Zweet? je schaamt je dood….

Wie veel zweet, kan erover meepraten. Je schaamt je rot. Niet alleen vanwege de zichtbare natte plekken in je kleding, maar ook omdat het na verloop van tijd gaat ruiken. Zweet is een enorm sociaal taboe en er is maar weinig dat er echt tegen helpt. Een deo nauwelijks bij overmatig zweet, Botox wel maar is erg duur, maar hier is de nieuwste hulp en dit is grandioos! Het t-shirt van Dryshield met ingenaaide okselbeschermers. Je lacht er misschien om maar het is superhandig…….

 

Genen, hormonale huishouding en megadruk zijn met veel opwinding waardoor je adrenalinegehalte op zijn hoogste niveau blijft, draagt er allemaal aan bij. Deo’s helpen hooguit drie uur en aan de Botox ga ik niet. Dus wat doe je dan? Vooral donkere kleren aan, in de zomermaanden veel bloot okselwerk ,en leuke jasjes? Ze hangen meer in de kast dan dat ik ze aanheb. 

Het is verrekte lastig en ook zo’n sociaal taboe. Hele fora op internet worden er mee volgestouwd door ongelukkige zweters. Nu zijn er al een tijdje handige pads op de markt die je in je kleding plakt. Niet geschikt voor doorzichtige of dunne en lichtgekleurde tops, maar wel fijn voor colbertjes en donkere tops. Toch blijft dat plakwerk een gedoe. Dryshield heeft nu ook (ze hebben die plakstrips dus ook) tops met ingenaaide ‘pads’. Van een geur- en vochtabsorberend materiaal.

Enige nadelen: de modellen en kleuren zijn (nog) beperkt, en in de witte shirts zie je die lapjes wel een beetje doorschijnen. Dus ‘zo’ dragen is er niet bij. Een kant van die pad bevat ook wat plastic (overigens niet krakend of voelbaar) maar daardoor drogen die shirtjes wel minder snel.

Ohja, tenzij je een ziekte hebt, maar transpiratievocht is geurloos. Het gaat pas ruiken als het in aanraking komt met de bacterien die van nature op je huid leven. Je oksels wassen met antibacteriele zeep voordat je deo opdoet helpt ook al een beetje. En laat je deo altijd goed drogen, anders blijft het spul op de zweetdruppels drijven en werkt het ook niet.

Lees hier nog een interessant artikel op de website van VPRO over een eitwit in zweet dat schadelijke microorganismen (ziekteverwekkers) buiten de deur houdt.

Lees hier nog mijn blog over de verschillende merken die losse pads verkopen.

Lees ook:OXL en Sweatex doekjes tegen het zweten
Lees ook:Kletsnat van de zweet? Alleen Botox helpt…
Lees ook:Zit er straks echte Botox in creme?
Lees ook:Eye Pads met kokoswater beloven een frisse oogopslag
Lees ook:Zweetvoeten? Dan laat je ze toch botoxen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zweet? je schaamt je dood….

  1. F de Waal

    hallo
    waar zijn die T-shirts met ingenaaide okselbeschermers te koop?
    dank en groet, Frans

      /   Reply  / 
    1. Laura

      Hallo Frans, een uitstekend alternatief is Axitrans (deo). Online te bestreken, werkt fantastisch!
      Ik heb alles al geprobeerd en wil nooit meer anders. Succes!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>