Paula Begoun hekelt dagcremes van Nederlandse merken

Dagcrèmes van bekende Nederlandse merken maken hun beloften lang niet altijd waar. Dat concludeert de Amerikaanse cosmeticadeskundige Paula Begoun. Zij beoordeelde voor de Consumentenbond acht dagcrèmes van bekende Nederlandse merken. De test staat in de Consumentengids van november, die morgen verschijnt. Begoun's hoop dat er een fantastische crème tussen zou zitten voor een zacht prijsje vervloog snel: "Mijn team en ik waren zo klaar met de potjes. Er zit geen enkel product bij dat ik zou aanraden."

Integraal persbericht (kom er later zeker op terug!) 

Dagcrèmes bekende Nederlandse merken stellen teleur

Amerikaanse cosmeticagoeroe beoordeelt crèmes voor Consumentenbond

Amsterdam, 23 oktober 2008 – Dagcrèmes van bekende Nederlandse merken maken hun beloften lang niet altijd waar. Dat concludeert de Amerikaanse cosmeticadeskundige Paula Begoun. Zij beoordeelde voor de Consumentenbond acht dagcrèmes van bekende Nederlandse merken. De test staat in de Consumentengids van november, die morgen verschijnt. Begoun's hoop dat er een fantastische crème tussen zou zitten voor een zacht prijsje vervloog snel: "Mijn team en ik waren zo klaar met de potjes. Er zit geen enkel product bij dat ik zou aanraden."

Paula Begoun is dé cosmeticagoeroe van Amerika. Als deskundige schuift ze regelmatig aan bij programma's op CNN en zat ze bij Oprah Winfrey op de bank. Haar doel is consumenten te voorzien van heldere en bruikbare informatie. Zij schrijft artikelen en columns en publiceert product beoordelingen in haar boeken en op haar website beautypedia.com. Hoewel ze ook veel pluimen uitdeelt stelt ze vast dat producenten in veel gevallen de mooie beloftes op de potjes niet kunnen waarmaken. Ook over de Nederlandse dagcrèmes is Begoun kritisch. Vooral de samenstelling van de producten en de verpakkingen moeten het ontgelden. "Helaas hadden de meeste crèmes een gedateerde, vrij ouderwetse formule. Dat betekent niet dat het slechte producten zijn, maar interessant zijn ze ook niet want er zijn inmiddels betere ingrediënten beschikbaar."

Alle crèmes die Begoun beoordeelde bevatten een veel te lage, of helemaal geen uv-filter. "Ongelooflijk dat zoiets in een dagcrème ontbreekt", vindt Begoun. "Het klinkt overdreven, maar ik zeg altijd: we verouderen niet, we beschadigen door de zon. Ook op een bewolkte dag of als de zon door het raam naar binnen schijnt. Een goede uv-filter is essentieel."

Ook over de verpakkingen is Begoun niet enthousiast. "Sommige producten bevatten wel goede bestanddelen zoals bepaalde antioxidanten, die gunstig zijn tegen huidveroudering. Maar dit soort ingrediënten houdt niet van lucht en een potje is daarom geen goede verpakking. Bij een pompverpakking of tube komt er veel minder zuurstof bij de crème en blijft het product langer werkzaam."

—————————————————-

Lees ook:

Welke merken door Begoun beoordeeld zijn

De vragen die Beauty.blog aan de Consumentenbond stelde hierover

Lees ook:Goed nieuws voor fans van Paula’s Choice
Lees ook:100% geurstofvrije Mascara geeft opvallend véél volume
Lees ook:‘Beautypedia’, nu ook beschikbaar vanaf je mobiele telefoon!
Lees ook:Vragen aan de Consumentenbond over creme test Begoun
Lees ook:Metamorfose voor Paula

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Paula Begoun hekelt dagcremes van Nederlandse merken

  1. Luna

    Ben benieuwd naar de merken die onderzocht zijn. Zou ook oil of olaz erbij zitten, die was toch wel goed bevonden??

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    ha luna, die merken mag ik je morgen (vrijdag) verklappen! ik moest ook eerst nadenken wat nou eigenlijk nederlandse merken zijn. die zijn er namelijk haast niet. tenzij je ze aan winkels koppelt:-) ojee!!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Deze cremes hekelt Begoun in Consumentengids | Beauty

  4. Pingback: Vragen aan de Consumentenbond over creme test Begoun | Beauty

  5. klera

    Ik vind het grappig dat iemand als paula nog in staat is, zoveel gif in haar cosmetica te doen, plus ze gebruikt zelf fillers want haar wangen en cheek bones zijn steeds vol………voor beeld

    -Butylene Glycol (slip agent and penetration enhancer, paula’s reden waarom)=and Propylene glycol is used in many cosmetics including liquid foundation makeup, spray deodorants, baby lotions, moisturizers, lipsticks and suntan lotions. 
This substance has better permeation rate, and what’s more, it’s even less expensive than glycerin. It has also been linked to sensitivity reactions — local irritations, allergic reactions, 
Propylene glycol and butylene glycol are toxic ingredients that are no more or less worse than sodium lauryl sulfate.
Propylene Glycol keeps things from drying out – how? 
When it’s absorbed into our bloodstream and into our cells, what does it do? 
Does it affect any of the simple, natural biological functions at the cellular level? 
You don’t need to study to know the answer. 
Yes, of course it does. Some people say PG isn’t absorbed. 
False. Truth is this chemical has a very small molecular weight, which enables it to pass easily through the skin and be absorbed into bloodstream where it travels to all our organs.
According to MSDS (Material Safety Data Sheet), propylene glycol may be harmful by ingestion or skin absorption. In addition, this may cause eye irritation, skin irritation. Chronic exposure to this can cause gastro-intestinal disturbances, nausea, headache and vomiting, central nervous system depression. and: It says, “If on skin: thoroughly wash with soap and water!”


    en in een van haar cremes zitten 4-5 parabens………….,
    De vrouw is een joker. belachelijk duur en giftig, nu dat klinkt me bekend in de oren………..

      /   Reply  / 
  6. Agnes

    Ik zou ook niet anders verwachten als je de producten van de concurrent moet beoordelen ga je natuurlijk niet zeggen dat ze geweldig zijn. Dat kost geld. En ik zou het haar dus ook niet kwalijk nemen dat ze negatief is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>