Zit er straks echte Botox in creme?

Hou je adem maar even in, want wie weet zit er binnenkort echte Botox in een creme! Het Amerikaanse bedrijf Revanche heeft proeven met de Botox substantie, opgelost in een gel, gedaan en kwam tot de verbazingwekkende conclusie dat de moleculen wel degelijk door de huid heenzakten en op spierniveau te recht kwamen. Men staat vooralsnog voor een raadsel hoe dit kan, omdat de moleculen eigenlijk veel te groot zijn voor penetratie in de huid…

 

 

 

Er werd een serieus onderzoek uitgevoerd bij mensen die overlast hebben van zweet (hyperhidrosis) en het bleek dat het aanbrengen van Botox op de huid in een gelbasis wel degelijk werkte.

Men had dit niet verwacht omdat de moleculen eigenlijk te groot zijn voor het doordringen in de huid en zelfs daar doorheen om werkelijk bij de spierlaag te komen. De onderzoekers hebben er geen verklaring voor. Maar de bevindingen zijn wel zo spectaculair dat er onmiddellijk 20 miljoen dollar in het onderzoek is gepompt om het verder uit te gaan zoeken.

Botox-leverancier Allergan, een van de grootsten ter wereld, reageert laconiek op het nieuws en zegt dat het helemaal niet mogelijk is.

Stel je eens voor zeg, weg met die spuit, gewoon wat creme smeren? Is dat de toekomst? En is het dan nog cosmetica, of blijft het dan toch een medicijn? En wat als de cosmetica industrie het kan gaan gebruiken in heel lage doses? De wet zegt wel dat cosmetica helemaal geen farmaceutische ingredienten mag bevatten, maar insiders weten inmiddels wel beter. Er gebeurt al veel meer dan wettelijk mag! Dus eh….straks dan toch nog aan de Botox-creme, maar dan de echte?

Er moet natuurlijk nog veel meer onderzoek gedaan worden naar effectiviteit en bijwerkingen, dat spreekt voor zich.

Hier lees je het hele verhaal. 

 

Lees ook:Botox ongekend populair
Lees ook:Geen ijs-vrij maar Botox-vrij
Lees ook:Is Botox het nieuwe medicijn tegen Kaalheid?
Lees ook:Is een cosmetica-vrije dag zinvol?
Lees ook:Botox is niet voldoende voor de groeven van Gordon Ramsey

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>