Oud gezicht? Verontschuldig je maar snel!

Deze week staat er op het portal VrouwOnline een stukje over 60+ sterren en of de tand des tijds wel of niet aan hun gezicht geknaagd heeft, ergo: of ze dat hebben toegelaten. Plaatjes kijken is altijd leuk, maar tenenkrommend kunnen de commentaren zijn. Zeker als het om het veelbesproken naturelle gezicht van Brigit Bardot gaat. Je wilt niet weten wat de redactrice daar als commentaar bij zet!!

 

Ik word zo verdrietig van vrouwen die maar oeverloos meelullen met de wat ik noem de gangbare norm van de middenmoot. Die zich om wat voor een reden dan ook nooit getraind hebben in het kritisch nadenken over meningen van anderen.  En ik word er helemaal droevig van als het ook nog vakgenoten zijn. Producenten van vooral mooie woorden….. 

Want wat schrijft VrouwOnline bij het gezicht van BB? Dat ze nog nooit iets heeft laten doen aan haar uiterlijk, en dan er achteraan: 'ze leidt dan ook een teruggetrokken leven.'

Hallo, hallo, waar slaat dit op? Als BB nog wel in de schijnwerpers had gestaan als ster, dat ze dan zeker de boel had laten liften? Of wel had moeten laten doen volgens de redactrice? Of zit de redactrice met een soort plaatsvervangende schaamte naar het beeld te kijken en probeert maar een argument voor haar natuurlijke verschijning te verzinnen? Vindt ze het raar of beschamend dat BB zich niet aan het strenge schoonheidsregime onderwerpt?

Waarom zou BB uberhaupt iets moeten laten doen? In een glossy magazine dat toevallig ook dezelfde naam draagt, kwam ik afgelopen jaar ook al zoveel onzin tegen. Daarin werd het gezicht van BB opgevoerd als het ultieme voorbeeld van een slecht en ongezond leven. Wie er op los leeft, komt er zo uit te zien, was de strekking.

Werkelijk, er kan op mannen worden afgegeven dat ze het uiterlijk van vrouwen in een bepaalde vorm willen gieten, maar van vrouwen weet ik het zeker dat ze elkaar keihard afmaken, zeker zij die blijkbaar niet kunnen of niet willen reflecteren. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………………

Lees ook:Kylie zweert bij goedkope crème
Lees ook:De borsten van Whitney Houston
Lees ook:Moet je een siliconen injectable masseren?
Lees ook:35+ vrouwen omarmen plastische chirurgie
Lees ook:Barbie ‘Nicki Minaj’ is all natural

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Oud gezicht? Verontschuldig je maar snel!

  1. Nirvana

    Ze schrijven over Bardot: “Deze grande dame van de Franse cinema heeft duidelijk niets aan haar gezicht laten doen! Maar ze leeft dan ook een teruggetrokken leven. Ze is 72 jaar oud.”

    Een groot filmscherm vergroot wel alles. Maar als filmmakers dat erg vervelend vinden dan kunnen ze toch ook gewoon Photoshoppen? ;-)

    Ik zou het trouwens eerder over de ‘opmerkelijke’ ideeën hebben van Bardot dan over haar oude gezicht. (72 jaar. Wat wil je?)

    Welke mannen bedoel je? Waar kom je ze tegen?

      /   Reply  / 
  2. zelda

    Ik heb met verbazing de teksten bij alle dames gelezen, bijna net zo erg als die bij BB. Dieet van spaghetti, en lippenstift als wapen, hahaha. Jammer dat de redactie daar geen “relativerende” opmerking (zie BB) bij geplaatst heeft.

      /   Reply  / 
  3. redactie. monique

    @nirvana, in stukken in de media, krant of tv, hoor ik nog te vaak (vind ik) dat mannen degenen zouden zien die willen dat vrouwen er ‘zo’ uitzien. maar persoonlijk geloof ik daar maar weinig van. mannen in het algemeen he…natuurlijk. wellicht heb je me verkeerd begrepen?

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @zelda, ja zo flauw he. ik troost me dan maar dat wij de doelgroep van dat portal niet zijn, maar de ergenis dat ze zich van weinig ethiek bedienen blijft toch onderhuids jeuken…

      /   Reply  / 
  5. Nicolette

    Ik denk, dat vrouwen “het” elkaar aandoen.
    Maar als vrouwen ergens kritiek op durven hebben, tegen de gevestigde orde bijvoorbeeld, of als mannen zich afgewezen voelen door vrouwen is het ook vaak: Ah joh, Lelijk! Oud! Dik! etc. Dit wordt dan gebruikt om vrouwen te straffen/weer in het gareel te krijgen

      /   Reply  / 
  6. Nirvana

    @Monique: Nee, ik begreep je wel.

    @Nicolette: Geef eens concrete voorbeelden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>