Zeno: Eerst hulp bij puistjes, of toch niet?

Het ziet eruit als een mobieltje maar het is toch echt een puistjesverdelger. De Zeno is een medisch apparaatje, bestemd voor thuisgebruik en wetenschappelijk bewezen effectief te zijn voor de behandeling van opkomende puistjes. Mijn collega Marieke Ordelmans is nu toch al enkele jaren de pubertijd voorbij, maar de zogenaamde onzuiverheden blijven haar achtervolgen. Ze nam de proef op de som met dit ‘wonderapparaat'.

 

Werkwijze
De Zeno is een warmte-apparaatje. De warmte die het afgeeft doodt de bacterien op de huid die verantwoordelijk zijn voor de zichtbare puisten. Er komen namelijk onder invloed van de warmte zg. heat shock proteinen vrij op de huid die ervoor zorgen dat de bacterien doodgaan. De behandeling van 1 puisje duurt 2,5 minuut en dit moet je 3 keer herhalen binnen 24 uur.

Tja, het klinkt allemaal mooi een aardig, maar ik was er niet zo van onder de indruk. Het behandelen duurt erg lang, je moet veel geduld hebben.

Ook nadelig vind ik het feit dat hij alleen bedoeld is voor opkomende puistjes. Ik irriteer me voornamelijk aan de al zichtbare rode vlekken dus ik haal er niet echt voldoening uit. Oke, als je alle opkomende pukketjes uitschakelt heb je er ook geen last meer van maar dan moet je wel iedere dag heel secuur te werk gaan. En de kans om er een over het hoofd te zien is behoorlijk groot in een haastige bui.

Laat mij maar lekker smeren met crèmepjes en 'zeep'. Het gevoel na een grondige schoonmaakbeurt vind ik prettiger dan een ietwat geïrriteerde rode huid na het ‘doden' van een opkomend puistje. De Zeno is voor de ‘ik wil geen puist op mijn gezicht-patiënt', dus voor hen die af en toe een pukkel hebben een reddertje in nood. Maar voor mensen met een echt acneprobleem, groot óf klein, is het niet ideaal.

Het werkt dus wel, maar het is tijdrovend en daarmee dus geen winner ten opzichte van andere, reeds bestaande methoden zoals cremes e.d.

De Zeno is te bestellen op www.myzeno.nl. Prijs: €187,50 voor negentig behandelingen. Daarna moet de tip vervangen worden ( € 32,50)

Note: In de Consumentengids van juni staat op pag. 71 ook een klein stukje over de Zeno. Daar wordt een andere verkoopprijs gemeld, te weten 194 euro. Uit een onderzoekje gepubliceerd in de Gezondgids zou de werking tegenvallen. 'Volgens de reclame zou na behandeling binnen 24 uur 90% van de puistjes verdwijnen of verminderen, maar het blijkt dat pukkels alleen 'verbeteren'. Het verschil met een gewone genezing is bovendien niet zo groot,' aldus het bericht.

 

 

Lees ook:Het anti pukkel geheim van Tyra Banks: Zeno
Lees ook:HairMax Laserkam, Zeno puistbestrijder…het werkt
Lees ook:Dag puistjes
Lees ook:Met Tria laser zelf je haren weglaseren
Lees ook:Straks ook Gentlewaves voor thuisgebruik

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Zeno: Eerst hulp bij puistjes, of toch niet?

  1. teha de vries

    nou,klinkt niet echt om aan te schaffen.

    ik ben 52 en heb nog steeds regelmatig, tot mijn grote ergenis, puistjes en wat mij erg goed helpt is van Lush “fresh company”( geloof ik).
    Het is zeep maar je kan er ook een papje van maken en als ik dat ‘s avonds op doe is het de volgende dag weg.En geen rode vlekken

      /   Reply  / 
  2. teha de vries

    sorry, heet niet fresh company maar fresh farmacy.

      /   Reply  / 
  3. maaike

    he thea vertel eens wat meer over je puistjes

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    dag teha, weet je wat je ook eens kunt proberen: gamila secret, een soort zeepje, opgebouwd uit pure plantenolien waaronder 80% olijfolie en een cocktail van 15 kruiden. het wordt door een vrouwtje in noord israel gemaakt. ik vind het echt heel bijzonder. http://www.gamila.com
    het stimuleert de huideigen functies en normaliseert ze ook.

      /   Reply  / 
  5. teha de vries

    Ik ga meteen kijken op de site!Kan je het ook ergens in Nederland kopen?

      /   Reply  / 
  6. teha de vries

    Wat een mooie site, zeer verzorgd en uitnodigend. Er staat ook waarje het kan kopen oa natuurlijk bij skin, maar “jouw” zeepje zag ik niet staan, is dat dan de gamila original?
    De andere zeepjes heten naar de ingrediënten die er in zitten.Ik hoor het graag

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    yep teha, dat is gamila original. maar die andere zijn ook fijn hoor, alleen geparfumeerd met etherische olie en de original is dat niet.
    en inderdaad, je moet er wel voor naar skins. maar wellicht is het ook via de website te bestellen? zoals gezegd, ik ben er dol op. ik laat het zelfs een beetje intrekken omdat het ook verzacht. het is dan ook geen zeep is de ware zin des woord, zoals we dat tegenwoordig kennen. er zitten geen wasactieve stoffen in die ontvetten (en daarmee dus reinigen).

      /   Reply  / 
  8. teha de vries

    Bedankt voor de tip en ik ga het zeker kopen, bij skins, is toch altijd een “ervaring” op zich…..

      /   Reply  / 
  9. digna

    hoi teha

    beetje late reactie maar ben benieuwd of je gamila orignal al hebt geprobeerd en wat jouw ervaringen zijn. ook ik op 40jarige leeftijd heb vaker dan mij lief is een pukkel(tje) die de kop opsteekt vandaar mijn vraag.
    groetjes
    digna

      /   Reply  / 
  10. teha

    hoi, ja ik heb eerst de original zelf gekocht en in eerste instantie viel het me tegen, later “won” ik nog een stuk met lavendel en die bevalt mij erg goed;ik maak een soort papje van de zeep en was daar mijn gezicht mee en op het eind spoel ik het pas van mijn gezicht, erg prettig zacht gevoel en beduidend minder pukkeltjes.
    Ik weet niet of ik gewoon iets langer had moeten volhouden of dat lavendel voor mij beter is.

      /   Reply  / 
  11. M.G. HELLMUND

    Heb artikel gelezen in AD “LIFESTYLE WEEKEND”van 9 Februari,2008 en wil meer komen te weten over GAMILA’S SECRET en eventueel haar producten proberen en gebruiken. Waardeer info over dit onderwerp. Bedankt, María G. Hellmund in Rotterdam.

      /   Reply  / 
  12. maria

    doet het geen pijn???????????????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>