Fruitsaplessen van Philips; goed voor je huid!

Vorige week hebben we een heerlijk ochtendje fruitjuiceles gehad van Philips, die aan de Nederlandse pers haar nieuwe fruitjuicer kwam tonen. De Engelse sapmaster Jason Vale (het fruitige equivalent van een ADHD-figuur) leerde ons in no time de kneepjes van het sap maken. En passant kwamen we erachter hoe gezond het is voor je huid…

 

Vergeet die zogenaamde verse sappen in een flesje maar, maak het zelf. Wellicht een beetje duur, want fruit is helaas niet echt goedkoop, maar veel gezonder voor je lichaam. Verse sappen bevatten de hoogste concentraties vitaminen, mineralen en sporenelementen, helemaal als je ze met schil en al in de machine duwt. Bovendien lenen ze zich prima voor een combi met groenten. Een slimme truc als je geen groenten eter bent – en voor kleine kinderen. Van de week heb ik er nog een met bieten gemaakt, die ik echt niet zo snel gewoon zo eet, maar in een vers sapje met appel, selderie, gember, wortel en citroen is het bijzonder lekker.

Vergeet ook die vitaminepil maar, neem gewoon elke ochtend op je nuchtere maag een sapje. Langzaam opdrinken zodat je darmen het goed kunnen verwerken. Het geeft een boost en stilt ook alvast de honger een beetje. Bovendien prima in combinatie met een bruine boterham: het ijzer uit brood wordt in combi met vitaminen nog beter opgenomen.

En het is geweldig voor je huid (en natuurlijk voor al je organen), want beter al die bekende vitaminen van binnenuit genomen dan van buitenaf opgesmeerd; ik bedoel het eerste werkt beter dan het tweede. Jason Vale heeft een erg leuk boek, 'Keeping it Simple' geschreven met juicerecepten. Een aantal vind je al hier. Ik ben om…..

Lees ook:Detoxen is complete onzin!
Lees ook:Begin 2014 met detoxkuur
Lees ook:Fruit en groenten minder effectief tegen kanker dan gedacht
Lees ook:Beautypillen van Biodermal en Imedeen, zin of onzin?
Lees ook:Nederlandse groente bevat nog nauwelijks voedingsstoffen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Fruitsaplessen van Philips; goed voor je huid!

  1. r. houppermans

    Ik wil graag het laatste boek van Jason Vale kopen,keeping simple, maar kan niet ontdekken waar het te bestellen is.

      /   Reply  / 
  2. Maya

    Hoi Monique, wat een leuk artikel. Ik ben zelf ook verslaafd aan sapjes maar ik vind de prijs van die fruitjuicer iets te….Ik heb een smoothiemaker (met kraantje) van een paar tientjes en die werkt prima. Het enige is dat je er geen hele appels in kan stoppen maar dat je ze moet snijden. Maar verder is het een uitkomst, zeker met het overheerlijke zomerfruit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>