Velthuis Kliniek introduceert Injectable Paspoort

Ooit een siliconen injectable gehad en nu wil je Restylane (op basis van hyaluronzuur) omdat de rimpel 'bijgewerkt'moet worden? Pas maar op, het over elkaar heen spuiten van verschillende soorten injectables kan serieuze huidirritaties geven. Van roodheid tot bobbelvorming. Vraag vanaf nu altijd welke injectables een arts inspuit en schrijf dit op. De Velthuis Klinieken zijn deze week begonnen hun klanten een zg. injectable paspoort te geven, zodat ook andere fillerartsen voortaan weten wat iemand al heeft gehad.

Integraal persbericht:

Het Injectable Paspoort is een persoonlijk boekje waarin cliënten hun arts bij elke behandeling kunnen laten noteren welk middel er gebruikt is. Zo is bij een volgende behandeling meteen duidelijk welke middelen er wel en welke niet ingespoten kunnen worden. Voor andere artsen (bijvoorbeeld de huisarts) kan het eveneens van belang zijn te weten met welke middelen iemand behandeld is. Dit paspoort vormt dus een waardevol document.

Cliënten die bij de Velthuis Kliniek komen voor een behandeling met een injectable, krijgen het paspoort mee. Verder kan iedereen het paspoort gratis bestellen via de website. Zo hoopt de Velthuis Kliniek een bijdrage te leveren aan een optimale veiligheid rondom injectables.

Wat zijn de risico's?

Hoewel het inspuiten van injectables over het algemeen veilig is, bestaan er wel degelijk risico's wanneer verschillende middelen na elkaar ingespoten worden! Zo mag bijvoorbeeld Sculptra nooit in het zelfde huidgebied na een permanente filler gebruikt worden. Dit kan leiden tot verhardingen, zwellingen en ontstekingen die het gezicht behoorlijk kunnen ontsieren. Daarom is het belangrijk dat een arts precies weet met welke middelen iemand eerder is behandeld. In de praktijk blijkt dat mensen na verloop van tijd niet meer weten welk middel op welke plek is ingespoten. Daarbij kan het Injectable Paspoort een handige hulp zijn.

————————————————————-

 

Lees ook:Injectables in het buitenland laten doen?
Lees ook:Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?
Lees ook:Moet je een siliconen injectable masseren?
Lees ook:Doktertje spelen ….
Lees ook:Alles wat je wilt weten over Botox!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Velthuis Kliniek introduceert Injectable Paspoort

  1. Lisa Kleinsma

    Ik hoop maar dat het hetzelfde paspoort is als de NVCG al op New Beauty 2008 heeft geïntroduceerd (zie: http://www.nvcg.nl/?pg=news&rid=0&nid=27). Het is immers wel zo belangrijk dat de gerenommeerde klinieken hetzelfde eenduidige systeem hanteren!

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    Lisa, de initiatieven lijken verdacht veel op elkaar, alleen: waar haal je dat paspoort? het zou handig zijn als de klinieken dit allemaal verschaffen, maar dat lijkt er dus niet op. En daarmee is het dan eigenlijk een ledige actie.

    bovendien denk ik dat het beter is als klinieken zelf zo’n paspoort verstrekken en niet dat de consument er eerst zelf een moet opvragen om hem vervolgens te overleggen aan de arts.

    Het lijkt erop dat er ergens een kink in de communicatie tussen NVCG en klinieken is gekomen?

      /   Reply  / 
  3. injectables

    Hmm, misschien wat voor onze kliniek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>