Retteketet weg met buikvet!

Goed nieuws: volgens een recent onderzoek van onderzoekers van de Universiteit van Virginia blijkt dat je wel vijf keer meer buikvet kwijt raakt bij lopen in een snel tempo dan bij lopen in een normaal tempo, ondanks dat je hetzelfde aantal calorieën verbruikt. Bij het onderzoek werden twee groepen vrouwen van gemiddeld 51 jaar met elkaar vergeleken. Beide groepen liepen 16 weken lang volgens een ander trainingschema. De ene groep wandelde drie keer per week in een snel tempo, afgewisseld met twee keer een rustige wandeling. De andere groep liep vijf keer per week in een gematigd tempo. Alle vrouwen liepen net zo lang totdat ze 400 calorieën had verbrand. Beide trainingsgroepen verbranden dus evenveel calorieën. De vrouwen die drie keer per week snel liepen, behaalden na 16 weken tijd zonder iets aan hun voeding te hebben gedaan, een veel beter resultaat.

Ze raakten 5 keer meer buikvet kwijt, ze verloren vijf centimeter meer van hun taille en ze raakten vier keer meer lichaamsvet kwijt. Chapeau voor deze ladies! Volgens de onderzoekers komen er bij High Intensity beweging hormonen vrij die je vetverbranding stimuleren. Ook de naverbranding doet nog een hoop voor je: je lichaam verbruikt namelijk ook nog calorieën tijdens het herstel na de training. De intensiteit van je training blijkt dus bepalend te zijn voor hoeveel vet je verliest. Intervaltraining is daarom het beste om af te vallen en mooie sterke spieren te krijgen. Op de site www.leeftijdlozeschoonheid.nl kun je aan de slag met een fitnessexpert om zelf ook je ideale zomergewicht te bereiken. Suc6!

Lees ook:Shop je slank! (dus niet)
Lees ook:IJs in je water maakt slank
Lees ook:Niet sporten, maar moppen!
Lees ook:Je eet minder als er een man bij je aan tafel zit
Lees ook:Beter eet je thuis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>