Dior komt als eerste met ‘stamcel beschermende’ creme

Maandag krijgt de Nederlandse pers de officiele presentatie deze nieuwe high tech creme Capture R 60/80 XP gebaseerd op stamceltechnologie, in Amerika is het product inmiddels te koop. Dior is het eerste huidverzorgingsmerk dat een creme met deze techniek in de markt zet. Waar gaat het eigenlijk over?

 

Stamcellen zijn eigenlijk een soort oercellen die het vermogen hebben om alle cellen in het lichaam aan te sporen hun werk goed te doen. Cruciale opdracht: celvernieuwing, waardoor alle organen optimaal blijven functioneren.

Voor de huid betekent dat natuurlijk een verhaal in de strijd tegen rimpels. Dior's nieuwe creme, een lijn van vier producten, is gericht op 35+ vrouwen. De techniek is erop gebaseerd om de stamcellen die gelegen zijn in de basaalcellenlaag een nieuwe boost te geven, aldus de marketingclaim. Naarmate je ouder wordt, wordt deze huidlaag ook steeds dunner. De eens zo dikke en veerkrachtige huid stort eigenlijk in, zo verbeeldt Dior de uitleg. In de producten zit een stof die de stamcel activiteit meent te kunnen activeren. Feitelijk gesproken gebeurd dit vooral doordat de werkstof die basaalcellenlaag beschermt. De stof zou tot deze huidlaag kunnen doordringen.

Overigens meldt Dior dat er gefocust wordt op de volwassen stamcellen in het lichaam en dat er geen embryonale stamcellen of techniek die daarmee te maken heeft, aan te pas komt.

Dior heeft bekend gemaakt dat een deel van de omzet de komende twee jaar naar de Stanford Universiteit zal gaan om het stamcelonderzoek financieel te ondersteunen.

Maandag na de presentatie zal ik er meer over berichten.

Binnen nu en enkele maanden zal ook Amatokin op de Nederlandse markt verschijnen, een creme die is gebaseerd op dezelfde techniek.

Lees ook:Wanneer is stamcelactiverende creme Amatokin te koop?
Lees ook:Een alternatief voor Botox
Lees ook:Dior, Eucerin en Veld’s: vochtbommetjes tegen rimpels
Lees ook:Kate Moss kust DIOR….
Lees ook:Dior Homme: cremes voor mannen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dior komt als eerste met ‘stamcel beschermende’ creme

  1. Maya

    Wat ziet Sharon Stone er belachelijk strak getrokken uit op deze reclamefoto. Dat is toch niet mooi meer?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    maar dat is ook heel erg dior hoor. het valt voor dior eigenlijk nog mee, want ze laten heel subtiel een neus-mondlijntje zien en een oogplooitje, om toch dichterbij de doelgroep van 35/40+ te gaan staan….

    maar sharon stone is volgens mij ook behoorlijk opgetrokken. heb al eens eerder beeld van haar geplaatst:
    http://beauty.blog.nl/celebrities/2007/09/18/geruchten-over-make-over-sharon-stone-op-dior-feestje

    typisch amerikaans moet je maar denken.

      /   Reply  / 
  3. Maya

    Hoi Monique, ja, dat zei je destijds al toen ik het had over het belachelijk geretoucheerde gezicht van Monica Bellucci. Het heeft wel iets artistieks maar mij stoot het toch ergens af. Photoshop om op te leuken is prima maar Sharon ziet er uit als een robot. Ze beweert trouwens zelf dat ze puur natuur is…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>