feiten en fabels over tandvlees…

paradontax_htmlTandartsen en mondhygiënisten noemen tandvleesproblemen als grootste bedreiging voor het gebit in de 21ste eeuw’. Waar of niet waar? Je leest het hieronder!

FEITEN
‘Meer dan 1/3 van de Nederlandse consumenten heeft weleens last van geïrriteerd of bloedend tandvlees’
Dat klopt. Maar liefst 42% van de Nederlandse consumenten geeft aan hier weleens last van te hebben (bron: Millward Brown, Usage & attitude study Parodontax and Sensodyne, 2010).

 

‘Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit’
Dat klopt. Tanden en kiezen kunnen nog zo gezond zijn, de basis van een gezonde mond is een goede conditie van het tandvlees. Bij de juiste voorzorgsmaatregelen is er niets aan de hand, maar bij slecht onderhoud van het tandvlees kunnen er klachten ontstaan. Zo kunnen bacteriën in tandplak er voor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken.

 

‘Gezond tandvlees bloedt niet’
Dat klopt. Gezond tandvlees is roze, ligt strak om de tanden en kiezen en bloedt niet bij het tandenpoetsen.

 

‘Zwangerschap beïnvloedt de conditie van je tandvlees’
Dat klopt. Normaal gesproken kunnen tandvleesproblemen ontstaan door het onvoldoende verwijderen van tandplak. Maar door hormonale veranderingen in het lichaam reageert het tandvlees tijdens de zwangerschap heftiger op de aanwezigheid van tandplak.

 

‘Tandartsen en mondhygiënisten noemen tandvleesproblemen als grootste bedreiging voor het gebit in de 21ste eeuw’
Dat klopt. En dat is niet voor niets. Om de mond gezond te houden is het belangrijk om tandplak te verwijderen. Anders kunnen de problemen zich uitbreiden en het kaakbot eronder aantasten. Het is zelfs mogelijk dat (gezonde) tanden en kiezen los komen te staan omdat er zoveel kaakbot verdwijnt. Zover hoeft het absoluut niet te komen, maar het geeft wel aan dat tandvleesaandoeningen niet zijn te onderschatten.

 

‘Bij tandvleesverzorging adviseert 70% van de tandartsen dan om Parodontax te gebruiken’
Dat klopt. Dat blijkt uit onderzoek van VWV Intermedical, 2009.

 

‘Parodontax bestaat al meer dan 70 jaar’
Dat klopt. Een Duitse tandarts, Dr. Focke, kwam in 1937 op het idee om een tandpasta te ontwikkelen op basis van natriumbicarbonaat en verschillende kruiden, ter verbetering van de conditie van het tandvlees.

 

‘Parodontax Whitening helpt bij dagelijks gebruik je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven’
Dat klopt. Een aantal factoren is van invloed op de kleur van je tanden. Ook het gebruik van koffie, thee, sigaretten en rode wijn kan invloed hebben op de kleur van je tanden. Dagelijks poetsen met Parodontax Whitening helpt je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven.

 

FABELS
‘Hard poetsen is de oorzaak van geïrriteerd tandvlees’
Niet waar. Een groot deel van de Nederlanders denkt dat hard poetsen de oorzaak is van geïrriteerd tandvlees, maar dat is een misverstand. Tandvlees raakt pas geïrriteerd als er sprake is van tandplak die niet goed wordt verwijderd. En tandplak is door een zorgvuldige mondverzorging te bestrijden.

 

‘Whitening-producten gaan geen gaatjes tegen’
Niet waar. Parodontax Whitening bevat 1400 ppm natriumfluoride. Het is bewezen dat 2 maal per dag 2 minuten te poetsen met fluoridetandpasta de vorming van gaatjes terugdringt.

 

‘In Whitening-producten zit geen fluoride’
Niet waar. Parodontax Whitening bevat 1400 ppm natriumfluoride.

 

‘Alle Parodontax tandpasta’s hebben een extreem zoute smaak’
Niet waar. Parodontax Whitening heeft net als de fluoride gel een mild zoute smaak. Bovendien ben je na twee weken gewend aan de smaak van Parodontax.

 

‘Parodontax helpt als je last hebt van geïrriteerd tandvlees’
Waar. Je helpt je tandvlees beschermen door dagelijks te poetsen met Parodontax.

 

‘Door de zoute smaak van Parodontax krijg je geen fris gevoel in je mond’
Niet waar. Parodontax bevordert het zelfreinigend vermogen van je mond. Zo worden je tanden opvallend glad en schoon en blijft je tandvlees gezond.

Lees ook:Met mondwater nóg schoner!
Lees ook:12 uur lang een frisse mond
Lees ook:12 uur lang smintjesfris
Lees ook:Check, check, check… is je mond gezond?
Lees ook:Checklist voor een gezonde mond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>