Waterproof mascara ramp voor contactlenzen

Afgelopen weken was ik op vakantie en had voor het gemak een waterproof mascara meegenomen. Voor het gemak, dacht ik. Maar ik had er meer last dan plezier van. Als je contactlenzen draagt is dat waterproof spul eigenlijk gewoon een ramp….

 

Ik doe mijn lenzen altijd uit voordat ik mijn ogen schoonmaak. En dan gebeurt het dus dat je, terwijl je ze van je ogen afplukt, ook de wimpers raakt en er dus mascara op je (zachte in mijn geval) lenzen terecht komt. Met gewone mascara is dat geen ramp. Dat lost vanzelf op in de lenshouder met schoonmaakspul. Maar waterproofmascara lost niet op. En wat een gepruts hou je dan over.

Kleine puntjes mascara die op die lenzen achterblijven en zich ook na veel en wat steviger wrijven van die lenzen tussen je vingers met schoonmaakvloeistof dus niet laten verwijderen. Lukt het wel, dan blijf je gegarandeerd met een beschadigde lens achter. Doe je ze in, blijf je vreemde twilightzone-achtige vlekjes zien, waar je dus tegenaan zit te kijken.

Wat heb ik gebaald – prachtige mascara verder hoor die nieuwe van Dior qua kleur en opbrengen – maar die substantie is waardeloos! Had net een nieuw setje maandlenzen uitgepakt en kon ze dus halverwege de maand al weggooien omdat die rommel er niet meer afging. Het ergste is dat het al de tweede keer is dat dit gebeurt. Ik lijk er maar niet van te leren: waterproof mascara is een serieus no-go product voor mij als drager van zachte lenzen. Zou eigenlijk een schadevergoeding moeten indienen bij Christian Dior…..

Lees ook deze blogs:

- De reactie van Dior Nederland op mijn blogje van hierboven

- Ook zo'n bummer: De Sun Glow van By Terry

- De mooiste roze lipsticks voor deze zomer

 

Lees ook:Waterproof mascara en contactlenzen, deel 2
Lees ook:Nooit meer tranende ogen met Hypo Allergeen oogmake-up
Lees ook:Indruwekkende oog make-up voor een prikkie!
Lees ook:24 uur lang waterproof mascara
Lees ook:Ogen om in te verdwalen…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waterproof mascara ramp voor contactlenzen

  1. zelda

    hoi monique, ik heb daar nou echt geen enkel probleem mee, integendeel, verslingerd aan de masterpiece max waterproof van max factor, en ook zachte lenzen

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    ja gek he, ik verbaas me er ook over dat het me elke keer overkomt:-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>