Getest: CRISTALLISTE van Kérastase

 

 

 

 

 

 

Als beauty.blogger heb je ‘t voorrecht de nieuwste shampoos en crèmes als één van de eersten te mogen testen. Onlangs werd ik uitgenodigd op het hoofdkantoor van L’Oreal in Hoofddorp om daar eens in de watten te worden gelegd door een heus ‘beautyteam’. Het ontvangst bestond uit cupcakes en smoothies en daarna een korte uitleg over de nieuwe lijn van Kérastase genaamd ‘Cristalliste’. Cristalliste richt zich met name op de jonge vrouw met lang haar. Dik en dun lang haar. Onderzoek heeft nl uitgewezen dat de jonge vrouw van nu heel content is met een bos lang, gezond en glanzend haar. Cristalliste speelt hier op in met hun eenvoudige doch zéér prettige lijn die bestaat uit louter vier producten. Per persoon heb je er drie nodig afhankelijk van welke type Shampoo (Bain Cristal) je voor je haren kiest. Er is een variant voor fijn haar én een variant voor dik haar. Daarnaast kent de lijn een conditioner (Lait Cristal) en een glansgevend serum (Lumière Liquide).

Na de uitleg over de fijne nieuwe lijn, was het aan mij de beurt om eens heerlijk onder handen genomen te worden door het Cristalliste beauty team. Een hairstylist bekeek mijn haren en kwam tot de conclusie dat ik ‘fijn haar’ heb en dat mijn haren daarom gewassen zouden worden met de Bain Cristal voor fijne haren.

Mijn haren werden vervolgens op een zeer relaxte wijze gereinigd. Twee keer nam de hairstylist een hoeveelheid shampoo ter grootte van een euro. De eerste keer diende om mijn haar te ontdoen van alle stofjes en dergelijke en de tweede keer, werden mijn haren gewassen met het doel ze te verzorgen en te hydrateren. Dat voelde goed.

Tijdens het wassen werd ik getrakteerd op een ontspannende hoofdmassage. Heerlijk, dat zou iedereen zich zelf van tijd tot tijd moeten gunnen. Het onstpant en het is goed voor je haren omdat de bloedsomloop op je hoofdhuid gestimuleerd wordt.

 Daarna volgde het aanbrengen van de Lait Cristal aka de conditioner. Deze werd door de hairstyliste subtiel in de punten van mijn lange haren aangebracht. Alles bij elkaar zat het een klein minuutje in mijn punten en daarna werd ook de conditioner uitgespoeld.

Gelijk na het wassen, bleek de borstel vrij makkelijk door mijn haren te gaan. Mijn haren voelden goed aan. Héél schoon, glad, fris en luchtig. Vervolgens werd het losjes geföhnd. Daarna werden er een paar druppels Lumière Liquide (serum) uit het handige pompflacon gehaald en die werden losjes in mijn droge punten gemasseerd. Ik zag gelijk na het wassen en föhnen dat mijn haar beter viel en méér volume had dan gewoonlijk.

Het Cristalliste feestje was echter nog niet voorbij. Ik kreeg nl ook nog een heuse feestelijke coupe aangemeten. Helemaal leuk!!

Met behulp van een gevlochten imitatie haarband werden mijn haren losjes opgestoken. In principe was de hairstylist hooguit een minuut of acht aan het werk met een puntkam haalde ze mijn lokken door het haarbandje. Het resultaat was MOOI. Ik voelde me zo *happy*.Die dag heb ik vele complimenten op mijn coupe gekregen. En believe me: de glimlach op mijn mond was onvermoeibaar, want als je haar goed zit….voel je je echt lekkerder in je vel.

Aloë Vera is by the way één van de ingrediënten van deze fantastische nieuwe lijn van Kérastase. Dit in combinatie met een geconcentreerde dosis van aminozuren en vitaminen zorgen ervoor dat je haren goed gehydrateerd worden en dat ze gaan glanzen. Ik was enorm content over deze ‘Cristalliste Experience’ en deze lijn haarverzorging & ik zouden elkaar weleens ‘eeuwige trouw’ kunnen gaan beloven :)

Zie hieronder nog wat foto’s van het resultaat:

 

stap 1: Bain Cristal

Twee verschillende baden,voor fijn en dik haar. Haar is perfect gereinigd,
valt soepel en is luchtig. Siliconen vrij. Parabenen vrij. Zonder kleurstoffen
Formaat: 250ml, adviesprijs: € 16,50

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2: Lait Cristal
Perfectionerende conditionervoor droge lengten en punten. Helpt bij het ontwarren van het haar. Zacht en luchtig gevoel. Geschikt voor fijn en dik haar. Uitspoelen Formaat: 200ml . Adviesprijs: € 21,00.

Stap 3: Lumière Liquide
Perfectionerend en glansgevend serum. Kristalachtige glans als finishing touch voor droge lengten en punten voor fijn en dik haar. Maakt het haar niet vet. Leave-in. Formaat : 50ml . Adviesprijs: € 21,00

verkrijgbaar bij de Kérastase kappers

het beautyteam:

 

Lees ook:Kérastase Chroma Captive: dé koning voor je haren
Lees ook:Hoe krijg je je haren winterproof?
Lees ook:Prachtig lang haar dankzij GUHL
Lees ook:Wondershampoo & meer
Lees ook:Wat zit je haar goed!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Getest: CRISTALLISTE van Kérastase

  1. sanne

    Klinkt goed. Hoe lang bleven je haren schoon?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>