij: protest kwam vooral van importeurs die als ware marketeers en met een bijna religieuze emotionaliteit over hun product waken. Anyways: ik stook het vuurtje toch weer even op, want minerale make-up is niet goed voor de vette huid. Wat men ook beweert…..

 

 

De door mij zeer geliefde chemici van The Beauty Brains vertelden vorige week dat minerale make-up (poeder) de porien kan verstoppen en je huid zelfs vetter kan maken. De poeders absorberen veel meer huidvet dan andere foundation-makeup waarin al olie zit. Dus mocht je er last van hebben, dan weet je nu waarom. Tevens, als gevolg van de talg, kleurt het poeder donkerder op je huid.

Nog een extra note: het zijn vooral de Amerikaanse merken als Bare Escentuals die de hemel beloven. Grote wereldwijde merken als L'Oreal verkopen het ook, maar hangen er niet dermate hemelse claims aan.

Wil je het zelf lezen? Klik dan hier (Engels!). En lees van diezelfde chemici ook dit blogje waaraan meer dan 300 reacties van gebruikers hangen over wat ze van minerale make-up vinden (Engels!).

Lees ook deze blogs:

- Het blog over minerale make-up dat stof deed opwaaien!

- Filmpje met visagist David Stella van MAC over het aanbrengen van minerale poeder

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht.

Lees ook:Minerale make-up, beter voor je huid of spookverhaal?
Lees ook:Meer voordelen met Minerale Make-up
Lees ook:Clinique superbalanced powder makeup spf 15 ideaal voor acne-huidjes
Lees ook:Minerale make-up gezond of marketinghype?
Lees ook:Poll-uitslag over claim van minerale make-up

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Minerale make-up niet goed voor vette huid

  1. Joya Steenbergen

    Hallo,

    Probeer eens matte minerale make up dat bestaat ook, speciaal ontwikkeld voor een vette huid. Uitstekend resultaat.
    Probeer het zelf maar eens. Zit geen talk in dit produkt, verstopt de huid dus niet.
    Merk Allround Mineral Cosmetics.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    goh, joya, zou je eigenlijk eens tegen die chemici van the beauty brains moeten zeggen, aangezien zij dit bericht de wereld insturen over vette huid en minerale makeup. wil je dat doen? een link naar hun artikel vind je in het blogje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>