Hormoon Leptine mogelijk wondermiddel

In Amerika zijn wetenschappers druk bezig met het ontwikkelen van een medicijn dat mensen moet aansporen om meer te gaan bewegen en sporten. Het is inmiddels al op muizen getest. Zo werd tijdens een onderzoek ontdekt dat het hormoon Leptine bij muizen de bewegingslust aanwakkert. De muizen die de Leptine kregen gingen meer bewegen en hadden minder trek in eten. De lichamelijke activiteit van de muizen bleek zelfs te verdubbelen na iname van het hormoon Leptine.

Voor dat de muizen aan het onderzoek meededen werd ervoor gezorgd dat de muizen extra dik waren. Gedurende de periode dat de muizen dikker werden gemaakt, werd ervoor gezorgd de mogelijkheid om te reageren op het hormoon Leptine uitgezet. Nadat het hormoon Leptine weer werd geactiveerd in de hersenen steeg hun bloedsuikerspiegel en gingen de muizen meer bewegen en maar liefst 30% minder eten. Uiteindelijk vielen ze behoorlijk af.

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Elke dag Kurkuma maakt slank
Lees ook:Heet eten kan griep voorkomen
Lees ook:Goed slapen is goed voor de lijn
Lees ook:Penopauze bestaat niet
Lees ook:Pil die de sportschool gaat vervangen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>