Is haaruitval door chemo binnenkort verleden tijd?

Nu.nl meldt dat artsen in Japan hebben ontdekt dat een bepaald antibioticum kan helpen om haaruitval als gevolg van een chemokuur tegen kanker, tegen te gaan.

Volgens een van de artsen bleek uit testen bij ratten dat haaruitval met maar liefst 70% kon worden tegengegaan. De antibiotica is nog niet op de markt, er moet eerst meer onderzoek mee en naar gedaan worden. Maar een hoopgevend bericht is het wel!

Tip: type ‘haaruitval’ als zoekterm in, en je vindt op dit blog talloze onderwerpen over haaruitval, kaalheid bij mannen en vrouwen en beloften van de cosmetica-industrie.

Lees ook:Mogelijk verband tussen kaalheid en hartziekte
Lees ook:Haarverlies tijdens de menopauze
Lees ook:Is haartransplantatie ook geschikt voor vrouwen?
Lees ook:5 zaken die je moet weten over de overgang én haaruitval
Lees ook:Procter & Gamble neemt haarmerk Nioxin over

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Is haaruitval door chemo binnenkort verleden tijd?

  1. LuNa

    Dacht dat ze al een soort helm hadden tegen haaruitval..!!

      /   Reply  / 
  2. Bureau Monique Lindeboom Auteur

    Geen idee Luna, heb me er verder nog nooit echt in verdiept -en godzijdank ook niet persoonlijk in hoeven verdiepen. maar rondlopen met een helm op je hoofd lijkt me ook niet echt wat…dan is een pruik uiteindelijk toch makkelijker.

      /   Reply  / 
  3. LuNa

    Nee een koelhelm noemen ze het. Het stond vermeld in het magazine van Pink Ribbon wat ik in oktober gekocht heb. Het is een helm met een koelfunctie die je draagt bij een Chemokuur, die je haarvaatjes koelt waardoor de gifstoffen van de Chemo niet je haarmatrix aan kunnen tasten. Maar ja zo’n medicijn is misschien net iets handiger.

      /   Reply  / 
  4. monique

    oh oke, dus je draagt hem tijdens een chemosessie. dan is het duidelijk:-)

    eerlijk gezegd hoop ik van harte dat ze over 15 of 20 jaar een heel andere geneeswijze hebben gevonden dat die botten bijlen-methode die chemo heet. het is zo allesvernietigend.

    onlangs las ik ook dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sommige kankers spontaan weer kunnen verdwijnen, het lichaam ze zelf kan opruimen. dat zet je toch ook aan het denken hoor tav de huidige diagnostiek en opruimtechnieken.

      /   Reply  / 
  5. Corina

    Zie website over hoofdhuidkoeling bij chemotherapie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>