Exclusief interview met Nina-Ricci telg Romano …..

 

 

Deze week ontmoette Beautyblog-collega Marieke de zeer charmante Romano Ricci, telg uit de prestigieuze Ricci-familie (Nina Ricci is zijn overgroot-oma). Romano was twee dagen in Nederland voor de lancering van zijn geur Juliette has a gun, een rockchick-chique parfumlijn, en ze stelde hem een paar vragen.

 

 

Waarom ben je begonnen met Juliette has a gun?

Omdat ik het nodig had. En niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de parfumindustrie. Die kan wel wat meer creativiteit en energie gebruiken. Het is tijd voor iets nieuws. Een beetje meer rock en elegantie, dat mis ik nog.

Waar komt de bijzondere naam vandaan?

De naam Juliette is geïnspireerd op de Juliette van Romeo (Shakespeare).  Een romantische en kwetsbare vrouw, bijna naïef.  Maar Juliette is anno 2007 wel gewapend met een pistool. Het verhaal is gemoderniseerd. Ze heeft eigenlijk een dubbele persoonlijkheid, en dat fascineert mij ook zo in vrouwen.

Liep je al lang met het idee om een geurlijn op te zetten?

Ik loop al ruim 7 jaar met het idee rond. Maar voordat ik begon met Juliette has a gun werkte ik in een klein parfumbedrijf ergens in Frankrijk. Dit was voor mij een soort leerschool. Hier kon ik ervaring opdoen, die ik later weer kon gebruiken. Ik heb altijd al geweten dat ik een eigen merk wilde uitbrengen. Al vanaf dat ik heel erg jong was. Het creëren van Juliette heeft in totaal 2 jaar geduurd. Vanaf het moment dat mijn idee op papier stond, tot het moment dat het in de winkels lag.

Je hebt nu twee geuren uitgebracht en er volgen er nog drie. In alle parfums speelt de roos een hoofdrol. Waarom heb je hiervoor gekozen?

Het is eigenlijk een verboden bloem die je niet zo snel gebruikt voor een modern parfum en die ook nog eens heel erg duur is. Maar ik zie de roos als een symbolische bloem. Want ook de roos heeft een dubbelde persoonlijkheid. Kwetsbaar maar vlijmscherp, net als Juliette. De geur Lady Vengeance bevat Bulgaarse rozen, vanille en patchouli en is erg sensueel. Miss Charming bevat Marokkaanse roos, musk en vleugje wild fruit en is frisser en elegant. Beide parfums zijn ook echt voor verschillende persoonlijkheden. Miss Charming speelt geen spelletjes, terwijl Lady Vengeance niets liever doet.

Je hebt samengewerkt met de beroemde parfumeur Francis Kurkdjian. Waarom juist hem?

( Nadat ik eerst drie keer gestruikeld ben over de naam Francis Kurkdjian, geeft Romano lachend antwoord). Hij is de beste, een master in de parfum. Alles wat hij maakt is goed en wordt een succes. ( o.a. Aqua di parma, Narcisso Rodriquez, Cologne Dior) Hij is ook nog lekker jong, en we zaten op een lijn. Onze visie kwam overeen. Ook weet hij als enige hoe hij moet werken met natuurlijke ingrediënten. Hoe ik hem heb leren kennen? Ik heb via via contact met hem gezocht. Ik voelde me net een regisseur die dolgraag die ene acteur wilde hebben voor zijn film. Toen ik Francis vertelde over de naam Juliette has a gun, was hij verkocht.

Je komt uit een bekende parfumfamilie. Wat is het belangrijkste dat je van hen hebt geleerd?

Eigenlijk heb ik niet echt iets van ze ‘geleerd'. Het zijn geen lessen geweest, het zit gewoon in mij. Ik ben er mee opgegroeid. Het was altijd dagelijks leven voor mij. Ik heb er zodoende affiniteit meegekregen en ben er van gaan houden. Of het deuren opent als ik zeg dat ik een Ricci ben? Nee, dat heb ik nog nooit geprobeerd. En ook bij Juliette has a gun, houd ik mijn naam op de achtergrond.

Waarom heb je gekozen voor een niche parfum en niet voor de makkelijke commerciële weg?

Omdat ik van de niche markt hou. Ook denk ik dat mensen de mainstream parfums zat zijn. Parfumeren wordt een business, een kapitalistische creatie. Terwijl het eigenlijk een kunstvorm moet blijven. En aan het succes van Juliette te zien, is er ook vraag naar niche parfums en ik denk dat dit ook echt een nieuwe ‘trend' is.

Je zet jezelf heel erg neer als een ‘dandy'. Heeft deze rol een effect op het merk?

Haha, je hebt zeker overal gelezen dat ik een ‘dandy' ben. Maar eigenlijk komt het door de journalisten. Zij willen graag een stempel op mij kunnen drukken. Waarom ze mij zo noemen? Omdat ik denk ik heel dicht bij  vrouwen sta. Ik begrijp ze beter dan andere mannen. Ik heb ook altijd veel vrouwen om mij heen gehad. Ik heb gewoon niets met mannen, die inspireren mij niet. Vandaar dat ik ook nooit een mannenlijn zal creëren.

Wat is je favoriete geur voor mannen en vrouwen?

Persoonlijk ben ik een grote fan van Creed. Voor vrouwen ben ik momenteel verliefd op een heel exclusief parfum van Chanel die alleen in de Chanel-winkels wordt verkocht. Ook vind ik Narciso Rodriquez echt een topper. ( Goh, laat ik die nou heel toevallig net hebben opgespoten!)

Tot slot, wat maakt Juliette has a gun nou zo succesvol? Wat is het geheim van dit parfum?

Moet ik hier echt zelf antwoord op geven? Nou oké, ik zal je vertellen wat de mensen altijd tegen mij zeggen.  Juliette is een beetje Uniek. De naam, de verpakking, de geur, eigenlijk het hele imago. Het is niet mainstream en we hebben de filosofie van een niche parfum, maar dan wel een stuk dynamischer en moderner. En ik hoor vaak dat vrouwen complimenten krijgen als ze mijn parfum dragen.

En toen was het alweer tijd, helaas, want ik had nog zeker 10 tien vragen over! Maar Romano heeft mij weten te overtuigen met zijn onschuldige charme en natuurlijk ook met zijn heerlijke parfums. Want eerlijk is eerlijk, ze zijn magnifique!

Beide geuren van Juliette has a gun zijn verkrijgbaar in 50 ml € 60,- en 100 ml € 85,- bij Skins Cosmetics in Amsterdam en vanaf maandag ook in Laren, Groningen en Breda. Ook zullen de geuren te koop zijn bij de nieuwe Blue Blood Boutique die dit weekend geopend wordt.

Note van Monique; zijn concept van het rockchick meets elegance – meisje zou wel eens een nieuwe trend in kunnen luiden. Vergelijk het maar eens met het alweer vijfde parfumconcept Midnight Poison van Christian Dior. Met Eva Green in de hoofdrol; ook zo rockchick, gehuld in een peperdure couturejurk, rennend op het ritme van rauwe rockmuziek…..

Lees ook:Waanzinnig! Citizen Queen: nieuwe geur van Romano Ricci + film
Lees ook:IDOLE d’ARMANI is een parfum om van te houden
Lees ook:Parfum die je geest ontspant
Lees ook:Een parfum uit de privé collectie van Mevrouw Estée Lauder
Lees ook:Ruik net zo exclusief als de Royals….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>