Cremes voor herstel na cosmetische ingreep

Eerder dit jaar publiceerde ik in AM magazine een overzicht van huidcremes die speciaal claimen de huid na een cosmetische ingreep (van peeling tot operatie) helpen te herstellen. Het zijn geen medicijnen maar 'gewone' cremes met actieve werkstoffen die iets kunnen doen voor de huidconditie. Verwacht geen wonderen, want de beste remedie heeft de huid nog altijd zelf in petto: het eigen mechanisme om wonden te helen en irritiaties op te ruimen. Maar als je toch iets speciaals voor je huid (ergo; je ziel) wilt doen….

 

BOODSCHAPPENLIJST!

 

Clinique CX Rapid Recovery Cream

Het is een ideale eerste hulp voor de geïrriteerde huid na een cosmetische peeling (met zuren, laser of kristallen) of een harsbehandeling. De crème versnelt het genezingsproces van de beschadigde huid, neemt roodheid en schilfering weg en versterkt de huid met een cocktail van anti-oxidanten en verzachtende vetten. 50 ml., € 85,55.

La Mer the Concentrate

Dit hooggeconcentreerde serum dat La Mer in 2004 speciaal voor de posttraumatische huid ontwikkelde heeft inmiddels zijn sporen verdiend. Zelfs in het brandwondencentrum in Beverwijk wordt het ingezet om littekens en een strakke huid weer soepel en egaler te maken. De gel vermindert ook kleinere irritaties na een peeling, een schrale, rode neus door verkoudheid en ruwe, rode eczeemplekjes. Niet goedkoop, wél doeltreffend, 50 ml, € 400,-.

La Roche-Posay Cicaplast

Cicaplast is een voordelige multi-inzetbare crème voor kloofje aan handen of lippen, uitslag of een trekkerige huid na een cosmetische behandeling. Een mineralencomplex versnelt de genezing met maar liefst 50%, de huidbarrière wordt versterkt dankzij een plantaardig wondgenezend extract en siliconen zorgen voor een ademend filmpje op de huid. 40 ml, € 9,25, bij de apotheek.

Bergman Metamorphose Mask

De Bergman Kliniek heeft het masker Metamorphose speciaal ontwikkeld om de huid zowel voor- als na een ingreep in conditie te brengen. Het bevat veel vitamine A dat de celvernieuwing stimuleert, vitamine F dat de droge en vochtarme huid herstelt en Arnica dat blauwe plekken vermindert en de doorbloeding verbetert, wat de wondheling ten goede komt. 50 ml, € 98,- (info: 030-2289200)

Solgar Advanced Anti-Oxidant Formula

De beste ondersteuning voor huidherstel komt van binnenuit. Solgar's geconcentreerde anti-oxidant formule beschermt het lichaam en dus ook de huid tegen vrije radicalen maar ook tegen bacteriën en virussen. De hoge doses vitamine C, E, A en B2, plantenextracten en mineralen helpen de aangedane huid sneller en mooier te herstellen. Slik ze voor- en na de ingreep voor langere tijd. Pot 60 stuks, € 31,05

Hannah Cell-Active

De Cell-Active crème van huidtherapeute Hannah Hakze stimuleert de bloedcirculatie waardoor de huid meer zuurstof en voedingsstoffen krijgt aangereikt en beter kan gaan functioneren. Als kuur vier weken voorafgaand aan de ingreep, helpt het de huid erna beter en sneller te herstellen. De crème kan zowel op het gezicht, na peeling, lift of injectable,  als op het lichaam worden gebruikt, dus ook na een liposuctie. 50 ml, € 32,- (info: 033-2778558)

RoC Minesol Anti-brown spot care spf 50

De huid beschermen tegen uv-straling en zonnebrand is na een cosmetische ingreep van groot belang. De kwetsbare huid is nu heel gevoelig voor pigmentstoornissen en DNA-schade en uv-straling kan dat verergeren. RoC heeft een anti-zonnebrandcrème met factor 50 die tevens hyperpigmentatie tegengaat. Fijn tegen gewone ouderdomsvlekken op de handrug, in het gezicht of decolleté, maar een aanwinst na een cosmetische ingreep. 50 ml, € 13,95

Dermalogica Super Rich Repair

Deze gecombineerde dag- en nachtcrème beschermt de droge, gevoelige en geïrriteerde huid  tegen invloeden van buitenaf en herstelt de vochtbalans. De huid wordt versterkt met een cocktail van anti-oxidanten, vetten, hyaluronzuur en collageenstimulerende peptiden. De crème kan als kuur voor de ingreep gebruikt worden en daarna weer als de huid wondvrij is, om verder aan te sterken. 50ml, € 84,-. (info: 073-6496649)

Natura Bisse Cytokines Top Ten Complex

Dit krachtig herstellende serum bevat een hoge concentratie (15%) Skin Growth Factor, via fermentatie verkregen uit gist, dat de elasticiteit, de soepelheid en de teint van de huid verbetert, samen met collagene en elastiene aminozuren en een cocktail van vitaminen A, C en E. Het wordt diep in de huid opgenomen. Aanbevolen als voor- en nabehandeling, als de huid aan het genezen is. 30 ml, € 130,-. (info: 013-5093582)

Orlane B21 Concentre de Jeunesse Absolu

Een zeer luxe ampullenkuur met krachtig huidverjongend effect, die 7 dagen voorafgaand aan een cosmetische behandeling wordt gebruikt. De huid wordt in optimale conditie gebracht met een hoge dosering hyaluronzuur dat de vochtbalans herstelt en een cocktail van anti-oxidanten en zuurstofstimulerende werkstoffen die het immuunsysteem van de huid versterken. 's Ochtends en 's avonds aanbrengen. 7×3 ml, € 244,-.

 

 

Lees ook:Super scrub met Luffa
Lees ook:Gezonde vitamine cocktail voor moeder
Lees ook:Crème voor na cosmetische ingrepen
Lees ook:Power vitamine Cocktail voor je huid
Lees ook:Dermalogica Multivitamin Power Concentrate bevat een dosis pure vitamines

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>