Aanschouw ‘Miss Dior’ in Parijs

diorMiss Dior, het legendarische parfum van modehuis Christian Dior, krijgt een eigen expositie. Van 13 tot 25 november zal in Galerie Courbe in Parijs de geschiedenis te zien zijn van dit parfum, dat in 1847 werd gelanceerd. De geur was toen nog gegoten in een lange flacon, conform de ‘New Look’, de kledinglook met de nadruk op een strakke taille en wijd uitlopende rokken waarmee Christian Dior wereldberoemd werd. Miss Dior werd het parfum van de liefde genoemd, omdat de bestanddelen vooral uit bloemen bestonden. Kim Novak, Marlène Dietrich en Grace Kelly waren beroemdheden die het parfum droegen.

Op de expositie zijn onder andere werken te zien van vijftien artiesten die hun visie op het parfum geven. Ook tekeningen van mode-illustrator René Gruau, die veel campagnes tekende voor het parfum, worden tentoongesteld. Miss Dior werd vooral bekend door de flacon met zilveren strik en omhulsel van pied de poule, een stof die Christian Dior in de jaren vijftig veel gebruikte voor zijn kleding. Op dit moment is de Israëlische-Amerikaanse actrice Nathalie Portman het gezicht van de geur.

miss dior

Lees ook:Natalie Portman is the new Dior Darling!
Lees ook:Beauty & Glamour ge-exposeerd in Groningen
Lees ook:Oudere parfums zijn weer hip!
Lees ook:Jean Patou, Estee Lauder en Chanel, de vintage parfums zijn hot…
Lees ook:Dior verrast met klassieke cologne Escale a Portofino

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>