Make-uppen met visagist Thijs Willekes

Het kon niet uitblijven dat de visagist van LookingGood, Thijs Willekes, ook met een presentatie van zijn kunsten zou komen om zijn territorium af te bakenen en zijn imago als make-upartist voorgoed te bestendigen. Willekes koos voor een dvd met de veelzeggende naam 'Make-uppen doe je zo'. En dit heb ik erover te vertellen……!

 

De dvd is ingedeeld in een tiental lessen waarin hij in een witte studio omgeven door displays van de grote make-upmerken een witte, rode, bruine, gele en een oudere vrouw opmaakt. Muziekje op de achtergrond en af en toe licht hij wat toe. De hoofdstukken worden afgewisseld met testimonials met meiden van de straat. Ugh….had maar weggelaten, ik koop geen dvd om naar een tv-programma te kijken!

Het is een leuk dvd'tje voor de heb, voor als je het nog moet leren of om je eigen kennis weer eens bij te spijkeren, zeker op onderdelen als een goede arcadeboog maken, wenkbrauwen tekenen, werken met highlights. Het valt alleen tegen dat Willekes zijn gekozen titel wel erg serieus neemt. Wat gebruikt die man veel make-up!! Less is more is zeker niet zijn credo. Zelfs bij wat hij een naturelle look noemt, wordt het gezicht nog helemaal dichtgezet. Maar eigenlijk wisten we dat al van visagisten. Het zijn schilders, zouden van smeren, kloppen, kammen en dichtplamuren.

Maar als je hier doorheen kunt kijken en ook de bloed doorlopen rode oogjes van de jonge modellen als gevolg van het poetswerk van Thijs, voor lief neemt, is het een leuk cadeautje voor een make-upliefhebster. Of voor jezelf natuurlijk. Avondje voor de buis met vriendinnen en make-uppen maar. In de voetsporen van Thijs……

Lees ook:Wintertips van Thijs Willekes
Lees ook:Beauty- & Wellness Tips van Thijs Willekes
Lees ook:We make-uppen vijf volle jaren gedurende ons leven
Lees ook:Ga op beautyreis met Thijs!
Lees ook:Word jij Miss Make-Up Days?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Make-uppen met visagist Thijs Willekes

  1. juul

    een super dvd! ik ga HIP de deur uit! ;-)
    en voor die prijs laat je t niet liggen.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    kijk, da’s nog eens leuk om te horen!

      /   Reply  / 
  3. tamira

    hallo ik moet een spreekbeurt voor nederlands houden, en ik houd het over visagiste. nu is mijn vraag wat is een dag indeling van een visagiste?
    ik zou dat graag willen weten voor maandag als dat kan?
    alsvast bedankt.

      /   Reply  / 
    1. monika

      Beste Tamara,

      Dat hangt er vanaf waar een visagiste werkt. Meestal werken visagistes part time (free lance) en hebben ze verschillende opdrachten. Dat kan zowel ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds zijn.
      Ze hebben geen 9 tot 5 baan ! Het leven van een visagiste is dus vaak heel afwisselend. Ze ontmoet veel mensen en komt op veel plaatsen, een vaste dagindeling heeft ze niet !
      groetjes en succes met je spreekbeurt ! Monika

        /   Reply  / 
  4. Usha

    Hallo,
    Graag wil weten wie of waar ik mijn haren kan verkopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>