De Volkskrant over de schreef met walgelijke foto

Wat een gotspe, deze foto van een Duitse vrouw die wacht op haar borstverkleinende operatie in het ziekenhuis. De Volkskrant plaatste deze foto gisteren bij het verhaal over het overlijden van een vrouw na liposuctie. Wat een walgelijke foto die naar mijn idee niet alleen getuigt van minachting voor vrouwen, voor vrouwen die het laten doen, maar ook voor de beroepsbeoefenaars. 

Wat anders voegt deze foto toe aan het nare verhaal? En, ik kan me niet voorstellen dat deze vrouw ooit toestemming zou geven om zo in een landelijke krant te verschijnen. Ook als schrijfster van dit artikel zou ik me zeer ongemakkelijk voelen, te weten dat er zo'n plaat bij je verhaal geplaatst wordt.  Welke beeldredacteur zoekt zoiets in vredesnaam erbij? Wat gaat er om in je hoofd,welke ethische waarden hang je eigenlijk aan? Kan me niet voorstellen dat het door vrouw gekozen is, anders valt ze waarschijnijk ook in de (nieuwe, gehypte) categorie female chauvinist pigs….

Lees ook:Vrouwen keren parfum de rug toe
Lees ook:Christina Aquilera naakt en zwanger op cover Marie Claire
Lees ook:BZV Boer Tom zorgt voor klapperende ‘uierstokken’
Lees ook:Make-up op doen maakt gelukkig
Lees ook:Jouw foto in een kustwerk over Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>