Aveda wil ‘duurzame’ catwalkshows

Kijk, je kunt als cosmeticamerk zeggen, ik ga alleen nog voor 'plantaardig' om de groene trend kracht bij te zetten, maar je kan ook zeggen, ik ga voor duurzaamheid. En Aveda heeft besloten (slimme marketinggig trouwens ook) om de haar aanwezigheid tijdens de catwalkshows in NewYork voor winter 2008/09 in een verantwoord duurzaam teken te zetten. Wat dat inhoud? Nou, in ieder geval een eenvoudiger te behappen stappenplan, dan dat ik het hier even snel in woorden heb kunnen uitleggen. Haha…hoe minder tijd je hebt, hoe warriger je wordt huh…

 

Ik cut and paste even wat Aveda me zojuist doormailde:

 

Als leider in de wereld van duurzame en sociaal verantwoorde beauty- en wellnessproducten maakt het wereldmerk Aveda, samen met de aangetrokken ontwerpers, de New York Fashion Week " herfst-winter 08-09 utgroener". De partners van Aveda voor schoonheidachter de schermen zijn: Rag and Bone ( show op 1/2/08), Thakoon (4/2/08), Rodarte (5/2/08), 3.1 Phillip Lim (6/2/08), en Edun. Designers hebben toegezegt om de volgende vier stappen te zetten :

Flessenwater vervangen door New Yorks kraanwater, een besparing van 300 plastic flesjes water per show. In plaats van plastic flessen water zal Aveda backstage herbruikbare literflessen van niet-giftig aluminium ter beschikking stellen, gevuld met kraanwater.1 Stoppen met het gebruik van bont in de shows en in de confectie. Backstage organisch, lokaal geproduceerd voedsel serveren aan de modellen, stylisten, visagisten en productiemedewerkers.

——————————————–

Ach, het is maar een druppel op een gloeiende plaat, maar het 'bekt' natuurlijk wel lekker, in overeenstemming met hun filosofie.

Lees ook:BEELDSCHONE FLESSENPOST…
Lees ook:Beeldschoon: Vivienne Westwood drinkflessen
Lees ook:Met deze geurkaars steun je het goede doel
Lees ook:Flesje bronwater 50x viezer dan kraanwater
Lees ook:Kraanwater is een cocktail van medicijnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aveda wil ‘duurzame’ catwalkshows

  1. Waterontharder

    Een goed (en veel goedkoper) alternatief voor het drinken van flessenwater, is onthard water…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>