Linda magazine liegt over ongeretoucheerde cover

Ik sla bijna groen uit van zoveel ongeloofwaardigheid op de cover van het nieuwe Linda magazine. Een aantal 40+ BN-dames siert deze maand de cover in bikini en er staat doodleuk bij dat het absoluut geen geretoucheerde foto is. Terwijl Irene Moors zatyerdag nog op tv bij Mooi Weer de Leeuw uit de doeken deed dat dan wel niet haar silhouet maar zeker wel haar huid door de 'photoshop' gehaald was omdat ze haar spataderen zo lelijk vindt. Voila, en reken maar dat de andere dames ook echt wel hun hobbels en bobbels even glad hebben laten strijken.

 

Wellicht moet er maar een nieuwe definitie van het woord retoucheren komen, want ik versta eronder dat je gewoon alles kunt bijwerken. Het is mijn indruk, en dus in het geval van Moors bevestigd, dat er wel degelijk van alles is bijgewerkt. Het enige wat zichtbaar in tact is gelaten is inderdaad het silhouet van de vrouwen.

Nu weet ik ook dat fotografen onder retoucheren al snel een complete make-over verstaan. Toen ik mijn shoot voor esta onlangs had, riep ik nog: 'niet retoucheren hoor!' Nee, zei de fotograaf, alleen hier en daar een puntje bijwerken. Dat vond hij al geen retoucheren meer. Het wekte bij mij de indruk dat fotografen het ook niet meer kunnen; beeld puur natuurlijk aanleveren. Misschien ook wel omdat ze bang zijn dat een redacteur kan denken dat hij of zij het werk niet goed gedaan heeft? Slordig gefotografeerd heeft? Er is iets in de mindset van 'beeldmakers' geslopen, de definitie van retoucheren is verschoven. Pure realiteit bestaat gewoon allang niet meer.

Nou is dat natuurlijk altijd een fictief gegeven, want er zijn experimenten bekend waaruit blijkt dat we allemaal van personen om ons heen een vaststaand beeld opslaan en zodra we die persoon weer zien, dat beeld weer naarvoren halen. Een kleine verandering is daardoor al snel niet zichtbaar. We zien het gewoon niet. Onze hersens registreren het niet, omdat het een ander beeld van de 'harddisk' heeft gepakt.

Anyways, het is jammer dat Linda niet helemaal eerlijk is. De shoot ziet er sfeervol en vrolijk uit. Het is heerlijk om toch een paar vetrolletjes bij Angela Groothuizen te zien, dan wel de suggestie te krijgen dat ze ze zeker heeft, maar gedeeltelijk toch zijn weggegomd, en verder zien die meiden er ontzettend goed uit, als vrouwen, als mama's et cetera. Het is ook zeer aangenaam om geen (althans niet allemaal) opgepompte borsten te zien. Ik vind het prettig om beeld te zien waarmee ik mezelf kan vergelijken: het bevestigt juist, oh gelukkig, zij heeft het ook, ik ben ook zo. Maar goed, het zijn nog altijd vrouwen met zeer appetijtelijke kledingmaten en een normaal lichaamsgewicht.

Ik kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat Dove een inspiratie is geweest. Het ademt ook die sfeer, hetzij deze dames op glamourous hakjes staan. En die man, ach lieve Paul. Ik weet niet waarom jij er tussen staat. Journalistiek functioneel is het zeker niet. Schattig wel.

Er was trouwens ook nog een relletje om het feit dat Linda zelf op de dag van de shoot niet aanwezig was, maar een instant model liet figureren. Ze moest werken…..lees er hier meer over.

Lees ook:Madonna is topless superhot
Lees ook:Super sexy in cupmaat M
Lees ook:‘Bitterzoet’ wij houden er nu al van!
Lees ook:Fun in the sun met Sylvie
Lees ook:LINDA geeft zich bloot… en jij kunt haar alles vragen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Linda magazine liegt over ongeretoucheerde cover

  1. desiree roosingh

    Nou ik vind dat je gelijk hebt als ik een bikini ga passen ziet dat erniet uit met al die bubbels op je benen deze fotos zijn echt vervormd.

    Desiree

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    ha dees, hoe gaat het?!
    heb je het blad gekocht? toevallig ook die dozenshoot gezien? over photoshoppen gesproken, dat is werkelijk helemaal door de poetsmasjien gehaald. die onderlichamen zien eruit alsof het etalagepoppen zijn van een jaar of veertien.
    ik vind die linda formule erg tegenstrijdig. aan de ene kant verhalen over laat je niet kisten door het schoonheidsideaal en aan de andere kant te gladde beelden en verhalen over geschoren dozen, waarvan je bij voorbaat al weet dat dat op een doos van 40 die ook nog eens heeft gebaard echt niet meer staat.

    weet je wat ik zie in dit blad? vrouwen van veertig die graag hun leeftijd willen zijn en ook roepen, blijf van me af, dit ben ik en aan de andere kant dromen ze ervan nog een keer 20 te zijn….lekker tegenstrijdig. gaven ze dat ook maar toe….deze formule splitst zichzelf op, de verhalen spreken elkaar tegen.

      /   Reply  / 
  3. Beauty Artist Roberto Dresia

    Hallo Lieve echte vrouwen.

    Ik ben nu alweer meer dan 27 jaar bezig in de wereld…wat beauty heet.

    Ik ben nu ook de laatste 10 jaar bezig als beauty fotograaf in mode en in cosmetica land.

    Ik ben het ermee eens over het artikel wat bovenaan is geschreven, ik werk zelf 99 % met goed licht make-up en echt een beetje…soms 1% retouch…. en de uitstraling van de mens op het, moment van werken.
    Het is haast triest, dat vrouwen zo onzeker worden gemaakt door een vals beeld te geven in de media.We willen gewoon als ETALAGE POPPEN worden gezien, en niet te vergeten onze Barbie………………..

    Ik weet dat ik ook in een wereld leef en werk
    als beautyArtist, waar alles glad en mooi moet zijn, maar altijd vanaf het begin heel duidelijk in balans ben gebleven, vanuit je geest, ziel, energie, Positieve kracht en hoe sta je in het leven, ben gaan leven en werken in deze circus van uiterlijk vertoon.
    Make-up en beauty is maar een onderdeel ( een toegevoegde waarde) van je eigen persoonlijkheid hoe men eruit wil zien.

    Maar ja, we houden zo van mooie plaatjes in het leven, geniet in BALANS.

    Als jullie lieve dames geen make-up en cremes kochten, bestonden de,,,,visagisten…… niet, dus bijdeze,
    Bedankt!

    Morgen gezond en mooi weer op!
    Liefs,
    Beauty Artist Roberto Dresia

      /   Reply  / 
  4. Marleen

    Hoezo niet geretoucheerd?! Als het wel zo is ga dan niet met grote letters op de cover zetten:
    NIET GERETOUCHEERD!

    xx Marleen

      /   Reply  / 
  5. Anna

    Ik weet het ook wel zeker hoor… :P
    Maarjaa als hun dat leuk vinden lekker zelf weten…Alleen het slaat nergens op als het dan niet klopt waarom maak je er dan eeen heel verhaal van doe normaal….. (kisses)
    Mye

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>